Night calling

Facebook Twitter
0

ANOMALYS . Στο Six d.o.g.s, την Πέμπτη (20/10), λάιβ των Anomalys που παίζουν με δυο κιθαρίστες κι έναν ντράμερ (!) κι έχουν τη φήμη ότι κάνουν οργιαστικές συναυλίες, ενώ, όταν τους ζητήθηκε σε συνέντευξη να περιγράψουν τον ήχο τους, αυτοί απάντησαν: «Φανταστείτε τον Έλβις Πρίσλεϊ να κάθεται στην τουαλέτα της Graceland μετά από πολλά ναρκωτικά και μπέργκερ. Ενας τυφώνας χτυπάει το σπίτι, ο Έλβις ουρλιάζει και καφέ περιττώματα μαζί με πράσινο εμετό πετάνε παντού.

Φανταστείτε τώρα τους ήχους που συνοδεύουν όλο αυτό το σκηνικό και θα έχετε τον ήχο των Anomalys». Μαζί τους οι τρομεροί Έλληνες Bazooka. Την Παρασκευή (21/10) λάιβ των Αθηναίων indie rockers Install και αργότερα η επιστροφή των Quantized Music Label Nights με καλεσμένο τον Gavin Herlihy, γνωστό απ’ τις παραγωγές του σε μεγάλα labels, όπως Cocoon, Kindish, Get Physical και Cadenza. Το Σάββατο (22/10) η κολεκτίβα Hospital παρουσιάζει το πρώτο event της σεζόν και προσκαλεί το Grounded Theory, ένα απ’ τα πιο ξεχωριστά techno party του Βερολίνου, με το θρυλικό δίδυμο των Sandwell District στα decks.

YEAH BOY! Στο ΤΩΡΑ Κ44, την Πέμπτη (20/10), λάιβ του Simgataf (έχει συνεργαστεί με Active Member, Τζίμη Πανούση και Ρόδες), την Παρασκευή (21/10) οι Black Athena κι οι Fresh Things First διοργανώνουν το «Welcome 2 The Future» με φουτουριστική αστική μουσική απ’ το μέλλον φτιαγμένη στο παρόν κι ένα σχεδόν full line up που περιλαμβάνει τους: Narel, Circo Inverso, Jeph1 & Black Athena. Το Σάββατο (22/10) οι Yeah Boy! επιστρέφουν μ’ ένα massive «beats made of gold» party και τη βασική σύνθεση του team (Tasick Mpougkis, Phunk Sinatra και ο veejay Apollonio Kormi). Την Κυριακή (23/10) λάιβ των I Saw 43 sunsets (indie rock με επιρροές από Yeah Yeah Yeahs, Death Cab for Cutie, Arctic Monkeys) με σαπόρτ τον τρομερό Egg Hell.

Την Τρίτη (25/10) λάιβ των Lobby (alternative rock) και την Τετάρτη (26/10) κλασικά οι Wedding Singers.

UPST AIRS. Στον πάνω όροφο του Bios, την Πέμπτη (20/10), ο Εspeekay, με επιλεγμένα «μαύρα» κομμάτια και πολλά breaks, την Παρασκευή (21/10) ακολουθεί ο BnC με χιπ-χοπ αλλά και αναφορές στις λάτιν ρίζες του και το Σάββατο (22/10) ο Palov σε λάτιν ρυθμούς, μαγειρεμένους με broken beats.

FLI PPIN . Στο Higgs την Παρασκευή (21/10) πάρτι για τον έναν χρόνο του Flippinradio (ένα πολύ καλο indie web radio) με μουσικές απ’ τους παραγωγούς του σταθμού (indie, rock‘n’roll, electro pop, dubstep) και τη συνεργασία του Berlin Tattoo με graffiti artists που θα γεμίσουν την πλατεία με γκραφίτι.

SPOOKY. Στο Second Skin νέο Spookshow τo Σάββατο (22/10), μ’ ένα fashion show απ' τη βερολινέζικη εταιρεία Cyberesque που θα παρουσιάσει τις νέες της δημιουργίες, ενώ ο Γιώργος Φακίνος κι η Purplekittie θα βρίσκονται στα decks.

DIG! Τέλος, στα decks του Animal, στην παραλιακή, το Σάββατο (22/10) θ’ ανέβει ο «τεράστιος» John Digweed. Αναμένεται πανικός!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM