Βγες έξω επιτέλους!

Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter
0
Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter
J BAR
  • Με άνεση και στυλ στα βόρεια προάστια. Το γεγονός ότι από τον πρώτο μήνα της λειτουργίας του κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο πετυχημένα στέκια των απαιτητικών βορείων προαστίων μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο λόγος για το bar-restaurant «J». Ο μεγαλωμένος στην Αμερική James Κοσκινάς, ο ιδιοκτήτης, φέρνει τη δική του ενέργεια σε αυτό το μέρος, ενώ τη διακόσμηση υπογράφει το δίδυμο Γαβαλάς-Μουρίκης. Για το μπαρ την ευθύνη έχει ο mixologist Γιάννης Σμαραγδάκης, που δημιουργεί εξαιρετικά κοκτέιλ, πάντα υπό τη διευθυντική μπαγκέτα του Γιάννη Κοροβέση. Στην κουζίνα βασιλεύουν οι μεσογειακές γεύσεις. Το μενού δεν θα σε προβληματίσει. Κάθε άλλο, θα σου ανοίξει αμέσως την όρεξη για μια ωραιότατη κι ευωδιαστή σαλάτα φακές, που ενισχύεται με σύγκλινο Μάνης, πλιγούρι και ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά (€7,50). Θα συνεχίσεις με πληθωρική μπρουσκέτα με ωραία, ψητά μανιτάρια, μελιτζάνα και παρμεζάνα (€6). Η πίτσα με τη νόστιμη, λεπτή κι αέρινη ζύμη, με το υπέροχο κασέρι Σοχού και το πικάντικο λουκάνικο είναι σκέτο πυροτέχνημα γεύσης (€9). Προσπέρασα τα μπέργκερ, τα σάντουιτς και τα ζυμαρικά, για να τα δοκιμάσω σε επόμενη επίσκεψη, και μάλιστα υποσχέθηκα στον εαυτό μου να καθίσω με την παρέα μου στο εντυπωσιακό μαύρο μαρμάρινο τραπέζι με θέα το τζάκι. Πήρα γεύση από το καλοφτιαγμένο χοιρινό bbq που συνοδεύεται με ισορροπημένη γλυκοκαυτερή σάλτσα και πουρέ γλυκοπατάτας (€14). Γλυκάθηκα με τραγανή τάρτα λεμονιού με πλούσια κρέμα που δεν σε λιγώνει (€6,50). Υπάρχει καλή αύρα και χαρούμενη διάθεση, ό,τι ακριβώς ζητάμε αυτή την εποχή για να νιώσουμε καλύτερα.☛ J, Αργυροπούλου 6, Κηφισιά, 210 8013816.

 

Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ
  • Βαλεντίνος στο Πεντελικόν. Αν σου πέφτει μακριά το Μπουένος Άιρες για να γιορτάσεις την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, υπάρχει δίπλα σου το αργεντίνικο εστιατόριο Buenos Aires στο ξενοδοχείο Πεντελικόν, που θα λαμπρύνει με το μενού του την ερωτική βραδιά. Ο σεφ Ηλίας Σκουλάς προτείνει το μενού «Sangre y passion» που περιλαμβάνει: ποτό υποδοχής, κολοκυθόσουπα καπνιστή με γλυκοπατάτα, κρουτόν από σαλάμι Chorizo Iberico και καπνιστή πάπρικα Pimenton de la Vera, σπανάκι, αντίδια, ψητό κοτόπουλο, ροδάκινο, κατσικίσιο τυρί απ' το τυροκομείο της Marie Quatrehomme, βινεγκρέτ από αυθεντικό ξίδι Cherry και ηλιόσπορους, αργεντίνικες εορταστικές κρεατόπιτες από μοσχαρίσιο φιλέτο Βlack Αngus, χειροποίητο, φρέσκο μπιφτέκι (265 γρ.) από 100 % μοσχάρι KOBE (συνοδεύεται από κομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες, πασπαλισμένες με τυρί προβολόνε με τρούφα και μανιτάρια σοταρισμένα σε σάλτσα Chimichuri), σουφλέ σοκολάτας Valrhona, γεμισμένο με κόκκινη σοκολάτα Γουατεμάλας πάνω σε σος Anglaise, στην πιο σπάνια εκδοχή του πιο δημοφιλούς «ερωτικού» γλυκού. Τιμή: €70,00/άτομο. Στο εστιατόριο La Terrase του ξενοδοχείου Πεντελικόν το μενού για τους ερωτευμένους περιλαμβάνει: ποτό υποδοχής, σούπα από κρέμα μανιταριών με λάδι τρούφας και κριτσίνι παρμεζάνας, πανδαισία σαλατικών με αβοκάντο, γαρίδες μαριναρισμένες με κόλιανδρο και σολομό μπαλίκ σε ντρέσινγκ εσπεριδοειδών, σορμπέ λεμόνι, μενταγιόν από φιλέτο γάλακτος με φουαγκρά, πατάτες παριζιέν και baby λαχανικά σε σάλτσα περικουρντίν (αποτελείται από μανιτάρια, φουαγκρά και ντεμί γκλας), σουφλέ σοκολάτας, καφέ. Τιμή: €65,00/άτομο. ☛ Ξενοδοχείο Πεντελικόν, Δηληγιάννη 66, Κηφισιά, 210 6230650-6. 

 

Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter
NEW HOTEL
  • Valentine's day menu στο New Taste. Το New Taste, το εστιατόριο του ξενοδοχείου New Hotel, δεν χρειάζεται συστάσεις. Η εκπληκτική διακόσμησή του, που οφείλεται στους διάσημους Βραζιλιάνους αδερφούς Campana, έχει κάνει αίσθηση. Και ενώ υποθέτεις ότι όλο αυτό το προχωρημένο ντιζάιν θα σε κάνει να αισθανθείς αμήχανα, τελικά αποδεικνύεται φιλικό και σίγουρα ενισχύεται από το εξαιρετικά ευγενικό προσωπικό. Σε υποδέχονται με πηγαίο χαμόγελο και σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα, οικεία. Το New Taste υποδέχεται την ημέρα των ερωτευμένων με ένα σπέσιαλ μενού που επιμελείται ειδικά για την περίσταση ο σεφ Στίβεν Φροστ. Τα ζευγάρια της πόλης που θα επιλέξουν το New Taste θα γευτούν: Kir Royal ως κοκτέιλ καλωσορίσματος, ενώ μετά θα ακολουθήσουν ορεκτικά «Small bites to share», μια πιατέλα θαλασσινών για 2 που θα περιλαμβάνει: στρείδια, γαρίδες, μύδια, κυδώνια, σερβιρισμένα σε θρυμματισμένο πάγο με  ξύδι Shallot & λεμόνι ή μοσχαρίσιο carpaccio με τζίντζερ, σος σόγιας & κόλιανδρο, ταρτάρ σολoμού σε τραγανό χωνάκι, spring rolls πάπιας με σάλτσα Hoisin, σαλάτα με μπιζέλια & baby σπανάκι, τοματίνια, σουσάμι & πράσινο μήλο, ενώ για κυρίως πιάτο θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μοσχαρίσιο φιλέτο με ψητό μεδούλι, κάππαρη & σάλτσα μαϊντανού, αστακό Thermidor με μουστάρδα dijon & παρμεζάνα ή ριζότο Girolle με εστραγκόν & pecorino romano. Για επιδόρπιο η φανταστική βιτρίνα με τα γλυκά του New Taste θα είναι γεμάτη με ζαχαρένια θαύματα. ☛ NEW Hotel, Φιλελλήνων 19, Σύνταγμα, 210 3273000, www.yeshotels.gr

 

Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ