Βγες έξω επιτέλους!

Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter
0
Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter
J BAR
  • Με άνεση και στυλ στα βόρεια προάστια. Το γεγονός ότι από τον πρώτο μήνα της λειτουργίας του κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο πετυχημένα στέκια των απαιτητικών βορείων προαστίων μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο λόγος για το bar-restaurant «J». Ο μεγαλωμένος στην Αμερική James Κοσκινάς, ο ιδιοκτήτης, φέρνει τη δική του ενέργεια σε αυτό το μέρος, ενώ τη διακόσμηση υπογράφει το δίδυμο Γαβαλάς-Μουρίκης. Για το μπαρ την ευθύνη έχει ο mixologist Γιάννης Σμαραγδάκης, που δημιουργεί εξαιρετικά κοκτέιλ, πάντα υπό τη διευθυντική μπαγκέτα του Γιάννη Κοροβέση. Στην κουζίνα βασιλεύουν οι μεσογειακές γεύσεις. Το μενού δεν θα σε προβληματίσει. Κάθε άλλο, θα σου ανοίξει αμέσως την όρεξη για μια ωραιότατη κι ευωδιαστή σαλάτα φακές, που ενισχύεται με σύγκλινο Μάνης, πλιγούρι και ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά (€7,50). Θα συνεχίσεις με πληθωρική μπρουσκέτα με ωραία, ψητά μανιτάρια, μελιτζάνα και παρμεζάνα (€6). Η πίτσα με τη νόστιμη, λεπτή κι αέρινη ζύμη, με το υπέροχο κασέρι Σοχού και το πικάντικο λουκάνικο είναι σκέτο πυροτέχνημα γεύσης (€9). Προσπέρασα τα μπέργκερ, τα σάντουιτς και τα ζυμαρικά, για να τα δοκιμάσω σε επόμενη επίσκεψη, και μάλιστα υποσχέθηκα στον εαυτό μου να καθίσω με την παρέα μου στο εντυπωσιακό μαύρο μαρμάρινο τραπέζι με θέα το τζάκι. Πήρα γεύση από το καλοφτιαγμένο χοιρινό bbq που συνοδεύεται με ισορροπημένη γλυκοκαυτερή σάλτσα και πουρέ γλυκοπατάτας (€14). Γλυκάθηκα με τραγανή τάρτα λεμονιού με πλούσια κρέμα που δεν σε λιγώνει (€6,50). Υπάρχει καλή αύρα και χαρούμενη διάθεση, ό,τι ακριβώς ζητάμε αυτή την εποχή για να νιώσουμε καλύτερα.☛ J, Αργυροπούλου 6, Κηφισιά, 210 8013816.

 

Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ
  • Βαλεντίνος στο Πεντελικόν. Αν σου πέφτει μακριά το Μπουένος Άιρες για να γιορτάσεις την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, υπάρχει δίπλα σου το αργεντίνικο εστιατόριο Buenos Aires στο ξενοδοχείο Πεντελικόν, που θα λαμπρύνει με το μενού του την ερωτική βραδιά. Ο σεφ Ηλίας Σκουλάς προτείνει το μενού «Sangre y passion» που περιλαμβάνει: ποτό υποδοχής, κολοκυθόσουπα καπνιστή με γλυκοπατάτα, κρουτόν από σαλάμι Chorizo Iberico και καπνιστή πάπρικα Pimenton de la Vera, σπανάκι, αντίδια, ψητό κοτόπουλο, ροδάκινο, κατσικίσιο τυρί απ' το τυροκομείο της Marie Quatrehomme, βινεγκρέτ από αυθεντικό ξίδι Cherry και ηλιόσπορους, αργεντίνικες εορταστικές κρεατόπιτες από μοσχαρίσιο φιλέτο Βlack Αngus, χειροποίητο, φρέσκο μπιφτέκι (265 γρ.) από 100 % μοσχάρι KOBE (συνοδεύεται από κομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες, πασπαλισμένες με τυρί προβολόνε με τρούφα και μανιτάρια σοταρισμένα σε σάλτσα Chimichuri), σουφλέ σοκολάτας Valrhona, γεμισμένο με κόκκινη σοκολάτα Γουατεμάλας πάνω σε σος Anglaise, στην πιο σπάνια εκδοχή του πιο δημοφιλούς «ερωτικού» γλυκού. Τιμή: €70,00/άτομο. Στο εστιατόριο La Terrase του ξενοδοχείου Πεντελικόν το μενού για τους ερωτευμένους περιλαμβάνει: ποτό υποδοχής, σούπα από κρέμα μανιταριών με λάδι τρούφας και κριτσίνι παρμεζάνας, πανδαισία σαλατικών με αβοκάντο, γαρίδες μαριναρισμένες με κόλιανδρο και σολομό μπαλίκ σε ντρέσινγκ εσπεριδοειδών, σορμπέ λεμόνι, μενταγιόν από φιλέτο γάλακτος με φουαγκρά, πατάτες παριζιέν και baby λαχανικά σε σάλτσα περικουρντίν (αποτελείται από μανιτάρια, φουαγκρά και ντεμί γκλας), σουφλέ σοκολάτας, καφέ. Τιμή: €65,00/άτομο. ☛ Ξενοδοχείο Πεντελικόν, Δηληγιάννη 66, Κηφισιά, 210 6230650-6. 

 

Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter
NEW HOTEL
  • Valentine's day menu στο New Taste. Το New Taste, το εστιατόριο του ξενοδοχείου New Hotel, δεν χρειάζεται συστάσεις. Η εκπληκτική διακόσμησή του, που οφείλεται στους διάσημους Βραζιλιάνους αδερφούς Campana, έχει κάνει αίσθηση. Και ενώ υποθέτεις ότι όλο αυτό το προχωρημένο ντιζάιν θα σε κάνει να αισθανθείς αμήχανα, τελικά αποδεικνύεται φιλικό και σίγουρα ενισχύεται από το εξαιρετικά ευγενικό προσωπικό. Σε υποδέχονται με πηγαίο χαμόγελο και σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα, οικεία. Το New Taste υποδέχεται την ημέρα των ερωτευμένων με ένα σπέσιαλ μενού που επιμελείται ειδικά για την περίσταση ο σεφ Στίβεν Φροστ. Τα ζευγάρια της πόλης που θα επιλέξουν το New Taste θα γευτούν: Kir Royal ως κοκτέιλ καλωσορίσματος, ενώ μετά θα ακολουθήσουν ορεκτικά «Small bites to share», μια πιατέλα θαλασσινών για 2 που θα περιλαμβάνει: στρείδια, γαρίδες, μύδια, κυδώνια, σερβιρισμένα σε θρυμματισμένο πάγο με  ξύδι Shallot & λεμόνι ή μοσχαρίσιο carpaccio με τζίντζερ, σος σόγιας & κόλιανδρο, ταρτάρ σολoμού σε τραγανό χωνάκι, spring rolls πάπιας με σάλτσα Hoisin, σαλάτα με μπιζέλια & baby σπανάκι, τοματίνια, σουσάμι & πράσινο μήλο, ενώ για κυρίως πιάτο θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μοσχαρίσιο φιλέτο με ψητό μεδούλι, κάππαρη & σάλτσα μαϊντανού, αστακό Thermidor με μουστάρδα dijon & παρμεζάνα ή ριζότο Girolle με εστραγκόν & pecorino romano. Για επιδόρπιο η φανταστική βιτρίνα με τα γλυκά του New Taste θα είναι γεμάτη με ζαχαρένια θαύματα. ☛ NEW Hotel, Φιλελλήνων 19, Σύνταγμα, 210 3273000, www.yeshotels.gr

 

Βγες έξω επιτέλους! Facebook Twitter

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT