7 παραστάσεις που υπόσχονται αυτό που πρέπει να δίνει το θέατρο: μαγεία

7 παραστάσεις που υπόσχονται αυτό που πρέπει να δίνει το θέατρο: μαγεία Facebook Twitter
Φωτο: Martin Argyroglo
0

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Φιλίπ Κεν

Crash Park

Μετά τη Μελαγχολία των δράκων, το έργο με το οποίο τον γνωρίσαμε, ο Φιλίπ Κεν επιστρέφει στη Στέγη με ένα λυρικο-εικαστικό θέαμα, όπου η Οδύσσεια, το τηλεοπτικό «Lost» και ο Ιούλιος Βερν μπλέκονται με το μιούζικαλ και η εξορία με την ουτοπία. Ως μανιώδης συλλέκτης εντόμων ήδη από την παιδική του ηλικία, εικαστικός και σκηνογράφος κατά βάση, δημιουργεί πάντα υπέροχα θεατρικά οικοσυστήματα.

Στο Crash Park (Πάρκο Συντριβής), επτά ερμηνευτές σε ένα μυστηριώδες ερημονήσι παρακολουθούν την κομμένη ουρά ενός αεροπλάνου να φλέγεται. Γύρω τους ο ωκεανός. Από κει και πέρα, τα πάντα είναι πιθανά. Μην εκπλαγείτε αν συντριβούν αεροπλάνα, αν αναδυθούν γοργόνες, τέρατα και καινούργιες πολιτείες, αν γεννηθούν νέοι μύθοι και πρωτόγνωροι θρύλοι. Ο Φιλίπ Κεν και η ομάδα του αποκαλύπτουν το θαυμαστό και το μικροσκοπικό, την καθημερινότητα και την ακρότητα, το ψέμα του θεάτρου και την αλήθεια της φύσης.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Κεντρική Σκηνή, λεωφ. Συγγρού 107, 210 9005800, www.sgt.gr, 28-30/12, 20:30.

Θέατρο Χορν

Αντόν Τσέχοφ

Βυσσινόκηπος

7 παραστάσεις που υπόσχονται αυτό που πρέπει να δίνει το θέατρο: μαγεία Facebook Twitter
Ο Βυσσινόκηπος σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Φωτο: Ελίνα Γιουνανλή

Η Λιουμπόφ Αντρέγιεβνα επιστρέφει στο πατρικό της μετά από μακρά διαμονή στο Παρίσι. Μαζί της είναι ο αδελφός της Γκάγιεφ, η κόρη της Άνια και άλλοι. Χίλια στρέμματα περιβάλλουν το αρχοντικό τους, μαζί με έναν περίφημο βυσσινόκηπο, που όμοιός του δεν υπάρχει σε ολόκληρη την επαρχία. Ξεπεσμένοι οικονομικά και αθεράπευτα σπάταλοι, αδυνατούν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους στην τράπεζα. Ο επιχειρηματίας Λοπάχιν, εγγονός και γιος πρώην υπηρετών της οικογένειάς τους, τους προτείνει μια ιδανική λύση, την οποία απορρίπτουν. Όντες ασυγχώρητα ρομαντικοί, δεν βλέπουν την καταστροφή που πλησιάζει, ότι το σπίτι και το κτήμα, και μαζί τους μια ολόκληρη εποχή ανεμελιάς, ανήκουν στο παρελθόν. Αρνούνται να ενηλικιωθούν και στο τέλος όλα χάνονται.

Αυτό ακριβώς θέλησε να αναδείξει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σκηνοθετώντας τον Βυσσινόκηπο του Αντόν Τσέχοφ, γι' αυτό έστησε όλο το έργο στο παιδικό δωμάτιο αυτών των ανώριμων ενηλίκων, σαν να σκιαγραφεί ένα ψυχικό τοπίο παιδικής ηλικίας. Μια εκδοχή ανάλαφρη όσο και η αδιαφορία μιας τάξης που δεν έμαθε ποτέ να δουλεύει και να αγωνιά για την επιβίωση και αρνείται να δει την αναπόδραστη καταστροφή. Μερικοί από τους καλύτερους Έλληνες ηθοποιούς (Μπαζάκα, Λιγνάδης, Καρβούνη, Kότσιφας) φωτίζουν με μοναδικό τρόπο το σπουδαίο έργο του Ρώσου συγγραφέα.

Θέατρο Χορν, Αμερικής 10, 210 3612500, Τετ. 20:00, Πέμ.-Παρ. 21:00, Σάβ. 18:00, 21:00, Κυρ. 20:00

Εθνικό Θέατρο

Τσαρλς Ντίκενς

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

7 παραστάσεις που υπόσχονται αυτό που πρέπει να δίνει το θέατρο: μαγεία Facebook Twitter
Η περίφημη νουβέλα του Ντίκενς γίνεται θεατρική παράσταση στα χέρια του ικανού σκηνοθέτη Γιάννη Μόσχου.

Το Εθνικό Θέατρο προτείνει την άκρως ιδανική παράσταση για την περίοδο των γιορτών. Η περίφημη νουβέλα του Ντίκενς γίνεται θεατρική παράσταση στα χέρια του ικανού σκηνοθέτη Γιάννη Μόσχου. Στη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία ο τοκογλύφος Εμπενέζερ Σκρουτζ, ένας σπαγκοραμμένος, φιλοχρήματος και δυστυχής πλούσιος γέρος, είναι αλλεργικός σε οποιαδήποτε έννοια αλληλεγγύης, συμπόνιας και βοήθειας στους άπορους.

Τα Χριστούγεννα και οι «απαιτήσεις» τους είναι γι' αυτόν η χειρότερη εποχή. Την παραμονή εμφανίζονται τέσσερα φαντάσματα: ο συνεργάτης του που πέθανε, το φάντασμα των περασμένων Χριστουγέννων, των τωρινών και των μελλοντικών. Τα φαντάσματα του υπενθυμίζουν όλα όσα έκανε εις βάρος των ανθρώπων που συνάντησε στο διάβα του και το μοναχικό τέλος που τον περιμένει. Όταν ξυπνάει, ταραγμένος, κάνει έναν αγώνα δρόμου για να προλάβει να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα και να αποτρέψει όλα τα δεινά που πρόκειται να έρθουν.

Ένα βικτοριανό διδακτικό παραμύθι που δεν έχει σταματήσει να κερδίζει μικρούς και μεγάλους από το 1843 που γράφτηκε μέχρι και σήμερα. Το καλόγουστο, λαμπερό και πολυπρόσωπο μιούζικαλ του Εθνικού Θεάτρου έχει βασιστεί σε διασκευή του Old Vic του Λονδίνου, με πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Οικονόμου και στίχους του Σταύρου Σταύρου, και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Στον ρόλο του Σκρουτζ ο απολαυστικός Αλέξανδρος Μυλωνάς.

Εθνικό Θέατρο, Θέατρο REX - Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, 210 3301881, 210 3305074, Tετ., Κυρ.: 19:00, Πέμ.-Σάβ. 20:30

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Αντόν Τσέχοφ

Θείος Βάνιας

7 παραστάσεις που υπόσχονται αυτό που πρέπει να δίνει το θέατρο: μαγεία Facebook Twitter
Ο Θείος Βάνιας ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και μετάφραση του Γιώργου Κιμούλη, ο οποίος κρατάει και τον ομώνυμο ρόλο.

Ένα από τα πιο αγαπητά και δημοφιλέστερα έργα του Αντόν Τσέχοφ, γραμμένο το 1899, ανεβαίνει στο υπέροχο ιστορικό θέατρο του Πειραιά. Ο Θείος Βάνιας διαδραματίζεται στη ρωσική επαρχία, όπως όλα τα έργα του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα του 19ου αιώνα. Εκεί ζουν ο Βάνιας και η ανιψιά του Σόνια, συντηρώντας τα κτήματα και την περιουσία της οικογένειάς της, ενώ ο καθηγητής πατέρας της ζει στην πρωτεύουσα, όπου έχει αποκτήσει σημαντική κοινωνική αναγνώριση. Ένα καλοκαίρι επιστρέφει στο κτήμα με τη νέα και όμορφη γυναίκα του, έτσι η αβάσταχτη πλήξη και ηρεμία της εξοχικής κατοικίας διαταράσσονται.

Ανεκπλήρωτες επιθυμίες και κρυφές αντιπαλότητες, ανεκπλήρωτοι έρωτες και οικονομικά συμφέροντα, ενδοοικογενειακοί ανταγωνισμοί και μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας συνθέτουν το μικροσύμπαν που ο Τσέχοφ δημιουργεί μέσα από χαρακτηριστικούς τύπους της εποχής του ώστε να μιλήσει για το ανθρώπινο είδος στο σύνολό του. Παρ' όλα αυτά, με πολύ χιούμορ και αισιοδοξία μέσα στη γενικότερη απελπισία και παραίτηση, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη ματαιότητα και τον θυμό που νιώθουν οι άνθρωποι όταν καταλήγουν να γίνουν κάτι άλλο από αυτό που ήθελαν αρχικά. Η σκηνοθεσία και η μετάφραση είναι του Γιώργου Κιμούλη, ο οποίος κρατάει και τον ομώνυμο ρόλο.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου, 210 4143310, www.dithepi.gr, Τετ.-Παρ. 20:30, Σάβ. 18:00 & 21:00, Κυρ. 19:00

Θέατρο Πορεία

Μ. Καραγάτση

Γιούγκερμαν

7 παραστάσεις που υπόσχονται αυτό που πρέπει να δίνει το θέατρο: μαγεία Facebook Twitter
Τον ρόλο του Γιούγκερμαν αναλαμβάνει ο Γιάννης Στάνκογλου σε μια πολύωρη παράσταση που υπογράφει σκηνοθετικά ο Δημήτρης Τάρλοου. Φωτο: Βάσια Αναγνωστοπούλου

Ο Φινλανδός Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, γόνος πλούσιας οικογένειας και ίλαρχος της Λευκής Φρουράς του Τσάρου, μετά τη Ρωσική Επανάσταση καταλήγει στην Ελλάδα. Στο παρελθόν του περιλαμβάνονται ένας φόνος, εμπορία ναρκωτικών, πολύ αλκοόλ, χαρτιά, εκβιασμοί, κάθε λογής κραιπάλες και απάτες και μια ερωμένη που μοιραζόταν μ' έναν ανθυπολοχαγό. Δαιμόνιος τυχοδιώκτης, χάρη σε μια σημαντική θέση που του δίνεται στην τράπεζα ανέρχεται κοινωνικά, ενώ αποκτάει πλούτο και τη φήμη του γυναικοκατακτητή. Ο αδίστακτος αριστοκράτης που ζει μια δεύτερη ζωή στην ελληνική επικράτεια έρχεται εν τέλει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, τον αληθινό έρωτα και το τραγικό στοιχείο.

Το δημοφιλές μυθιστόρημα που ο Μ. Καραγάτσης έγραψε το 1938 σκιαγραφεί ολόκληρη την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της μεσοπολεμικής Ελλάδας. Ο Στρατής Πασχάλης, που υπογράφει τη θεατρική διασκευή, ανασυνθέτει τα βιογραφικά γεγονότα του ήρωα συνδυάζοντας το ρεαλιστικό, το παράδοξο, το ποιητικό και το γκροτέσκο στοιχείο σε μια ενδιαφέρουσα σκηνική σύνθεση που προσομοιάζει στο ονειρόδραμα. Ο ίδιος εξηγεί: «Όλο το έργο είναι ένα τεράστιο φλασμπάκ, κατά τη διάρκεια του οποίου κοσμοπολιτισμός και ρίζες μπλέκονται σ' έναν ξέφρενο και ηδονικό εφιάλτη γεμάτο πάθη, μοναξιά, σκληρότητα, βαθιά ανθρωπιά». Τον ρόλο του Γιούγκερμαν αναλαμβάνει ο Γιάννης Στάνκογλου σε μια πολύωρη παράσταση που υπογράφει σκηνοθετικά ο Δημήτρης Τάρλοου.

Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5, πλατεία Βικτωρίας, 210 8210991, 210 8210082

Εθνική Λυρική Σκηνή

Ζιλ Μασνέ

Μανόν

7 παραστάσεις που υπόσχονται αυτό που πρέπει να δίνει το θέατρο: μαγεία Facebook Twitter
Μανόν, Μ. Παπαθανασίου και Γ. Χοτέας

Από τις διασημότερες γαλλικές όπερες, η πεντάπρακτη κωμική όπερα Μανόν του Μασνέ στηρίζεται στο μυθιστόρημα του αβά Πρεβό. Με μια μουσική γεμάτη πάθος και αισθησιασμό, χαρακτηριστικά της αισθητικής της μπελ επόκ, ο σημαντικός συνθέτης Ζιλ Μασνέ αναδεικνύει τον άτυχο έρωτα του ιππότη Ντε Γκριέ για την επαρχιωτοπούλα Μανόν Λεσκό, η οποία στη σύντομη, ανέμελη και επιπόλαιη ζωή της, αφού έζησε όλα όσα πόθησε, πλούτη και μεγάλη ζωή, κατηγορήθηκε για πορνεία. Στο τέλος, απελάθηκε και πέθανε από εξάντληση στον δρόμο προς το λιμάνι της Χάβρης. Ο Ντε Γκριέ ακολουθεί την αγαπημένη του και καταστρέφεται και ο ίδιος.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1884 και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Ο Θωμάς Μοσχόπουλος, που υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης της Λυρικής Σκηνής, εστιάζει στη θυματοποίηση και ταυτόχρονα στον αμοραλισμό των βασικών χαρακτήρων. Ένας κόσμος ακόρεστων ηδονών και παρηκμασμένων αξιών αναδεικνύει την επικαιρότητα αυτής της όπερας του 19ου αι. Μια ενδιαφέρουσα ανάγνωση που συνδέει το τότε με το σήμερα. Οι ρεαλιστικές της τάσεις ενισχύονται με την εμφάνιση χορωδών μεταμφιεσμένων σε τρανς και ντομινατρίξ ή που φορούν κίτρινα γιλέκα!

Εθνική Λυρική Σκηνή, ΚΠΙΣΝ, www.nationalopera.gr, 21, 23/12: Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός, 26, 30/12: Μουσική διεύθυνση: Κλεάντε Ρούσο, 19:30, (Κυριακές: 18:30)

Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Η κωμωδία των παρεξηγήσεων

7 παραστάσεις που υπόσχονται αυτό που πρέπει να δίνει το θέατρο: μαγεία Facebook Twitter
Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων υποστηρίζεται από μια εντυπωσιακά δεμένη ομάδα ηθοποιών και δύο απολαυστικούς πρωταγωνιστές. Φωτο: Μιχάλης Κλουκίνας

Στην περίφημη και αριστοτεχνικά γραμμένη κωμωδία που ο Σαίξπηρ δημιούργησε βασιζόμενος στους Μέναιχμους του Πλαύτου δύο ζευγάρια πανομοιότυπων διδύμων που είχαν χωριστεί στη γέννα βρίσκονται αναπάντεχα στην ίδια πόλη, χωρίς να το γνωρίζουν. Κι εκεί όπου εκτυλίσσεται μια ιλιγγιώδης φάρσα, στην οποία κυριαρχούν αλλεπάλληλες παρεξηγήσεις και πλάνες, επαναλαμβανόμενες σκηνές και γεγονότα όπου η ομοιότητα των διδύμων προκαλεί το αναμενόμενο κομφούζιο, τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας σταδιακά καταλύονται, οι βεβαιότητες καταρρέουν και κανένας δεν ξέρει ποιος ακριβώς είναι.

Οι δίδυμοι (σε διπλό ρόλο ο Νίκος Κουρής, που ερμηνεύει τους δύο αδελφούς Αντίφιλους, και ο Ορφέας Αυγουστίδης, που ερμηνεύει τους δύο δούλους τους, τους Δρόμιους) περιφέρονται σε ένα απόκοσμο περιβάλλον, έναν μαγικό τόπο όπου ένα φασαριόζικο «τσίρκο» με υπερκινητικά μέλη-μαριονέτες φοράει γεωμετρικά παστέλ κοστούμια (αναφορά στον ρωσικό κονστρουκτιβισμό), κάνει απίστευτο σαματά, εκτελεί στροβιλισμούς, άλματα, γέφυρες, επικύψεις και επιδίδεται σε σλάπστικ κωμικά νούμερα τέλειου συγχρονισμού. Η επιδέξια σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου έχει την τύχη να υποστηρίζεται από μια εξαιρετική νέα μετάφραση του ποιητή και μεταφραστή Διονύση Καψάλη, ενώ η παράσταση υποστηρίζεται από μια εντυπωσιακά δεμένη ομάδα ηθοποιών και δύο απολαυστικούς πρωταγωνιστές.

Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, Προφήτου Δανιήλ 3 & Πλαταιών, www.vasilakou.theater, Τετ.-Πέμ. & Παρ. 21:00, Σάβ.18:00, Κυρ. 21:00

Θέατρο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», μάγισσες και μαγείρισσες της μυστικής Θεσσαλίας

Θέατρο / «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», οι μάγισσες και οι μαγείρισσες της μυστικής Θεσσαλίας σε μια παράσταση

Με έμπνευση από τη θεσσαλική λαογραφία και σε σύγχρονη σκηνική φόρμα, ο Κωνσταντίνος Ντέλλας σκηνοθετεί μια παράσταση για τις αόρατες γυναίκες της παράδοσης, αποκαλύπτοντας την κοινωνική απομόνωση, τον παραγκωνισμό τους, ακόμα και την απόκρυψη του γυναικείου σώματος.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ράνια Σχίζα: «Να γουστάρεις, αυτό είναι το κέρδος. Μόνο έτσι προχωράς στη ζωή»

Θέατρο / Ράνια Σχίζα: «Να γουστάρεις, αυτό είναι το κέρδος. Μόνο έτσι προχωράς στη ζωή»

Μια ηθοποιός με λεπτές ποιότητες, εξαιρετικές συνεργασίες, επιμονή και πάθος μιλά για την επιλογή της να δώσει προτεραιότητα στην οικογένειά της σε πολλές φάσεις της καριέρας της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένας λυκάνθρωπος πρωταγωνιστεί στη νέα, απίστευτη παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Θέατρο / Ένας λυκάνθρωπος πρωταγωνιστεί στη νέα, απίστευτη παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Ο τρόμος στο θέατρο και τον κινηματογράφο, η περίοδος γύρω από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο γερμανικός εξπρεσιονισμός, οι εικαστικές τέχνες, τα αμερικανικά μιούζικαλ και οι μεταμορφώσεις χωράνε στο «Lapis Lazuli» που ανεβαίνει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
M. HULOT
Ο Έκτορας Λυγίζος σκηνοθετεί τον Αποτυχημένο του Μπέρνχαρντ

Θέατρο / Ο Έκτορας Λυγίζος σκηνοθετεί τον Αποτυχημένο του Μπέρνχαρντ

Το έργο του κορυφαίου Αυστριακού συγγραφέα Τόμας Μπέρνχαρντ, που σφράγισε τη γερμανόφωνη λογοτεχνία κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η θεατρική αυτή διασκευή μετασχηματίζει τη μονολογική αφήγηση του πρωτοτύπου σε μουσικοθεατρικό έργο για τέσσερις φωνές και ένα πιάνο.
M. HULOT
Βάσω Καμαράτου: Οι πληγές μας μάς κάνουν καλύτερους ανθρώπους

Θέατρο / «Εγώ που δεν μασούσα, φοβάμαι πια να περάσω ανάμεσα από παρέα αγοριών»

Η επιστροφή της Βάσως Καμαράτου στο θέατρο με την «Κασέτα» της Λούλας Αναγνωστάκη ήταν η αφορμή για μια εκ βαθέων συζήτηση με την ηθοποιό που αποκαλύπτει στο Facebook τον εσωτερικό της κόσμο με ειλικρίνεια και ευαισθησία.
M. HULOT
I WAS THERE : ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ 

Θέατρο / «Στρακαστρούκες»: Μετά τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, η παράσταση του Δημήτρη Σαμόλη είναι τρομερά επίκαιρη

Οι «Στρακαστρούκες» έρχονται να προστεθούν σε μια μακρά λίστα queer έργων που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο ελληνικό θέατρο τα τελευταία χρόνια.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Πρόσωπα / Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Η γυναίκα που έζησε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και πάλεψε για την Αριστερά αφηγείται τη ζωή της στο LIFO.gr σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Αντώνη Μποσκοΐτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Ηλίας Λογοθέτης: Ένας κάτοικος εντός της γλώσσας του Βιζυηνού

Θέατρο / Ηλίας Λογοθέτης (1939 - 2024): Ένας εργάτης του θεάτρου και του σινεμά που δεν υπήρξε σνομπ

Από τους Πέρσες του Κουν μέχρι το τηλεοπτικό Έτερος Εγώ Νέμεσις, ο Ηλίας Λογοθέτης διέσχισε όλα τα είδη με μπρίο, αξιοπρέπεια και ακατάβλητο ποιητικό οίστρο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΙΤΣΑΚΗΣ

Θέατρο / Γιάννης Μαυριτσάκης: «Για δύο χρόνια απομονώθηκα και έγραφα, μόνος, σαν τα θηρία»

Λίγο πριν την πρεμιέρα του νέου του έργου «Rayman ούρλιαξε» σε σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη, ο συγγραφέας της ποιητικής ενατένισης και του σκληρού ρεαλισμού μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, την πορεία του στο θέατρο, τη «συνάντησή» του με τον Μπερνάρ-Μαρί Κολτές και την αφοσίωσή του στη συγγραφή.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ