«Stay cool, stay tuned»

«Stay cool, stay tuned» Facebook Twitter
0

Οι αναγνώστριες που είχαν πέκα με τους διάσημους μού ήταν πάντα μεγάλος πονοκέφαλος. Τις αναγνώστριες που είχαν πέκα με τους ισοβίτες τις συμπαθούσα πολύ περισσότερο. Ισοβίτες ήταν αυτοί που είχαν ερωτευτεί, ωραιότατα, άρα δεν θα έβγαιναν ποτέ έξω -για να μην ξεκάνουν κανέναν άλλον- οπότε κάθονταν μόνες τους τσούκου τσούκου και τους έγραφαν ερωτικά γράμματα και τους τα ταχυδρομούσαν στη φυλακή. Μου περιέγραφαν απλά στα mail τους στη στήλη το δράμα τους, να έχουν ερωτευτεί έναν εγκληματία που δεν έχουν συναντήσει ποτέ (δυστυχώς, γιατί αν τον είχαν συναντήσει, δεν θα ζούσαν κιόλας, άρα θα είχα λιγότερα mail να διαβάζω), τους έλεγα ότι καταλαβαίνω, τους έλεγα μήπως θα έπρεπε να ξεπεράσουν το φονιά και να συνεχίσουν τη ζωή τους με ένα ξενέρωτο πλην καλό παιδί, τους έδινα και το τηλέφωνο μιας εξειδικευμένης ψυχαναλύτριας για να διαπιστώσουν γιατί στο καλό ποθούσαν έναν εγκληματία, οπότε ήταν εύκολη η δουλειά. Οι διάσημοι ήταν η δύσκολη. Ο διάσημος σού αφήνει πάντα το ενδεχόμενο να μπορέσεις και να τον συναντήσεις.

O Gallo δεν απάντησε ξανά στη Μάρα γιατί δεν ήθελε τσίπισσες φαν που δεν είχαν ούτε 50.000 δολάρια για να κοιμηθούν μαζί του και εκείνη ήταν απαρηγόρητη. Πηγαίναμε στο διάσημο Balthazar της Νέας Υόρκης μπας και της βρούμε κανέναν άλλον σταρ (πέρασε ο Μίκι Ρουρκ απ' το δρόμο, αλλά δεν ήταν και στα πιο ωραία του και κάναμε ότι δεν τον είδαμε για να του τη σπάσουμε), πηγαίναμε Nobu που το έχει ο Ρόμπερτ ντε Νίρο αλλά δεν εμφανίστηκε («Εντάξει μωρέ, τι να τον κάνεις το Ντε Νίρο; Είναι woomanizer» λέγαμε της απογοητευμένης Μάρας). Και δεν ήταν καθόλου εύκολο να τρέχουμε στα εστιατόρια του Μανχάταν, εφόσον μέναμε στο Μπρούκλιν φυσικά - όλοι οι trendseters ορκίζονται ότι το Μανχάταν έχει πεθάνει. Κι όχι και σε καμιά καλή γειτονιά του Μπρούκλιν -Williamsburg και τέτοια- καθότι είχαν γεμίσει hipsters άρα δεν θεωρούνταν πια ούτε κι αυτές αυθεντικές. Για την ακρίβεια, μέναμε σε ένα γκέτο στου διαόλου τη μάνα, για να θεωρηθούμε cool, κι έτσι αρχίσαμε κι εμείς τη σταυροβελονιά για να περάσουν όλες αυτές οι ώρες στο μετρό μέχρι να δούμε ξανά λευκό άνθρωπο να μπαίνει μέσα. (Το πλέξιμο θεωρήθηκε αγχολυτικό και ήρθε στη μόδα τα τελευταία χρόνια στη Νέα Υόρκη κι όσο καλοντυμένη και να είσαι, έτσι και δεν βγάλεις βελόνες στο μετρό να φτιάξεις ένα κασκόλ, μια κάλτσα, κάτι, είσαι εντελώς φάουλ).

Ξεκινήσαμε λοιπόν από τα ψηλά, τους πολύ διάσημους, περάσαμε στους ημιδιάσημους και τελικά καταλήξαμε στα hip hop πάρτι της γειτονιάς μας, όπου δεν είχε μπει ποτέ λευκή, να γνωρίζουμε ράπερ που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους - ή δεν ήθελε πια να τους ξέρει. Την ψήσαμε κουρασμένες ότι ο Easy -έτσι υπέγραφε τα CD του που τα χάριζε- ήταν πολύ διάσημος στην Αμερική, όπως άλλοι είναι διάσημοι στην Ευρώπη μόνο. Έπινε το ένα ποτό πίσω από το άλλο για να χαλαρώσει και να του πιάσει κουβέντα κι έψαχνε ώρες κι ώρες τι να του πει, κάτι έξυπνο αλλά όχι επιτηδευμένο, σέξι αλλά και χαλαρό μαζί, έγραφε ατάκες, έσβηνε ατάκες σε μια χαρτοπετσέτα, και τελικά μια έκλαμψη φάνηκε στο βλέμμα της, σαν να είχε ανακαλύψει το νόμο της βαρύτητας για να πέφτουν γκόμενοι από το δέντρο στο έδαφος και τον πλησίασε επιτέλους και του είπε το εξής πανέξυπνο: «Έχεις φωτιά;». «Λυπάμαι, δεν καπνίζω» είπε εκείνος. Aλλά ευτυχώς η Μάρα είχε σημειώσει στη χαρτοπετσέτα και plan B, την επόμενη πανέξυπνη ατάκα: «Δεν γαμιέται. Θέλεις να κάνουμε σεξ;».

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ