Απεργία την Πρωτομαγιά

Κεράτωνε τον άντρα σου και μάγια μην του κάνεις

Κεράτωνε τον άντρα σου και μάγια μην του κάνεις Facebook Twitter
Φωτ.: Terry Richardson
0

 

Όσο ο Σ-τέλειος υπέγραφε την καταδίκη του, η Φουρνάρισσα είχε μεταπηδήσει από το phone sex στο live με τον Δύστροπο, για να αποδείξει στην Τσιάουα τη φιλοσοφία της γιαγιάς της: Κεράτωνε τον άντρα σου και μάγια μην του κάνεις. (Μάγια είναι οι συναισθηματικοί εκβιασμοί, οι σκηνές κι όλα αυτά που κάνουν οι γυναίκες για να κρατήσουν έναν άντρα δικό τους. Απλά, κεράτωνέ τον πρώτη εσύ, για να μην έχεις μετά απωθημένα και στενοχώριες από τις απιστίες του και χωρίσετε - δυστυχώς η Φουρνάρισσα δεν είχε ακούσει την γιαγιά της στον δικό της γάμο). Όταν η Τσιάουα πήρε τα ηχογραφημένα μηνύματα και της επιβεβαίωσε και η Φουρνάρισσα ότι μπορεί ο Δύστροπος να την είχε μικρή αλλά οργανικό πρόβλημα δεν έτρεχε, και ναι, ζητούσε το μήνα χωρίς σεξ για να τσεκάρει την εγκράτειά της αλλά εκείνος έκανε σεξ το ίδιο διάστημα, τα πήρε στην κράνα. Και του έδωσε τα παπούτσια στο χέρι. Ένα μήνα αργότερα όμως κανόνισαν να βγουν για καφέ, «έτσι» της είπε εκείνος, «για να μη χαλάνε τις καρδιές τους και να χωρίσουν σαν φίλοι». Και πριν ακριβώς τον καφέ τής έρχεται ένα sms της Τσιάουα: «Πες μου όμως κάτι, από την τελευταία μας συνάντηση έχεις κάνει σεξ;». Τα ίδια Παντελή μου, τα ίδια Παντελάκη μου. «Ρε παιδάκι μου, ούτε ο γυναικολόγος μου να ήσουν» απάντησε εκείνη. Και δεν πήγε ποτέ στο ραντεβού. Τότε σταμάτησε κι η Φουρνάρισσα να απαντά στα τηλεφωνήματά του και του έστειλε στο σπίτι το αποχαιρετηστήριο δώρο, ένα T-shirt με στάμπα ένα large ποτήρι μπίρας κι από κάτω «size matters».

 

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος είχε κάνει εκείνο το σεξ με το βρίσιμο και το φτύσιμο με τη Βίκυ κι όλο ήθελε να πάμε για καφέ για να μου πει κάτι άλλο που τον βασάνιζε τώρα. Αλλά εμένα εκείνο τον καιρό με απασχολούσε η περίπτωση Μπένι. Τον ονόμασα «Μπένι» γιατί νέος είχε μια σεξουαλική ζωή ενδιαφέρουσα όσο και ο Μπενίνι στο «One night on Earth. Είχε συνάψει μακροχρόνιες ερωτικές σχέσεις με μια κολοκύθα και την απάτησε με μια προβατίνα rafinata. Eκτός από τη μοναξιά που βίωνε ο Μπένι στην Κωλοπετινίτσα, ήταν κι ασθενικός. Έπαθε μικρός εγκεφαλικό, πήγε να μείνει ανάπηρος στη δεξιά πλευρά από κακέςς μαγουλάδες, πέρασε γαστρεντερίτιδα, έλκος και ψώρα, δεν είχε αφήσει αρρώστια για αρρώστια. «Και τώρα; Τα ξεπέρασες;» τον ρωτούσα στα mail. «Δυστυχώς» απαντούσε. Πίστευε ότι αν ήταν του θανατά, θα είχε μείνει μαζί του η Μαριγώ - από οίκτο. Η Μαριγώ ήταν από μακρινό χωριό. Αν εξαιρέσεις τη βαριά προφορά της και τα μαργαριτάρια που πετούσε, ήταν ένα κορίτσι «σαν τα κρύα του λουτρού», όπως έλεγε εκείνη. Παντρεύτηκαν. Αλλά τον βαρέθηκε. Μια μέρα που ο Μπένι είχε πάλι ωτίτιδα κι είχε γεμίσει το τραπέζι σταγόνες και παυσίπονα, η Μαριγώ τού είπε «Αμάν, Ευαγγελιισμό το 'χεις κάν' εδώ μεσ'». Κι έφυγε. Ο Μπένι πήδηξε από τον τρίτο όροφο να αυτοκτονήσει, αλλά, παρ' όλα όσα του είχαν τύχει, ψώφο δεν είχε και προσγειώθηκε ακέραιος με τα πόδια, όπως οι γάτες.

 

Επειδή τα κουτσομπολιά για τη ζωντοχήρα έδιναν κι έπαιρναν στο χωριό, η Μαριγώ τα βρόντηξε όλα κι ήρθε στην Αθήνα που είναι κούφιος ο ουρανός. Έπιασε ένα σπιτάκι όπως το ήθελε, «λουόμενο και χαμηλοκάβαλο» κι έκανε τη ζωή της. Ο Μπένι επί πέντε χρόνια προσπαθούσε να μάθει κάτι για εκείνη, όταν ένας ξάδελφός του από την Αθήνα τη συνάντησε τυχαία, την παρακολούθησε κι έμαθε πού μένει. Ο Μπένι ανέβηκε αμέσως στο παπάκι του και οδήγησε επί επτά ώρες. Στο δρόμο άρχισε να βρέχει καρεκλοπόδαρα, αλλά εκείνος συνέχισε. Όταν βρήκε την Μαριγώ, έπεσε στα πόδια της. «Γύρνα σπίτι, θα σε συγχωρέσω για τα κέρατα». «Είσ' αξιοθρήνητους» του είπε εκείνη και κοίταζε τις μπουρμπουλήθρες που έβγαιναν από το παπούτσι του.

 

«Τόσο πολύ την αγαπούσε;» είπε ο αρραβωνιάρης μου από το facebook. «Πέντε χρόνια και δεν μπόρεσε να ξεκολλήσει και να κάνει άλλη σχέση;» «Με ποια να κάνει σχέση ρε παιδάκι μου;» του είπα. «Εδώ ο άνθρωπος ήρθε με το παπάκι από την Κωλοπετινίτσα για να πηδήξει». Γενικά ο αρραβωνιάρης μου κάνει παράξενες σκέψεις. Αφενός πιστεύει ότι οι αρχαίοι Έλληνες θεοί ήταν εξωγήινοι κι αφετέρου πιστεύει στη ρομαντική αγάπη. Δεν θέλει με τίποτα να ακούει για απιστίες και μπερδεμένες καταστάσεις, οπότε, όλον αυτό τον καιρό που με βοηθούσε να λύνω τα γκομενικά των αναγνωστών, τα είχε δει όλα. Μου ανακοίνωσε στο fb την παραίτησή του. «I ‘m sick and tired» έγραψε. «Άκου τι λέει» φώναξα της Φουρνάρισσας, που είχε αφήσει το μίτινγκ και δοκίμαζε στο μπάνιο μου κάτι καινούργιες κρέμες, «I ‘m sick and tired». «Ι ‘m young and beautiful» απάντησε εκείνη. «Ι ‘m Wash & Go» είπε ο Άρης σε μια μεγαλειώδη στιγμή αυτογνωσίας, που κανείς δεν κατάλαβε ποτέ...

 

(συνεχίζεται)

0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ