Χαμένοι στη μετάφραση

Χαμένοι στη μετάφραση Facebook Twitter
Φωτ.: Terry Richardson
0

 

Σε κανέναν δεν είχα δώσει το τηλέφωνό μου σε εκείνο το πάρτι, πλην της Τσιάουα. Δηλαδή, ούτε και σε εκείνη ήθελα να το δώσω για να μου τα πρήζει. «Δεν θυμάμαι το νούμερό μου» της ξέκοψα. «Μα είναι δυνατόν;» με ρώτησε. «Είναι. Αφού δεν με παίρνω ποτέ». Τότε όμως εκείνη άρπαξε το κινητό μου κι έψαξε στο όνομα «Εγώ». Μόνο μια ξανθιά θα μπορούσε να καταλάβει πώς με είχα αποθηκεύσει.

 

Δεν ξέρω τι έταξε ο βολεϊμπολίστας-ξωτικό στην Τσιάουα για να του δώσει το νούμερό μου - αν και κάτι περνά απ' το μυαλό μου. Και με το που έφτασα στο ραντεβού μου με τον Νίκο άρχισαν τα μηνύματα. «Θέλω να σου μιλήσω. Ξωτικό». Ο Νίκος, από την άλλη, είχε ακολουθήσει τη συμβουλή μου και είχε κάνει άλλη μια συζήτηση στην παράλληλη σχέση του να χωρίσουν, ότι δεν οδηγεί πουθενά. «Μα πού να οδηγήσει;» τον ρώτησε η Βίκυ. Προσπάθησε πάλι να της δώσει ένα τουλάχιστον τελευταίο αξιοπρεπές σεξ. Δεν τα κατάφερε. «Συγχώρεσέ με» της είπε στο τέλος, «τώρα θα χωρίσουμε για πάντα. Δεν θέλω να με ερωτευτείς, δεν θέλω να σου κάνω κακό, πρέπει κι εσύ να φτιάξεις τη ζωή σου». Και τότε ήρθε το πρώτο μήνυμα εκείνης της βραδιάς στο δικό του κινητό. «Καλά, είσαι ηλίθιος;». Κι έκτοτε κόλλησε το κινητό της και του ερχόταν ξανά και ξανά το ίδιο μήνυμα.

 

«Είμαι σκατά. Σκατά» έλεγε ο Νίκος, «δεν ξέρω τι με πείραξε πιο πολύ, που δεν κατάφερα να κάνω ούτε ένα καλό σεξ σε αυτή την γκόμενα και θα με περνά για μαλάκα ή που μου είπε ότι δεν είναι ερωτευμένη μαζί μου. Πάντως τη χώρισα. Και τώρα κλαίω». Μήνυμα. «Καλά, είσαι ηλίθιος;».

 

Προσπαθούσα να καταλάβω, αλλά συνέχιζε και το Ξωτικό να στέλνει σε εμένα μηνύματα. «Είμαι ένας γρίφος που ούτε εγώ μπορώ να λύσω». Και τι να σου κάνω φιλαράκο, να τον λύσω εγώ; «Μάλλον ψάχνεις πνευματική πρόκληση» του έγραψα. «Εγώ είμαι απλός μονοκύτταρος οργανισμός. Ciao». Ο Νίκος ήταν απαρηγόρητος. «Θα μου λείψει, καταλαβαίνεις;» έλεγε. «Απλά δεν ξέρω γιατί». Μήνυμα. «Καλά, είσαι ηλίθιος;». Μήνυμα στο δικό μου κινητό. «Ψάχνω πνευματοψυχοσωματική πρόκληση». Δεν απαντώ. Επόμενο μήνυμα. «Μου αρέσει αυτό το διάστημα σιωπής, που σταματά ο χρόνος». Mήνυμα στο κινητό του Νίκου. «Καλά, είσαι ηλίθιος;». Μήνυμα στο κινητό το δικό μου. «Τότε σταματώ να σκέφτομαι/κι αφήνω το μικρόφωνο στις αισθήσεις μου/είναι ωραίο όταν σκέφτονται αυτές/κάποιες στιγμές/που η λογική κοιμάται στο σπίτι της/τις ώρες που εγώ λείπω/χωρίς να της το πω». Μήνυμα στο κινητό του Νίκου. «Καλά, είσαι ηλίθιος;». Με έπιασε κρίση. Πήρα το Ξωτικό τηλέφωνο και του ‘πα να μη με τρελαίνει, έχω έναν αναγνώστη που είναι κομμάτια και προσπαθώ να βρω άκρη. Η απάντηση του Ξωτικού ήταν, αν θέλει ο Νίκος να παίξει σε θεατρική παράσταση φίλου του και να κάνει τον έφιππο αρχαίο Έλληνα... Πάνω που πήγε να χαμογελάσει ο Νίκος, έρχεται μήνυμα. «Καλά, είσαι ηλίθιος;». «Αυτό είμαι, ναι» κατέρρευσε στη μέση του δρόμου, «ένας ηλίθιος». Επειδή πήγαινε να μου καεί το μυαλό εκείνο το βράδυ, κάλεσα σε έκτακτη συνέλευση δυο από τους συμβούλους, τη φουρνάρισσα και τον Άρη. Στο σπίτι μου, ξημερώματα. Τότε έκανα μια τρομερή ανακάλυψη. Οι singles, με το που μπαίνουν σπίτι τους, ανοίγουν το ψυγείο τους. Έτσι, κάθονται λίγο και το χαζεύουν. Νόμιζα ότι το έκαναν μόνο στα δικά τους ψυγεία, αλλά τώρα πρόσεξα ότι η φουρνάρισσα έκανε κατευθείαν αυτή την ενστικτώδη μυστηριώδη ανατένιση στην ψύξη και στην κατάψυξη του δικού μου ψυγείου. «Γιατί το κάνεις αυτό;» τη ρώτησα. «Δεν ξέρω» μου είπε και για να το καλύψει πήρε καπάκι τηλέφωνο έναν εραστή της, σκλάβο, που κοιμόταν. «Λοιπόν, Γιωργάκη, ντύσου και πετάξου τώρα σε ένα περίπτερο. Στη διεύθυνση που θα σου στείλω έλα σφαίρα και φέρε μας... σημειώνεις; Είκοσι μπίρες, δέκα σοκολάτες, τσιπς, μπισκότα και σαμπουάν». «Σαμπουάν γιατί;» απόρησα. «Δεν θα βρει ούτε κι αν γυρίσει εκατό περίπτερα». «Έτσι» μου είπε εκείνη. «Γουστάρει».

 

Tespa, καθίσαμε κι οι τρεις στον καναπέ και ο Νίκος αφηγήθηκε απ' την αρχή την ιστορία του. «Μου συνέτριψε το Εγώ αυτή η φάση, φοβάμαι ότι ποτέ πια δεν θα μπορέσω να κάνω με μια άλλη σεξ εκτός απ' την κοπέλα μου, νιώθω μηδενικό». Kαι τότε βρήκε τη λύση ο dr Άρης. «Ξέρεις τι χρειάζεται για να συνέλθεις; Ένα σεξ με ξύλο, βρίσιμο, φτύσιμο». Φτύσιμο; Εγώ και η φουρνάρισσα γυρίσαμε τις κόρες των ματιών μας προς τα πάνω και πήγαμε να παρέμβουμε, αλλά ο Νίκος είχε αγκιστρωθεί στον Άρη, με προσήλωση προς τον σκοτεινό άγνωστο. «Πόσο δίκιο έχεις φίλε. Αλλά δεν έχω καμιά υπόψη μου για όλα αυτά». Μήνυμα. «Καλά, είσαι ηλίθιος;»

 

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Αντώνης Κλάψης: «Μια ελληνοτουρκική σύρραξη θα στοιχίσει σημαντικά στην Άγκυρα»

Διεθνή / Αντώνης Κλάψης: «Μια ελληνοτουρκική σύρραξη θα στοιχίσει σημαντικά στην Άγκυρα»

Γιατί ο Ερντογάν κλιμακώνει την ένταση και τι προμηνύει το εκλογικό αποτέλεσμα στα κατεχόμενα; Μιλά στη LiFO ο επίκουρος καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Αντώνης Κλάψης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ