Συντριβή ιατρικού αεροσκάφους στη Φιλαδέλφεια – Μετέφερε άρρωστο παιδί στο Μεξικό

Συντριβή ιατρικού αεροσκάφους στη Φιλαδέλφεια – Μετέφερε άρρωστο παιδί στο Μεξικό Facebook Twitter
Φωτ.: Pennsylvania Representative Jared Solomon
0

Ιατρικό αεροσκάφος με έξι επιβαίνοντες, ανάμεσά τους ένα άτομο που νοσηλευόταν και η μητέρα του, συνετρίβη το βράδυ της Παρασκευής κοντά στο εμπορικό κέντρο Roosevelt Mall στη Φιλαδέλφεια, λίγο μετά την απογείωσή του. Η συντριβή προκάλεσε έκρηξη και πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες τουλάχιστον ένα σπίτι και αρκετά οχήματα.

Το αεροσκάφος, τύπου Learjet 55, ανήκε στην εταιρεία Jet Rescue Air Ambulance και είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Βορειοανατολικής Φιλαδέλφειας με τελικό προορισμό την Τιχουάνα του Μεξικού, πραγματοποιώντας ενδιάμεση στάση στο Μιζούρι. Το παιδί, το οποίο είχε νοσηλευτεί στη Φιλαδέλφεια με σοβαρή ασθένεια, επέστρεφε στο σπίτι του.

Ο Shai Gold, εκπρόσωπος της Jet Rescue, τόνισε ότι το αεροσκάφος διατηρούνταν σε άριστη κατάσταση και το πλήρωμα είχε εκτενή εκπαίδευση για πτήσεις αυτού του είδους. «Όταν συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό, είναι σοκαριστικό», δήλωσε. «Δεν μπορούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε αν υπάρχουν επιζώντες».

Οι τοπικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη τον αριθμό των θυμάτων, καθώς η συντριβή σημειώθηκε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ο καιρός ήταν βροχερός και με χαμηλή ορατότητα, ωστόσο τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) ανέφερε αρχικά ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, αλλά αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι οι επιβαίνοντες ήταν έξι. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών έκανε λόγο για ένα «μεγάλο συμβάν», ενώ οι δρόμοι στην περιοχή παραμένουν κλειστοί.

Το αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε μόλις λίγα 24ωρα μετά την τραγωδία στην Ουάσινγκτον, όπου επιβατικό αεροσκάφος της American Airlines συγκρούστηκε στον αέρα με στρατιωτικό ελικόπτερο, με αποτέλεσμα 67 νεκρούς.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε το δυστύχημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας: «Είναι τόσο λυπηρό. Χάθηκαν περισσότερες αθώες ψυχές. Οι ομάδες έκτακτης ανάγκης έχουν ήδη λάβει τα εύσημα για την εξαιρετική τους δουλειά».

Σύμφωνα με το Associated Press, το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ μόλις 30 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συντριβή σε υψόμετρο 1.600 ποδιών (487 μέτρα). Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) ανέλαβε την έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών λέει ότι θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Διεθνή / Σουδάν: Ο ηγέτης των παραστρατιωτικών θέλει «ενότητα» που θα την επιτύχει «με ειρήνη ή με πόλεμο»

Ο Μοχάμεντ Νταγκλό είπε ότι «ερευνητικές επιτροπές» έφτασαν στην Ελ Φάσερ και ότι ο ίδιος «απαιτεί να λογοδοτήσουν όσοι διέπραξαν λάθη», αναφερόμενος στις κατηγορίες για βιαιοπραγίες σε βάρος αμάχων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Διεθνή / Η Ευρώπη «μετρά ημέρες» πριν σταματήσει η παραγωγή αυτοκινήτων λόγω της κρίσης στους ημιαγωγούς

Tα εργοστάσια της BMW, της Fiat, της Peugeot και της Volkswagen λειτουργούν πλέον «με τα τελευταία αποθέματα», αφού τα αποθέματα ημιαγωγών εξαντλούνται μετά την απαγόρευση εξαγωγών που επέβαλε το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Διεθνή / Ισραήλ: Απαγορεύθηκε η πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε Παλαιστίνιους κρατούμενους

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε ότι «δεν έχει πλέον πρόσβαση στους Παλαιστίνιους κρατουμένους από τις 7 Οκτωβρίου 2023» και υπογράμμισε ότι ο σκοπός αυτών των επισκέψεων ήταν «καθαρά ανθρωπιστικός»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι απέτρεψε πόλεμο Ινδίας–Πακιστάν απειλώντας με δασμούς 250% – «Ο Μόντι είναι killer»

Παρά τις δημόσιες αναφορές του Αμερικανού προέδρου ότι «έσωσε την κατάσταση», η κόντρα φαίνεται να έχει ψυχράνει τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Νέου Δελχί, οι οποίες ήταν στενές τα τελευταία χρόνια
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Διεθνή / Γερμανία: Ιστορική ενίσχυση 1 δισ. δολαρίων για τους τελευταίους επιζώντες του Ολοκαυτώματος

Στη χρηματοδότηση εντάσσονται και οι λεγόμενοι «Δίκαιοι των Εθνών», δηλαδή άνθρωποι που, χωρίς να είναι Εβραίοι, ρίσκαραν τη ζωή τους για να σώσουν Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35 € πριν τη ρύθμιση

Διεθνή / Η Αγγλία κάνει δωρεάν το χάπι της επόμενης ημέρας – Φαρμακεία χρέωναν έως και 35€ πριν τη ρύθμιση

Η αλλαγή αποτελεί «μία από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη σεξουαλική υγεία από τη δεκαετία του '60» σύμφωνα με την Dr Sue Mann, εθνική διευθύντρια γυναικείας υγείας του NHS
LIFO NEWSROOM
Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνηση του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM