Σεισμός ή μετεωρίτης; Μυστηριώδης κρότος ταρακούνησε τα σπίτια στο Νιου Ίνγκλαντ και κανείς δεν ξέρει τι ήταν

Σεισμός ή μετεωρίτης; Μυστηριώδης κρότος ταρακούνησε τα σπίτια στο Νιου Ίνγκλαντ και κανείς δεν ξέρει τι ήταν Facebook Twitter
0

Ένα ισχυρότατο ωστικό κύμα ταρακούνησε τους κατοίκους του Νιου Χάμσαϊρ και της Μασσαχουσέττης, με τις αρχές να μην έχουν ακόμα βρει την αιτία, χωρίς να αποκλείεται η πτώση κάποιου μετεωρίτη

Το πρωί της Κυριακής, οι New York Times δημοσίευσαν μαρτυρίες κατοίκων που ανέφεραν ότι άκουσαν μία μεγάλη έκρηξη που συνοδεύτηκε από αισθητό τράνταγμα. Πολλοί πίστεψαν ότι επρόκειτο για σεισμό, αλλά αξιωματούχος του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών για τους Σεισμούς ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη για σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή του Νιου Ίνγκλαντ την περασμένη εβδομάδα. 

Κάποιοι αναρωτήθηκαν αν ο κρότος προήλθε από μετεωρίτη ή αεροπλάνο. «Ήταν ένας δυνατός κρότος που κούνησε όλο το σπίτι μας», δήλωσε ο Νταν Μπράιαν, κάτοικος της περιοχής, μιλώντας στους Times. «Ακούσαμε ένα "μπουμ". Ήταν πολύ παράξενο. Για αυτό όλοι νόμιζαν ότι ήταν έκρηξη». 

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στο Νιου Μπόστον, κατέθεσε ότι και ο ίδιος άκουσε τον κρότο και ένιωσε μια ελαφριά δόνηση. Λίγο αργότερα η υπηρεσία του δέχτηκε πολλές κλήσεις για το συμβάν. 

Η έλλειψη καταγραφής σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός μικρού σεισμού στο Νιου Χαμσάιρ, λέει η γεωφυσικός Τζέσικα Τέρνερ στους Times. 

Στο διαδίκτυο, οι κάτοικοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και έκαναν υποθέσεις για την αιτία. Ο Πωλ Ρέιμοντ, της υπηρεσίας Ασφαλείας του Νιου Χαμσάιρ δήλωσε πως πάνω από 400 άτομα συζητούν για το ανεξήγητο φαινόμενο στο volcanodiscovery.com όπου οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να αναφέρουν τις σεισμικές δραστηριότητες που αντιλαμβάνονται. 

Με πληροφορίες από New York Times και Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ