Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι Ρώσοι συνεχίζουν να χτυπούν Κίεβο και Μαριούπολη» - Αλληλοκατηγορίες για τους διαδρόμους εκκένωσης αμάχων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» Κίεβο και Μαριούπολη - Αλληλοκατηγορίες για τους διαδρόμους εκκένωσης αμάχων Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν να εκτοξεύουν πυραύλους σε πόλεις όπως το Κίεβο και τη Μαριούπολη σήμερα το απόγευμα, παρά τη συμφωνία για ανθρωπιστικούς διαδρόμους με σκοπό την εκκένωση αμάχων. 

«Αυτό εμποδίζει την ασφαλή διέλευση Ουκρανών και ξένων πολιτών, καθώς και την παράδοση φαρμάκων και τροφίμων». Από σήμερα το πρωί άνοιξαν έξι ανθρωπιστικοί διάδρομοι στην Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Αυτό ακολούθησε μια συμφωνημένη κατάπαυση του πυρός για να βοηθήσει τους πολίτες να απομακρυνθούν με ασφάλεια από τις πόλεις Κίεβο, Μαριούπολη, Χάρκοβο και Σούμι.

Ωστόσο, οι διάδρομοι φέρονται να οδηγούν σε μεγάλο βαθμό προς τη Ρωσία ή σε περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία με την Ουκρανία να χαρακτηρίζει αυτή την τακτική ως απαράδεκτη. Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι δεν συμμορφώνεται με τις συμφωνίες για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων, προκειμένου να διευκολυνθεί η φυγή των αμάχων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Στο μεταξύ, βίντεο από το Twitter που αναδημοσιεύει το Sky News καταγράφει τη στιγμή που ρωσικές οβίδες πλήττουν κατοικημένη περιοχή στα περίχωρα του Μικολάιεβο στη νότια Ουκρανία. Το Sky News αναφέρει ότι το βίντεο γυρίστηκε 10 μίλια από το κέντρο της πόλης.

Ξεκίνησε ο τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων

Στο μεταξύ, στη Λευκορωσία έφτασε πριν από λίγο η ουκρανική αντιπροσωπεία για την έναρξη του τρίτου γύρου των συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, για την κατάπαυση του πυρός.

Το επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι και πάλι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι, προκειμένου να επιτραπεί στους Ουκρανούς αμάχους να διαφύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες καθώς συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί των κέντρων των πόλεων στο νότο και στα ανατολικά της Ουκρανίας.

Η προηγούμενη προσπάθεια δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρόμων το Σάββατο κατέρρευσε όταν απέτυχε η κατάπαυση του πυρός.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Διεθνή / Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Μετά από δεκαετίες υπηρεσίας, χιλιάδες τρανς άνθρωποι στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με αποπομπή, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει ξανά την απαγόρευση συμμετοχής τους. Το BBC κατέγραψε τις μαρτυρίες τους
LIFO NEWSROOM
Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM
«Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / «Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η υπουργός Δικαιοσύνης στη Βρετανία ζήτησε «βαθιά συνεργασία» με τον τεχνολογικό τομέα για την επίλυση της κρίσης στο σωφρονιστικό σύστημα και έλαβε διάφορες προτάσεις
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έχει ριζοσπαστικές ιδέες, αλλά μια γκαρνταρόμπα προσεκτικά συμβατική, παρατηρεί ο αμερικανικός Τύπος, που βάζει στο επίκεντρο και τις στιλιστικές επιλογές του 33χρονου πολιτικού
LIFO NEWSROOM