Πλημμύρες στο Ιράν: Οι σφοδρότερες βροχές του τελευταίου αιώνα

Πλημμύρες στο Ιράν: Σημειώθηκαν οι σφοδρότερες βροχές του αιώνα Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Οι σφοδρότερες βροχές που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο αιώνα στο Ιράν προκλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 20 άτομα από τις πλημμύρες.

Οι καταρρακτώδεις βροχές στο Ιράν, που είναι συχνό φαινόμενο στο βόρειο τμήμα της χώρα, αλλά όχι με τέτοια ένταση, έχουν προκαλέσει αρκετές υλικές ζημιές και πλημμύρες.

Οι βροχές, ξεκίνησαν την Κυριακή, πλήττοντας κυρίως την πόλη Αστάρα, στην επαρχία Γκουιλάν, στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας.

«Στην Αστάρα έπεσαν 271 χιλιοστά νερού, μια ποσότητα που έχει να καταγραφεί σχεδόν έναν αιώνα», δήλωσε ο αρμόδιος για την αντιμετώπιση κρίσεων στην επαρχία Αμίρ Μοράντι, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Τουλάχιστον μία γέφυρα καταστράφηκε στην Αστάρα ενώ σωστικά συνεργεία έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν τους πληγέντες.

Το 2022, οι πλημμύρες προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 96 ανθρώπων σε 21 από τις 31 επαρχίες του Ιράν, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Reza Shahbazi, αναπληρωτής επικεφαλής του Γεωλογικού Ινστιτούτου και της Εξερεύνησης Ορυκτών στη χώρα, δήλωσε τον περασμένο Ιανουάριο ότι τα τελευταία 23 χρόνια, η κλιματική αλλαγή οδήγησε σε ξηρότητα λιμνών και υγροτόπων, καθίζηση εδάφους, καταιγίδες άμμου και σκόνης, ατμοσφαιρική ρύπανση και άλλα ιδιαίτερα καιρικά φαινόμενα.

Με πληροφορίες από Yahoo, Tehran Times, Iran Internatonal


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Διεθνή / Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Αντιδράσεις προκαλεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναπαραγωγή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς – Καταγγελία από την ένωση ηθοποιών για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Διεθνή / Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας αποκαλύπτει χρήση μη εγκεκριμένων φίλτρων σε φυσικά μεταλλικά νερά και σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν από το 2022
LIFO NEWSROOM
Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν: Περίπου 1,5 εκατ. ντόπιοι θα πάνε στην Ελλάδα για διακοπές

Διεθνή / Τουρκία: Περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει ανέβει στην 5η θέση στην κατάταξη των χωρών που επισκέπτονται περισσότερο την Ελλάδα - Οι Τούρκοι τουρίστες θα συνεισφέρουν 1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ