Παράταση του lockdown στο Σίδνεϊ λόγω αύξησης των κρουσμάτων

Παράταση του lockdown στο Σίδνεϊ λόγω αύξησης των κρουσμάτων Facebook Twitter
EPA/Αρχείο
0

Παράταση δύο εβδομάδων στο lockdown επέβαλαν οι αρχές στην πόλη του Σίδνεϊ, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η παράταση των έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς, που θα έληγαν την Παρασκευή, μετατίθεται για τουλάχιστον έως τις 30 Ιουλίου, αφού καταγράφηκαν 97 νέα κρούσματα COVID-19.

Η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Nέας Νότιας Ουαλίας, Gladys Berejiklian είπε ότι «πληγώνει» το γεγονός ότι πρέπει να παραταθεί το lockdown, αλλά το κράτος δεν θα μπορούσε «να αντέξει την οπισθοδρόμηση».

«Θέλουμε να βγούμε από αυτό το lockdown το συντομότερο δυνατό και γι' αυτό έχουμε τα μέτρα αυτά» επισήμανε τονίζοντας ότι η τηλεκπαίδευση θα συνεχιστεί για άλλες δύο εβδομάδες.

«Τα τρέχοντα μέτρα όσον αφορά το τι δεν μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι, δεν θα αλλάξουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες», είπε.

«Φυσικά, εάν αλλάξουν οι συμβουλές των ειδικών και πρέπει να κάνουμε κάτι περαιτέρω, θα το κάνουμε» τόνισε.

Από τις 97 νέες μολύνσεις, 70 εντοπίστηκαν στα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ ενώ 36 από τα κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Η επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής υγείας, Kerry Chant, είπε ότι επί του παρόντος υπήρχαν 71 νοσηλευόμενοι ασθενείς με COVID-19. Είκοσι από αυτούς ήταν σε ΜΕΘ.

Με πληροφορίες του abc.net.au

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ