Οι Ουκρανοί επανακατέλαβαν τη στρατηγική πόλη Λιμάν - Αποσύρονται οι ρωσικές δυνάμεις

Οι Ουκρανοί επανακατέλαβαν τη στρατηγική πόλη Λιμάν - Αποσύρονται οι ρωσικές δυνάμεις Facebook Twitter
0

Ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται από τη στρατηγική πόλη Λιμάν της ανατολικής Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άυνας της Ρωσίας. 

«Λόγω μιας επαπειλούμενης περικύκλωσης, τα στρατεύματα αποφύσρονται από το Κράσνιι Λιμάν σε πλεονεκτικότερες θέσεις» γνωστοποίησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, χρησιμοποιώντας το ρωσικό όνομα της πόλης. 

Νωρίτερα, ο ουκρανικός στρατός είχε μπει στην πόλη, έναν σιδηροδρομικό κόμβο κρίσιμης σημασίας για τη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

H πόλη συνδέει σιδηροδρομικά τις περιοχές του Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ και Χαρκώβου με τα ανατολικά και βορειοανατολικά της χώρας. 

Περί του 5.000 Ρώσους στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στο Λιμάν, και η επανακατάληψή του από τους Ουκρανούς θεωρείται μία από τις χειρότερες στρατιωτικές ήττες της Ρωσίας από την αρχή της εισβολής της στη χώρα, στις 24 Φεβρουαρίου. 

«Οι ουκρανικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις εισήλθαν στη Λιμάν, στην επαρχία Ντονέτσκ», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο.

Σε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού που συνοδεύει την ανάρτηση εμφανίζονται δύο Ουκρανοί στρατιώτες που κουνούν και στη συνέχεια κρεμούν την ουκρανική σημαία σε μια ταμπέλα που γράφει «Λιμάν», στην είσοδο της πόλης.

«Ξεδιπλώνουμε τη σημαία μας και την τοποθετούμε στη γη μας. Η Λιμάν θα είναι πάντα μέρος της Ουκρανίας», ακούγεται να λέει ένας από τους δύο χαμογελώντας.

Νωρίτερα σήμερα ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έχει «περικυκλώσει» πολλές χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες στην πόλη Λιμάν η οποία βρίσκεται στην επαρχία Ντονέτσκ, την οποία προσάρτησε χθες η Ρωσία.

Ο κυβερνήτης της γειτονικής επαρχίας Λουχάνσκ Σέρχιι Γκαϊντάι είχε δηλώσει ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που βρίσκονται «στο καζάνι» της Λιμάν «έχουν τρεις επιλογές: να φύγουν, να πεθάνουν όλοι μαζί ή να παραδοθούν».

Η απώλεια της Λιμάν θα αποτελέσει νέο πλήγμα για τον ρωσικό στρατό μετά τις πολλές στρατιωτικές ήττες που έχει υποστεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου και την έναρξη της αντεπίθεσης του Κιέβου στο νότιο και ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Με πληροφορίες από BBC/ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ