Ο Τραμπ επιτίθεται στη γαλλική δικαιοσύνη μετά την καταδίκη Λεπέν

Ο Τραμπ επιτίθεται στη γαλλική δικαιοσύνη μετά την καταδίκη Λεπέν Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ © ΕΡΑ
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, επιτίθεται στη γαλλική δικαιοσύνη μετά την καταδίκη της Μαρίν Λεπέν για υπεξαίρεση δημόσιων πόρων ύψους 4,6 εκατ. ευρώ, κάνοντας λόγο για «λογιστικό λάθος».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει εκφράσει την υποστήριξή του σε διάφορες ακροδεξιές ηγετικές προσωπικότητες, χαρακτήρισε την καταδίκη Λεπέν ως «κυνήγι μαγισσών», ζητώντας την απελευθέρωσή της.

«Το κυνήγι μαγισσών κατά της Μαρίν Λεπέν είναι ένα ακόμη παράδειγμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς που χρησιμοποιεί το νόμο για να φιμώσει την ελευθερία του λόγου και να λογοκρίνει τον πολιτικό της αντίπαλο, αυτή τη φορά φτάνοντας στο σημείο να βάλει τον αντίπαλο στη φυλακή» ανέφερε Τραμπ στο Truth Social.

«Δεν γνωρίζω τη Μαρίν Λεπέν, αλλά εκτιμώ το πόσο σκληρά εργάστηκε για τόσα πολλά χρόνια. Υπέστη απώλειες, αλλά συνέχισε, και τώρα, λίγο πριν από μια Μεγάλη Νίκη, την πιάνουν με μια μικρή κατηγορία για την οποία πιθανότατα δεν ήξερε τίποτα - Μου ακούγεται σαν "λογιστικό" λάθος. Είναι όλα τόσο άσχημα για τη Γαλλία και τον Μεγάλο Γαλλικό Λαό, με όποια πλευρά κι αν είναι. ΕΛΕΥΘΕΡΏΣΤΕ ΤΗ ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ!» συνέχισε.

Η υποστήριξη του Τραμπ στην Λεπέν αντανακλά την κοινή τους στάση απέναντι στις ευρωπαϊκές αριστερές δυνάμεις και την άρνηση τους να δεχθούν τις καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους. Η Λεπέν, ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς και επικεφαλής του κόμματος Εθνικός Συναγερμός, καταδικάστηκε για την απάτη ευρωπαϊκών κεφαλαίων με αποτέλεσμα της στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι - γεγονός που την αποκλείει από τις προεδρικές εκλογές του 2027.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM