Ο Έλιοτ Χιλ έχει το «καλύτερο προφίλ στο LinkedIn»- Ξεκίνησε ασκούμενος και γίνεται ο νέος CEO της Nike

Ο Έλιοτ Χιλ έχει το «καλύτερο προφίλ στο LinkedIn»- Από πρακτικάριος γίνεται ο νέος CEO της Nike Facebook Twitter
0

Ο Έλιοτ Χιλ πρόκειται να αναλάβει τα ηνία της Nike ως νέος CEO στις 14 Οκτωβρίου, διαδεχόμενος τον Τζον Ντόναχο στην ηγεσία της εμβληματικής εταιρείας αθλητικών ειδών. 

Μετά από δεκαετίες στην εταιρεία, ο Χιλ θα αντιμετωπίσει την πρόκληση να ενισχύσει τις πωλήσεις, που βρίσκονται σε πτώση, και να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το brand. Η Nike χάνει μερίδιο αγοράς από ανταγωνιστές που ανεβαίνουν δυναμικά, όπως οι On και Hoka της Deckers.

Ο δημοφιλής influencer, Τζο Πομπλιάνo (@JoePompliano), μοιράστηκε πρόσφατα στο X μια ανάρτηση, επισημαίνοντας την εντυπωσιακή πορεία του Χιλ στη Nike. Στην ανάρτηση περιλαμβάνεται το προφίλ του Χιλ στο LinkedIn, το οποίο παρουσιάζει την εξέλιξή του από την έναρξη ως ασκούμενος το 1988 έως την άνοδό του στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Ο Πομπλιάνo έγραψε στη λεζάντα: «Ο νέος CEO της Nike ίσως έχει το καλύτερο LinkedIn προφίλ — 32 χρόνια στην ίδια εταιρεία, από ασκούμενος σε CEO!»

Μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο Ohio το 1988, ο Χιλ ξεκίνησε την καριέρα του στη Nike πείθοντας έναν εκπρόσωπο της εταιρείας που είχε μιλήσει στην τάξη του. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1998, προήχθη στη θέση του διευθυντή της ομάδας αθλητικών τμημάτων. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ανέλαβε πολλές θέσεις αντιπροέδρου, ενώ το 2013 έγινε πρόεδρος γεωγραφιών και πωλήσεων. Αποσύρθηκε το 2020 ως πρόεδρος καταναλωτών και αγορών.

Η ανάρτηση έχει γίνει viral, με πάνω από 1,9 εκατομμύρια προβολές, 58.000 likes και πλήθος σχολίων. Ένας χρήστης συνέκρινε το προφίλ του Χιλ με εκείνο του Τζένσεν Χουάνγκ, ιδρυτή και CEO της Nvidia, σχολιάζοντας: «Μόνο του Τζένσεν Χουάνγκ είναι καλύτερο». Ένας άλλος σχολίασε: «Σπάνιο στις μέρες μας! Απίστευτο». Ένας τρίτος χρήστης έγραψε: «Η αφοσίωση και η πίστη μπορούν να οδηγήσουν σε αξιοσημείωτη καριέρα».

Σύμφωνα με το περιοδικό Fortune, η Nike προσλαβμάνει τον Χιλ με ένα πακέτο αποδοχών ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε αυτό περιλαμβάνονται 7 εκατομμύρια σε μετοχές και μπόνους για να καλύψει το εισόδημα που χάνει επανερχόμενος στην εταιρεία. Επιπλέον, ο Χιλ ενδέχεται να κερδίσει μέχρι και 20 εκατομμύρια σε πρόσθετες μετοχές και χρηματικά βραβεία, με τα μπόνους του και το μακροπρόθεσμο κίνητρο σε μετοχές, αξίας 15,5 εκατομμυρίων, να εξαρτώνται από την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων απόδοσης.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM
Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Διεθνή / Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Οι βουλευτές της πολιτείας συζητούν νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει εργασία και τη νύχτα από τα 14 και θα καταργεί το διάλειμμα για φαγητό στους 16χρονους εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM