Μπαράκ Ομπάμα για τις αμβλώσεις: «Επίθεση στις θεμελιώδεις ελευθερίες εκατομμυρίων Αμερικανών» - «Συντετριμμένη» η Μισέλ

Μπαράκ Ομπάμα για τις αμβλώσεις: «Επίθεση στις θεμελιώδεις ελευθερίες εκατομμυρίων Αμερικανών» - «Συντετριμμένη» η Μισέλ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Έντονα καταδίκασαν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ακύρωση του συνταγματικού δικαιώματος στην άμβλωση που είχε καθιερωθεί για πρώτη φορά το 1973 οι Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα.

«Σήμερα, το Ανώτατο Δικαστήριο όχι μόνο ανέτρεψε σχεδόν 50 χρόνια δεδικασμένου, αλλά υποβίβασε την πιο έντονα προσωπική απόφαση που μπορεί να πάρει κάποιος κόντρα στα καπρίτσια πολιτικών και ιδεολόγων - επιτιθέμενο στις θεμελιώδεις ελευθερίες εκατομμυρίων Αμερικανών» σημειώνει ο ίδιος με tweet του. 

Παράλληλα, η πρώην πρώτη κυρία δήλωσε σε ανακοίνωσή της συντετριμμένη για την εξέλιξη αυτή και για όσες χάνουν το θεμελιώδες δικαίωμά τους να αποφασίζουν για το ίδιο το σώμα τους.

«Είμαι συντετριμμένη που πλέον είμαστε προορισμένοι να μάθουμε τα οδυνηρά μαθήματα της εποχής προτού η απόφαση Roe γίνει νόμος του κράτους - μια εποχή που οι γυναίκες ρίσκαραν τη ζωή τους κάνοντας παράνομες αμβλώσεις» ανέφερε η Ομπάμα. 

Η πρώην πρώτη κυρία πρόσθεσε πως νιώθει «συντετριμμένη» για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η απόφαση σε πολλούς ανθρώπους «όπως έφηβες που θα αδυνατούν να τελειώσουν το σχολείο, μητέρες με μη βιώσιμες εγκυμοσύνες και υγειονομικούς που δε θα μπορούν να παράσχουν έργο χωρίς πρόστιμα ή φυλάκιση». 

«Ξέρω πως δεν είναι αυτό το μέλλον που επιλέξατε για τη γενιά σας - όμως, αν τα παρατήσετε τώρα, θα κληρονομήσετε μια χώρα που δεν αντικατοπτρίζει εσάς ή τις αξίες στις οποίες πιστεύετε» σημείωσε η Ομπάμα, αποκαλώντας την απόφαση «τρομακτική» και καλώντας όλους, ιδίως τους νέους, να αντιδράσουν. 

Η ίδια έκανε έκκληση να διοχετεύσει ο κόσμος την οργή και την αγανάκτησή του σε δράσεις κατά της απόφασης. 

Με πληροφορίες από CNN/The Hill

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ