Μαριούπολη: Στην πυρά 50.000 τόνοι σιτηρών - Αλληλοκατηγορίες Μόσχας-Κιέβου για τον υπαίτιο

Μαριούπολη: Στην πυρά 50.000 τόνοι σιτηρών - Αλληλοκατηγορίες Μόσχας-Κιέβου για τον υπαίτιο Facebook Twitter
Πρόσφατος βομβαρδισμός άλλης αποθήκης σιτηρών στην περιοχή του Ντονμπάς - Φωτ. αρχείου: Getty Images
0

Πάνω από 50.000 τόνοι σιτηρών σε σιλό του λιμανιού της Μαριούπολης παραδόθηκαν στην πυρά, με Ουκρανούς και Ρώσους να ερίζουν για την ευθύνη κι αυτής της ενέργειας. 

Σύμφωνα με τον Μιχαήλ Μιζίντσεφ, επικεφαλής του Κέντρου Διαχείρισης Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας, η καύση των σιτηρών ήταν έργο Ουκρανών εθνικιστών. 

«Διαπιστώθηκε από αξιόπιστες πηγές πως μαχητές εθνικιστικών ταγμάτων, καθώς εγκατέλειπαν τα εδάφη που καταλήφθηκαν και δεν ήθελαν αν αφήσουν προμήθειες σιτηρών στους πολίτες της Μαριούπολης, σκόπιμα έβαλαν φωτιά σε ένα μεγάλο σιλό στο λιμάνι. Ως αποτέλεσμα, 50.000 τόνοι σιτηρών καταστράφηκαν» ανέφερε ο ίδιος. 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τέτοιου είδους ενέργειες πραγματοποιούνται με την «πλήρη στήριξη χωρών της αποκαλούμενης πολιτισμένης Δύσης» και εν μέσω της «συνεχιζόμενης υστερίας λόγω των ανυπόστατων αιτιάσεων πως η Ρωσία προκαλεί επισιτιστική κρίση στον κόσμο». 

«Αυτό το απάνθρωπο έγκλημα δείχνει σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα το πραγματικό πρόσωπο του καθεστώτος του Κιέβου που πρακτικά χρησιμοποιεί μεθόδους επισιτιστικής τρομοκρατίας κατά του ίδιου του λαού του» σημείωσε ο Μιζίντσεφ. 

Από την άλλη, η Ουκρανία αμφισβητεί ως ψεύδη τους ισχυρισμούς της Μόσχας. Σύμφωνα με τον σύμβουλο του δημάρχου Μαριούπολης, Πέτρο Αντριουσένκο, τα ψέματα των ρωσικών μίντια χρήζουν λογικής διάψευσης. Όπως ανέφερε, ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε να πλήττει ντόπιες εγκαταστάσεις της Μαριούπολης, συμπεριλαμβανομένων και αποθηκευμένων τροφίμων, στις 26 Φεβρουαρίου. 

Μαριούπολη: Στην πυρά 50.000 τόνοι σιτηρών - Αλληλοκατηγορίες Μόσχας-Κιέβου για τον υπαίτιο Facebook Twitter

«Πάμε πίσω στην ιστορία. Στις 26 Φεβρουαρίου ξεκίνησε ο βομβαρδισμός υποδομών. Γίνεται σαφής η δυσκολία προμήθειας ψωμιού στη Μαριούπολη. Το δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε εκτάκτως την παραγωγή κοινωνικού ψωμιού. (...) Το πρώτο κοινωνικό ψωμί εμφανίστηκε στα ράφια των καταστημάτων στις 28 Φεβρουαρίου. Από 1 - 3 Μαρτίου οι Ρώσοι στόχευαν σιταποθήκες, έναν αλευρόμιλο και ένα αρτοποιείο για να προκαλέσουν περαιτέρω χάος και πείνα στους Ουκρανούς. Ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών του εχθρού, ξέσπασε φωτιά που κατέστρεψε περίπου 50.000 τόνους σιτηρών. Έβαλαν φωτιά και κατηγόρησαν την Ουκρανία. Όμως, η Μαριούπολη θυμάται ποιος είναι ο πραγματικός εγκληματίας» ανέφερε ο Αντριουσένκο. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ