Λιβύη: Επίθεση στο λιμάνι της Τρίπολης- Οι δυνάμεις του Χάφταρ λένε ότι έπληξαν τουρκικό πλοίο

Λιβύη: Επίθεση στο λιμάνι της Τρίπολης- Οι δυνάμεις του Χάφταρ λένε ότι έπληξαν τουρκικό πλοίο Facebook Twitter
Επίθεση στο λιμάνι της Τρίπολης (Πηγή φωτό Twitter)
0

Οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ανακοίνωσαν ότι βομβάρδισαν πλοίο από την Τουρκία, που βρισκόταν στο λιμάνι της Τρίπολης.

«Το τουρκικό πλοίο που ήταν φορτωμένο με όπλα και πυρομαχικά, το οποίο έδεσε σήμερα το πρωί, καταστράφηκε», ανέφερε ανάρτηση του LNA στο Facebook, δίχως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Γιασάν Σαλαμέ, επιβεβαίωσε ότι έγινε επίθεση στο λιμάνι της Τρίπολης, επισημαίνοντας ότι «η ανακωχή είναι πολύ εύθραυστη», σύμφωνα με το RT. O αξιωματούχος του ΟΗΕ δεν έδωσε λεπτομέρειες για την επίθεση. Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media, μαύρος καπνός υψώνεται από το λιμάνι της Τρίπολης. Πηγές που επικαλείται το Reuters αναφέρουν ότι επλήγη μια αποθήκη.

Η επίθεση έγινε μία ημέρα μετά την απόφαση της ΕΕ κάνει επιχείρηση με πολεμικά πλοία, αεροσκάφη και δορυφόρους, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι εφαρμόζεται το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM