Κυβερνοεπιθέσεις σε κρατικά ρωσικά site- Οι Anonymous ανέλαβαν την ευθύνη

Κυβερνοεπιθέσεις σε κρατικά ρωσικά site- Οι Anonymous ανέλαβαν την ευθύνη Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ρωσικά κυβερνητικά site αλλά και ισότοποι προσκείμενοι στον Βλαντιμίρ Πούτιν «έπεσαν» με την κολεκτίβα των Anonymous να αναλαμβάνουν την ευθύνη.

Συγκεκριμένα, ιστότοποι του Κρεμλίνου, του Βλάντιμιρ Πούτιν και της Κάτω Βουλής της ρωσικής Δούμας δεν ήταν ανά διαστήματα διαθέσιμες για τους χρήστες στη Ρωσία και το Καζακστάν.

«Η συλλογικότητα των Anonymous βρίσκεται επίσημα σε κυβερνοπόλεμο ενάντια στη ρωσική κυβέρνηση. #Anonymous #Ukraine», έγραψε η ομάδα στο Twitter.

Οι Anonymous ανέλαβαν την ευθύνη και για την ιστοσελίδα του «Ρωσικού σταθμού προπαγάνδας RT News» και ορισμένων άλλων ειδησεογραφικών καναλιών.

Οι Anonymous, των οποίων οι στόχοι στο παρελθόν περιλάμβαναν τη CIA και τον IS, ανέφεραν σε άλλη ανάρτησή τους ότι θα κινηθούν και κατά οντοτήτων του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με τον Craig Terron, ανώτερο αναλυτή στο Recorded Future, το οποίο παρακολουθεί τις κυβερνοαπειλές, ο ιστότοπος του RT παρέμεινε σε «διαλείπουσα διαθεσιμότητα» σήμερα, αφού «έπεσε» στις 17:00 ώρα Μόσχας την Πέμπτη.

Ο ιστότοπος είναι διαθέσιμος κατά διαστήματα, με συνεχείς αναφορές από χρήστες που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση, από τις 25 Φεβρουαρίου στις 13:30 ώρα Μόσχας.

Το RT είπε ότι ήταν «σε θέση να αποκρούσει» το χτύπημα στους διακομιστές του ενώ επιβεβαίωσε ότι η επίθεση έλαβε χώρα, λέγοντας ότι επιβράδυνε τη λειτουργία ορισμένων ιστότοπων, ενώ σε άλλες περιοχές έμεινε εκτός σύνδεσης για «εκτεταμένες χρονικές περιόδους».

Η κάλυψη της κατάστασης στην Ουκρανία από το RT ήταν σε μεγάλο βαθμό από φιλορωσική σκοπιά, με πυροτεχνήματα και χαρούμενους εορτασμούς στα πρόσφατα κατεχόμενα εδάφη.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι βουλευτές είπαν ότι το τηλεοπτικό κανάλι είναι το «προσωπικό εργαλείο προπαγάνδας» του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και πρέπει να απαγορευτεί.

Mε πληροφορίες του Independent/Guardian/cybernews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM