Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν οι άμαχοι την ανατολική Γούτα

Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν οι άμαχοι την ανατολική Γούτα Facebook Twitter
EPA/YOUSSEF BADAWI
0

«Περισσότεροι από 40.000 άμαχοι» χρησιμοποίησαν χθες τους διαδρόμους «που ανοίχθηκαν από τον συριακό στρατό σε συνεργασία με τους ρώσους συμμάχους του» προκειμένου να φύγουν από την ανατολική Γούτα, δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Σύρος μόνιμος αντιπρόσωπος Μπασάρ Τζααφάρι.

«Μετέβησαν στα κέντρα που εγκατέστησε η συριακή κυβέρνηση και η συριακή αραβική Ερυθρά Ημισέληνος, κέντρα προσωρινής στέγασης εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα για τη φροντίδα τους», πρόσθεσε.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε από την πλευρά του πως περίπου 20.000 κάτοικοι έφυγαν χθες από τη Γούτα.

Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν οι άμαχοι την ανατολική Γούτα Facebook Twitter
EPA/YOUSSEF BADAWI

Πριν από λίγο, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι μαζί με τις συμμαχικές του δυνάμεις ανακατέλαβαν το 70% του εδάφους που τελούσε υπό τον έλεγχο των ανταρτών στον θύλακα της ανατολικής Γούτα.

Στην ανακοίνωση του στρατού αναφέρεται πως οι στρατιώτες κατέλαβαν τμήματα αγροτικής γης, πολλά χωριά και ορισμένες πόλεις.

Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν οι άμαχοι την ανατολική Γούτα Facebook Twitter
EPA/YOUSSEF BADAWI

Νωρίτερα, στρατιωτικό μέσο ενημέρωσης της Χεζμπολάχ ανέφερε πως ο συριακός στρατός κατέλαβε σήμερα την πόλη Τζισρίν της ανατολικής Γούτα.

«Ο συριακός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στην ανατολική Γούτα και πήρε τον έλεγχο της πόλης Τζισρίν», ανέφερε ο σταθμός τον οποίο διαχειρίζεται η Χεζμπολάχ, που πολεμά στο πλευρό του στρατού στη Συρία.

Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν οι άμαχοι την ανατολική Γούτα Facebook Twitter
EPA/YOUSSEF BADAWI

Εξάλλου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο συριακός στρατός κάλεσε τους κατοίκους της ανατολικής Γούτα να φύγουν από την περιοχή μέσω «των ασφαλών διαδρόμων» καθώς σφίγγει τον κλοιό στους τομείς που εξακολουθούν να τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Κατά χιλιάδες εγκαταλείπουν οι άμαχοι την ανατολική Γούτα Facebook Twitter
EPA/YOUSSEF BADAWI

«Η γενική στρατιωτική διοίκηση καλεί τους πολίτες να φύγουν από την ανατολική Γούτα (...) μέσω των ασφαλών διαδρόμων», αναφέρει ανακοίνωση που μεταδόθηκε από τη συριακή δημόσια τηλεόραση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Διεθνή / Ένας χρόνος μετά το Νόβι Σαντ: Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι τίμησαν τα 16 θύματα της κατάρρευσης

Το πλήθος τήρησε 16 λεπτά σιγής, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι τοποθέτησαν λουλούδια και κεριά γύρω από τα κιγκλιδώματα που εξακολουθούν να περιβάλλουν την είσοδο του σταθμού
LIFO NEWSROOM
Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Διεθνή / Τέως πρίγκιπας Άντριου: Μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ήθελε να τα «ξαναπούν από κοντά»

Τα έγγραφα της υπόθεσης φανερώνουν επίσης ότι η JP Morgan είχε προειδοποιήσει τις αμερικανικές αρχές για συναλλαγές που συνδέονταν με τον Έπσταϊν και ενδέχεται να σχετίζονταν με υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων
LIFO NEWSROOM