Καναδάς: Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού - Φυγαδεύτηκε η οικογένεια Τριντό

Καναδάς: Στους δρόμους χιλιάδες διαδηλωτές κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού - Φυγαδεύτηκε η οικογένεια Τριντό Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / GETTY IMAGES
0

Σε ααφαλή, μυστική τοποθεσία μεταφέρθηκε ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του, την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά τoυ κορωνοϊού συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα Οτάβα.

Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στο κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου «ο Τριντό και η οικογένειά του εγκατέλειψαν το σπίτι τους στο κέντρο της Οτάβας, για λόγους ασφαλείας» ανέφερε  το τηλεοπτικό δίκτυο CBC.

Με τη συμμετοχή 50.000 οδηγών φορτηγών συνεχίστηκε και σήμερα η κινητοποίηση των πολιτών στην καναδική πρωτεύουσα, η οποία ενώ ξεκίνησε ως μία διαμαρτυρία που ονομάστηκε «Κονβόι Ελευθερίας» ενάντια στην απαίτηση εμβολίου για διασυνοριακούς οδηγούς φορτηγών, έχει εξελιχθεί σε μία  μεγάλη διαδήλωση ενάντια στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση του Τριντό για τον κορωνοϊό.


Το μέτρο απαιτεί από τους ανεμβολίαστους Καναδούς φορτηγατζήδες που περνούν τα σύνορα  ΗΠΑ-Καναδά, να μπαίνουν σε καραντίνα μόλις επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Αυτό πυροδότησε την αντίδραση των επαγγελματιών, με μία ομάδα φορτηγατζήδων να οργανώνουν την κίνηση που ξεκίνησε στον δυτικό Καναδά.

«Δεν μπορώ να δουλέψω πια γιατί δεν μπορώ να περάσω τα σύνορα», είπε ο Τσάβα Βίζι, ένας οδηγός νταλίκας. Μάλιστα, αναφέρει πως είναι το μοναδικό μέλος στην οικογένειά του που εργάζεται.

Χιλιάδες φορτηγατζήδες και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα το Σάββατο για να ζητήσουν τον τερματισμό των εντολών υποχρεωτικού εμβολιασμού και άλλους περιορισμούς στη δημόσια υγεία, ανέφερε το Canadian Broadcasting Corporation.

Η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για πιθανή βία, αφού εκατοντάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τον κοινοβουλευτικό χώρο. Μάλιστα, πολλοί διαδηλωτές εθεάθησαν να χορεύουν πάνω σε πολεμικό μνημείο.

«Θλίβομαι που βλέπω διαδηλωτές να χορεύουν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και να βεβηλώνουν το Εθνικό Μνημείο Πολέμου. Γενιές Καναδών πολέμησαν και πέθαναν για τα δικαιώματά μας, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας του λόγου, αλλά όχι γι'αυτό», έγραψε στο Twitter ο στρατηγός Γουέιν Έιρ.

Η Canadian Trucking Alliance, η οποία εκπροσωπεί περίπου 4.500 μεταφορείς, ιδιοκτήτες-διαχειριστές και προμηθευτές του κλάδου, αντιτάχθηκε στη διαδήλωση.

«Ζητάμε από το καναδικό κοινό να γνωρίζει ότι πολλοί από τους ανθρώπους που βλέπετε και ακούτε στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης δεν έχουν σχέση με τη βιομηχανία φορτηγών», ανέφερε το Σάββατο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Τζάστιν Τριντό είπε ότι το κομβόι αντιπροσώπευε μια «μικρή περιθωριακή μειοψηφία» που δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις των Καναδών. Περίπου το 90% των διασυνοριακών οδηγών φορτηγών στον Καναδά και το 77% του πληθυσμού έχουν κάνει δύο εμβόλια κατά του COVID.

Με πληροφορίες από Reuters, CBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM