Η Ιταλία κατάσχεσε μέσα σε μία μέρα βίλες και γιοτ Ρώσων ολιγαρχών 156 εκατ. ευρώ - Ως πίεση στον Πούτιν

Ιταλία κατέσχεσε μέσα σε μία μέρα βίλες και γιοτ Ρώσων ολιγαρχών 156 εκατ. ευρώ - Ως πίεση στον Πούτιν Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις βάζουν στο στόχαστρο τους Ρώσους ολιγάρχες, με τη δέσμευση περιουσιακών τους στοιχείων, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την πίεση στον Ρώσο πρόεδρο ως μέσο τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία. 

Από χθες, Παρασκευή, μόνο η Ιταλία έχει δεσμεύσει πολυτελή γιοτ και βίλες σε κάποια από τις πιο θεαματικά γραφικές περιοχές της -όπως η Σαρδηνία, η λίμνη Κόμο και οι ακτές της Λιγουρίας- συνολικής αξίας 156 εκατομμυρίων ευρώ

«Πρέπει να μπορέσουμε να σταματήσουμε την επίθεση του Πούτιν, φέρνοντάς τον στο τραπέζι των συνομιλιών όπου δεν θα έρθει με αβρότητες» τόνισε χθες ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο στην ιταλική τηλεόραση, προαναγγέλλοντας το σχέδιο κατασχέσεων ιδιοκτησιών ολιγαρχών με στενούς δεσμούς με τον Πούτιν. 

Η ιταλική οικονομική αστυνομία κινήθηκε γρήγορα, κατάσχοντας το σούπερ γιοτ «Λένα» του Γενάδι Τιμτσένκο στο λιμάνι του Σαν Ρέμο, το αξίας 65 εκατ. ευρώ  Lady M του Αλεξέι Μορντάσοφ, πλουσιότερου ανθρώπου της Ρωσίας, καθώς και επαύλεις σε Τοσκάνη και Κόμο. Μεταξύ αυτών και η βίλα του Ρωσο-ουζμπέκου επιχειρηματία Άλισερ Ουσμάνοφ σε ακτή της βόρειας Σαρδηνίας. 

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατέχει όλα τα χρήματα μαζί με τους ολιγάρχες» αναφέρει ο Γουίλιαμ Μπρόουντερ, οικονομολόγος και ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, άλλοτε μεγάλος επενδυτής στη Ρωσία που συγκρούστηκε με την κυβέρνηση στα τέλη της δεκαετίας του 2000. 


«Και οι κατασχέσεις γιοτ είναι η αρχή ενός πολύ αποτελεσματικού ψυχολογικού πολέμου. Νομίζω πως είναι αποθαρρυντικές τόσο για τους ολιγάρχες όσο και για τον Πούτιν. Και είναι ένας τύπος που... κυβερνά με το φαίνεσθαι, είναι άτομο που ποζάρει γυμνόστηθο πάνω σε άλογο. Οπότε, είναι δυσφήμιση το να κατάσχεται το γιοτ του καλύτερού σου φίλου στα νότια της Γαλλίας» σημειώνει ο Μπρόουντερ. 
 

Με πληροφορίες από ΑΡ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Διεθνή / «Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Η ενταξιακή πορεία της Βοσνίας έχει παγιδευτεί επί σειρά ετών εξαιτίας των βαθιών εθνοτικών διαιρέσεων μεταξύ Βόσνιων, Σέρβων και Κροατών, καθώς και της δυσλειτουργικής πολιτειακής δομής που επιβλήθηκε με τη Συμφωνία του Ντέιτον το 1995
LIFO NEWSROOM
Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Διεθνή / Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Η κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών επικαλείται «αυξανόμενους πολιτικούς κινδύνους» για τους ημιαγωγούς και προβλέπει υψηλότερες τιμές για εξαρτήματα τηλεφώνων
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Διεθνή / Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Η αύξηση της χρηματοδότησης προς το Diyanet και η ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία συνδέονται άμεσα και ανησυχητικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε θρησκευτικά σχολεία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM