Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία και προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία και προειδοποίηση για τσουνάμι Facebook Twitter
Φωτ.: EMSC
0

Σεισμός της τάξης των 6,8 Ρίχτερ, σύμφωνα με τη μέτρηση του Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), σημειώθηκε στα νησιά Κεπουλαουάν Μπατού, στη δυτική Ινδονησία.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 193 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Παντάνγκ και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 30 χιλιόμετρα.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (USGS) κάνει λόγο για σεισμό 7,1 βαθμών, με εστιακό βάθος 15 χιλιομέτρων.

Μετά τη σεισμική δόνηση, η Υπηρεσία Μετεωρολογίας και Γεωφυσικής της Ινδονησίας (BMKG) εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Η Ινδονησία πλήττεται συχνά από σεισμούς, καθώς εκτείνεται στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού», μια σεισμικά ενεργή ζώνη όπου συναντώνται διαφορετικές τεκτονικές πλάκες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Xinhua

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: Αντιδράσεις για τον διορισμό του κουνιάδου του Μαγιάρ ως υπουργού Δικαιοσύνης

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πέτερ Μαγιάρ, υπερασπίστηκε την απόφασή του να διορίσει τον κουνιάδο του στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, απαντώντας στις επικρίσεις για σύγκρουση συμφερόντων
THE LIFO TEAM