Ινδονησία: Θανατική ποινή σε δάσκαλο για τον βιασμό 13 κοριτσιών

Ινδονησία: Θανατική ποινή σε δάσκαλο για τον βιασμό 13 κοριτσιών Facebook Twitter
Φωτ.: Credit: Nur Fidhiah Shabrina/ JPNN
0

Δικαστήριο της Ινδονησίας επέβαλε θανατική ποινή σε δάσκαλο για τον βιασμό 13 κοριτσιών σε ισλαμικό σχολείο.

Αρχικά είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η περίπτωση του δασκάλου Herry Wirawan συγκλόνισε την Ινδονησία και έριξε το φως της δημοσιότητας στην ανάγκη προστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική βία στα θρησκευτικά οικοτροφεία της χώρας.

Αφού καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από δικαστήριο στην πόλη Μπαντούνγκ τον Φεβρουάριο, οι εισαγγελείς κατέθεσαν έφεση ζητώντας τη θανατική του ποινή.

«Τιμωρούμε τον κατηγορούμενο με τη θανατική ποινή», είπε ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μπαντούνγκ.

Ο Ira Mambo, δικηγόρος του Herry, αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα προχωρήσουν σε έφεση, επικαλούμενος την ανάγκη να δουν πρώτα την πλήρη απόφαση του δικαστηρίου.

Μεταξύ του 2016 και του 2021, ο δράστης κακοποίησε σεξουαλικά 13 κορίτσια, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών. Οκτώ από τα θύματά του έμειναν έγκυος, όπως δήλωσε δικαστής τον Φεβρουάριο. 

Ινδονήσιοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού για την προστασία των παιδιών της χώρας, είχαν επίσης υποστηρίξει τις εκκλήσεις για τη θανατική ποινή, αν και η επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία αντιτίθεται στη θανατική ποινή, είπε ότι δεν ήταν κατάλληλη τιμωρία.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM