LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η Moderna αναπτύσσει νέο εμβόλιο για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού

Η Moderna αναπτύσσει νέο εμβόλιο για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Η Moderna προειδοποιεί πως το υπάρχον εμβόλιο είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό απέναντι στο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού από τη Νότια Αφρική. 

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Moderna έγινε σήμερα η πρώτη φαρμακευτική που ανακοινώνει πως θα ξεκινήσει κλινικές δοκιμές για ένα εμβόλιο που θα είναι πιο αποτελεσματικό απέναντι στο καινούργιο στέλεχος. 


Τα εργαστηριακά αποτελέσματα δείχνουν πως το εμβόλιο της Moderna κατά της νόσου Covid-19 εξακολουθεί να «δουλεύει» απέναντι στην μετάλλαξη 501.V2 που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική και το στέλεχος B.1.1.7 από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο η εταιρεία προειδοποιεί ότι η ανοσοποιητική αντίδραση στον 501.V2 ήταν έξι φορές μικρότερη συγκριτικά με τα αντισώματα απέναντι στο αρχικό στέλεχος, γεννώντας προβληματισμό για το επίπεδο της ανοσίας, ιδίως σε ηλικιωμένους.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Stéphane Bancel, δήλωσε πως η εταιρεία προετοιμάζεται ακόμα και για το «χειρότερο δυνατό σενάριο», προσθέτοντας ωστόσο πως «δεν έχει τον παραμικρό προβληματισμό» για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στους ερχόμενους μήνες. 

«Αν κάτι πρέπει να γίνει το καλοκαίρι, θα το κάνουμε, αλλά δεν μπορούμε να καθυστερήσουμε», δήλωσε στους FT. «Δεν θέλουμε να κερδίσει ο ιός, θέλουμε να κερδίσει η ανθρωπότητα». 

Το πρώτο εμβόλιο της Moderna έχει εγκριθεί, μεταξύ άλλων, στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλει και την ΕΕ και η τεχνολογία mRNA με την οποία αναπτύχθηκε μπορεί γρήγορα να προσαρμοστεί και για νέα στελέχη. 

Η εταιρεία συνεργάζεται με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ για τις κλινικές δοκιμές και ο κ. Bancel λέει πως μερικές χιλιάδες εθελοντών θα λάβουν δόσεις της νέας «παραλλαγής» του εμβολίου. Στις δοκιμές οι μισοί θα λάβουν το προηγούμενο εμβόλιο και στους άλλους μισούς θα χορηγηθεί το καινούργιο για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις. 

Το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer είναι αποτελεσματικό απέναντι στο στέλεχος B.1.1.7 αλλά για την ώρα οι εταιρείες δεν έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα για το στέλεχος που εντοπίστηκε αρχικά στη Νότια Αφρική και τώρα έχει περάσει σε τουλάχιστον 24 χώρες. 

Με πληροφορίες από Financial Times

Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Διεθνή / «Σοφία από τον ουρανό»: Ευαγγελικοί πάστορες προσεύχονται για τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ο επικεφαλής πάστορας ακούγεται να λέει: «Προσευχόμαστε να πλημμυρίσουν η καρδιά και το μυαλό του με σοφία από τον ουρανό και ο Κύριος να τον καθοδηγήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε σήμερα»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ιράν και Ισραήλ ανταλλάσσουν πλήγματα

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, καθώς Ιράν και Ισραήλ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν σφοδρά πλήγματα μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου, με επιθέσεις να σημειώνονται και σε χώρες του Κόλπου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM