Η Κιμ Καρντάσιαν ευχαριστεί τον Τζο Μπάιντεν που αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Η Κιμ Καρντάσιαν ευχαριστεί τον Τζο Μπάιντεν που αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων Facebook Twitter
0

Η Κιμ και Κλόε Καρντάσιαν ευχαρίστησαν τον Τζο Μπάιντεν που αναγνώρισε επισήμως την μαζική σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Αρμενίων στις αρχές του 1900 ως Γενοκτονία

Η Κιμ Καρντάσιαν Γουεστ, της οποίας ο πατέρας Ρομπ Καρντάσιαν, ήταν μισός Αμερικανός μισός Αρμένιος, ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ δημοσίως μέσω social media. 

«Έπειτα από περισσότερο από έναν αιώνα αγώνα για αλήθεια και αναγνώριση, σήμερα ο λαός της Αρμενίας έλαβε την αναγνώριση που όλοι ελπίζαμε και για την οποία προσευχόμασταν. Είμαι τόσο περήφανη για την κληρονομιά μου, περήφανη για τοις κοινότητες των Αρμενίων και ευγνώμων στον πρόεδρο Μπάιντεν  που τίμησε σήμερα κάθε Αρμένιο και αυτή την αλήθεια», έγραψε η Κιμ Καρντάσιαν.

«Θα συνεχίσω να τιμώ και να θυμάμαι όσους χάσαμε κάθε χρόνο αυτή τη μέρα, αλλά πλέον με την ελπίδα πως μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά να επαναληφθούν θηριωδίες του παρελθόντος», πρόσθεσε μεταξύ άλλων και κατέληξε: «Ευχαριστώ, πρόεδρε Μπάιντεν, για το κουράγιο σου να πεις αλήθειες που άλλοι επέλεξαν να μην πουν». 

Η αδερφή της, Κλόε Καρντάσιαν, ευχαρίστησε επίσης τον Αμερικανό πρόεδρο μέσω ενός Instagram Story.

«Ευχαριστούμε που τιμάς τις ιστορίες, τον πόνο, τα μαρτύρια και τις απώλειες του λαού των Αρμενίων», σχολίασε σε μήνυμά της, ενώ δημοσίευσε επίσης παλαιότερες φωτογραφίες με την Κιμ να αποτίουν φόρο τιμής σε προηγούμενη επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων. 

Η Κιμ Καρντάσιαν ευχαριστεί τον Τζο Μπάιντεν που αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων Facebook Twitter

 

Η Κιμ Καρντάσιαν ευχαριστεί τον Τζο Μπάιντεν που αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων Facebook Twitter
Η Κιμ Καρντάσιαν ευχαριστεί τον Τζο Μπάιντεν που αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων Facebook Twitter

To 2015, η Κιμ Καρντάσιαν είχε καλέσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα, τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα να αναγνωρίσει τις δολοφονίες ως γενοκτονία, μέσω άρθρου της στο περιοδικό Time. 

Στο παρελθόν έχει μιλήσει πολλές φορές δημόσια τόσο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων αλλά και διάφορα θέματα που εμπλέκεται η χώρα, όπως η πρόσφατη ένοπλη σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενώ τον Οκτώβριο του 2019 είχε μεταβεί στην Αρμενία με τα παιδιά, την αδερφή και τα ανίψια της, όπου και είχε βαφτιστεί σε αρμένικη εκκλησία.
 

Δημοσίως είχε σχολιάσει την ίδια χρονιά και το πρώτο βήμα από πλευράς ΗΠΑ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, με τη Βουλή των Αντιπροσώπων να ψηφίζει υπέρ της αναγνώρισης.

«Χθες σημειώθηκε μια τεράστια νίκη για τον αρμενικό λαό, με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Αυτή η φωτογραφία με εμένα και τα παιδιά μου τραβήχτηκε αυτόν τον μήνα στην Αρμενία από την Τζάκι Νίκερσον».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM