Η Κιμ Καρντάσιαν ευχαριστεί τον Τζο Μπάιντεν που αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Η Κιμ Καρντάσιαν ευχαριστεί τον Τζο Μπάιντεν που αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων Facebook Twitter
0

Η Κιμ και Κλόε Καρντάσιαν ευχαρίστησαν τον Τζο Μπάιντεν που αναγνώρισε επισήμως την μαζική σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Αρμενίων στις αρχές του 1900 ως Γενοκτονία

Η Κιμ Καρντάσιαν Γουεστ, της οποίας ο πατέρας Ρομπ Καρντάσιαν, ήταν μισός Αμερικανός μισός Αρμένιος, ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ δημοσίως μέσω social media. 

«Έπειτα από περισσότερο από έναν αιώνα αγώνα για αλήθεια και αναγνώριση, σήμερα ο λαός της Αρμενίας έλαβε την αναγνώριση που όλοι ελπίζαμε και για την οποία προσευχόμασταν. Είμαι τόσο περήφανη για την κληρονομιά μου, περήφανη για τοις κοινότητες των Αρμενίων και ευγνώμων στον πρόεδρο Μπάιντεν  που τίμησε σήμερα κάθε Αρμένιο και αυτή την αλήθεια», έγραψε η Κιμ Καρντάσιαν.

«Θα συνεχίσω να τιμώ και να θυμάμαι όσους χάσαμε κάθε χρόνο αυτή τη μέρα, αλλά πλέον με την ελπίδα πως μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά να επαναληφθούν θηριωδίες του παρελθόντος», πρόσθεσε μεταξύ άλλων και κατέληξε: «Ευχαριστώ, πρόεδρε Μπάιντεν, για το κουράγιο σου να πεις αλήθειες που άλλοι επέλεξαν να μην πουν». 

Η αδερφή της, Κλόε Καρντάσιαν, ευχαρίστησε επίσης τον Αμερικανό πρόεδρο μέσω ενός Instagram Story.

«Ευχαριστούμε που τιμάς τις ιστορίες, τον πόνο, τα μαρτύρια και τις απώλειες του λαού των Αρμενίων», σχολίασε σε μήνυμά της, ενώ δημοσίευσε επίσης παλαιότερες φωτογραφίες με την Κιμ να αποτίουν φόρο τιμής σε προηγούμενη επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων. 

Η Κιμ Καρντάσιαν ευχαριστεί τον Τζο Μπάιντεν που αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων Facebook Twitter

 

Η Κιμ Καρντάσιαν ευχαριστεί τον Τζο Μπάιντεν που αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων Facebook Twitter
Η Κιμ Καρντάσιαν ευχαριστεί τον Τζο Μπάιντεν που αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων Facebook Twitter

To 2015, η Κιμ Καρντάσιαν είχε καλέσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα, τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα να αναγνωρίσει τις δολοφονίες ως γενοκτονία, μέσω άρθρου της στο περιοδικό Time. 

Στο παρελθόν έχει μιλήσει πολλές φορές δημόσια τόσο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων αλλά και διάφορα θέματα που εμπλέκεται η χώρα, όπως η πρόσφατη ένοπλη σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενώ τον Οκτώβριο του 2019 είχε μεταβεί στην Αρμενία με τα παιδιά, την αδερφή και τα ανίψια της, όπου και είχε βαφτιστεί σε αρμένικη εκκλησία.
 

Δημοσίως είχε σχολιάσει την ίδια χρονιά και το πρώτο βήμα από πλευράς ΗΠΑ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας, με τη Βουλή των Αντιπροσώπων να ψηφίζει υπέρ της αναγνώρισης.

«Χθες σημειώθηκε μια τεράστια νίκη για τον αρμενικό λαό, με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Αυτή η φωτογραφία με εμένα και τα παιδιά μου τραβήχτηκε αυτόν τον μήνα στην Αρμενία από την Τζάκι Νίκερσον».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM