Εκατοντάδες νεκρά ψάρια και καρχαρίες έχουν βρει τραγικό θάνατο σε μια υδάτινη παγίδα που βρήκαν τυχαία δύο δύτες.

 

Πρόκειται για ένα τεράστιο, μπλεγμένο και εγκαταλελειμμένο αλιευτικό δίχτυ που παρασύρεται στα ανοικτά των ακτών στα Νησιά Κέιμαν.

 

Το "δίχτυ φάντασμα" έχει πιθανώς παγιδεύσει και σκοτώσει πολλά πλάσματα καθώς μάλλον βρίσκεται εκεί για μήνες και ενώ πλέει στο νερό εγκλωβίζει ψάρια και άλλα είδη.

 

Ο Dominick Martin-Mayes, 27χρονος αλιέας και εκπαιδευτής κατάδυσης που έκανε την αρχική ανακάλυψη, δήλωσε στην Independent ότι στο δίχτυ υπήρχαν πολλά ψάρια και καρχαρίες σε αποσύνθεση και πολλά ακόμη πλάσματα που είχαν παγιδευθεί πρόσφατα.

 

Οι δύτες που το εντόπισαν σοκαρίστηκαν καθώς η άκρη της παγίδας που επέπλεε, δεν προμήνυε με τίποτα αυτό που υπήρχε κρυμμένο κάτω από το νερό.

 

Η κυβέρνηση των Νήσων Κέιμαν σε μια προσπάθεια να εντοπίσει και να μεταφέρει το δίχτυ ζήτησε τη βοήθεια όσων πλέουν στην περιοχή ώστε να το εντοπίσει.

 

Ανάμεσα στα ψάρια υπάρχουν και πολλά σκουπίδια τα οποία έχουν παγιδευτεί στη δίνη.

 

Οι ειδικοί εκτιμούν πως αν δεν βγει από το νερό το δίχτυ θα συνεχίσει να σκοτώνει πλάσματα καθώς τα ήδη νεκρά προσελκύουν άλλα είδη που παγιδεύονται και αυτά προσπαθώντας να τραφούν.

 

Ο όγκος που σχηματίζει η παγίδα φτάνει σε περίπου 15 μέτρα βάθος και έχει διάμετρο 15 μέτρα.

 

Η φονική παγίδα που βρήκαν τυχαία στη θάλασσα δύο δύτες

 

Η φονική παγίδα που βρήκαν τυχαία στη θάλασσα δύο δύτες

 

Η φονική παγίδα που βρήκαν τυχαία στη θάλασσα δύο δύτες