Η εποχή της Σάκουρα έφτασε στην Ιαπωνία- Μοναδικές εικόνες από τις ανθισμένες κερασιές

Η εποχή της Σακούρα έφτασε στην Ιαπωνία- Μοναδικές εικόνες από τις ανθισμένες κερασιές Facebook Twitter
Getty Images
0

Η εποχή της ανθισμένης κερασιάς, η Σάκουρα, άρχισε να κορυφώνεται σε πολλές πόλεις της Ιαπωνίας και αρκετές αναμένεται να ακολουθήσουν σύντομα καθώς οι θερμοκρασίες προβλέπεται να κινηθούν πάνω από τον μέσο όρο τις επόμενες ημέρες.

Η θέα των ανθισμένων κερασιών αποτελεί εθνικό χόμπι στην Ιαπωνία από τον 8ο αιώνα. Υπάρχουν πολλά είδη κερασιών, μερικά από τα οποία έχουν καλλιεργηθεί και μετά από διασταύρωση.

Αυτές οι κινήσεις, ξεκίνησαν τον 14ο αιώνα όπου καλλιεργήθηκαν οι κερασιές ως διακοσμητικά λουλούδια.

Η εποχή της Σακούρα έφτασε στην Ιαπωνία- Μοναδικές εικόνες από τις ανθισμένες κερασιές Facebook Twitter
Getty Image

Η εποχή αυτή της ανθοφορίας είναι η λεγόμενη Σάκουρα στην Ιαπωνία. Η σημασία της, δε, είναι ιδιαίτερη καθώς οι κερασιές έχουν πολλές έννοιες για τους Ιάπωνες.

Μία από αυτές έχει να κάνει με την πολύ σύντομη ζωή των λουλουδιών, ανθίζοντας μόνο για περίπου μια εβδομάδα έως δέκα ημέρες.

Η εποχή της Σακούρα έφτασε στην Ιαπωνία- Μοναδικές εικόνες από τις ανθισμένες κερασιές Facebook Twitter
Getty Image

Η φευγαλέα ομορφιά τους αποδεικνύει ό,τι τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι μόνιμο.

Σε όλη την Ιαπωνία, οι κερασιές ανθίζουν σε διαφορετικούς χρόνους. Γενικά, τα πρώτα λουλούδια που ανοίγουν είναι στα νοτιοδυτικά, όπου οι θερμοκρασίες είναι συνήθως υψηλότερες, ενώ οι τελευταίες κερασιές, που ανθίζουν βρίσκονται στις ψυχρότερες, βόρειες περιοχές της χώρας.

Η εποχή της Σακούρα έφτασε στην Ιαπωνία- Μοναδικές εικόνες από τις ανθισμένες κερασιές Facebook Twitter
EPA

Καθ΄ όλη την εποχή της Σάκουρα, ειδικά τα σαββατοκύριακα, τα πάρκα και οι δρόμοι που καλύπτονται από ανθισμένες κερασιές κατακλύζονται με ανθρώπους, που προσέρχονται για το παραδοσιακό «hanami».

Στην κυριολεξία, η λέξη hanami σημαίνει «προβολή λουλουδιών» και γιορτάζεται με υπαίθρια πάρτι, που έχουν σχεδιαστεί πολύ μεθοδικά, καθώς η εποχή της ανθισμένης κερασιάς δεν διαρκεί πολύ.

Η εποχή της Σακούρα έφτασε στην Ιαπωνία- Μοναδικές εικόνες από τις ανθισμένες κερασιές Facebook Twitter
EPA

Τα πικνίκ και οι νυχτερινές βόλτες ανάμεσα στις κερασιές είναι παράδοση και η Ιαπωνία αυτή την εποχή γίνεται πόλος έλξης για επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Ωστόσο, φέτος, λόγω της πανδημίας πολλά πάρκα της περιφέρειας του Τόκιο και άλλων πόλεων έχουν απαγορεύσει τα hanami, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν τοποθετήσει και φράγματα ώστε να αποτρέπουν τον κόσμο να συνωστίζεται κοντά στις κερασιές.

Η εποχή της Σακούρα έφτασε στην Ιαπωνία- Μοναδικές εικόνες από τις ανθισμένες κερασιές Facebook Twitter
EPA
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM