Χιλιάδες άνθρωποι στα κομβόι που έφυγαν σήμερα από το Χαλέπι

Χιλιάδες άνθρωποι στα κομβόι που έφυγαν σήμερα από το Χαλέπι Facebook Twitter
Κάτοικοι του Χαλεπιού συγκεντρώνονται στα σημεία από όπου ξεκινούν οι οχηματοπομπές εκκένωσης
0

Περισσότερoι από 2.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το ανατολικό Χαλέπι σήμερα, καθώς σε εξέλιξη είναι η συμφωνία για ασφαλή μεταφορά αμάχων και ανταρτών.

Οι εκκενώσεις της Πέμπτης ξεκίνησαν το μεσημέρι χρησιμοποιώντας ασθενοφόρα και πράσινα λεωφορεία και συνεχίζονται μέχρι και απόψε.

Χιλιάδες άνθρωποι στα κομβόι που έφυγαν σήμερα από το Χαλέπι Facebook Twitter

Η δεύτερη οχηματοπομπή που μεταφέρει αντάρτες και τις οικογένειές τους αναχώρησε το απόγευμα από το Χαλέπι, την ώρα που οι κυβερνητικές δυνάμεις πλησιάζουν στο να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο των τελευταίων ανταρτοκρατούμενων συνοικιών, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας.


«Η δεύτερη αυτοκινητοπομπή με ένοπλους άνδρες και τις οικογένειές τους που επιβιβάστηκαν σε 15 λεωφορεία ξεκίνησε», επιβεβαίωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο. Στη δημοσιότητα δόθηκαν και οι επίσημες εικόνες από τα κομβόι που μεταφέρουν τους ανθρώπους ενώ οι εικόνες μέσα από την πόλη δείχνουν χιλιάδες κατοίκους να συγκεντρώνονται στα σημεία από όπου οργανώνονται οι εκκενώσεις.

Χιλιάδες άνθρωποι στα κομβόι που έφυγαν σήμερα από το Χαλέπι Facebook Twitter

«Οι ένοπλοι άνδρες και οι οικογένειές τους θα εγκαταλείψουν την πόλη κατά ομάδες κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι οχηματοπομπές θα συνεχίσουν έως την απομάκρυνση (όλων) των ένοπλων ανδρών» από την πόλη, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της συριακής τηλεόρασης.

Ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που απομακρύνθηκαν παραμένει αδιευκρίνιστος. Το συριακό τηλεοπτικό δίκτυο έκανε λόγο για 4.000 αντάρτες και τις οικογένειές τους, χωρίς να εξηγήσει εάν τα μέλη των οικογενειών προστίθενται στους μαχητές ή αυτό ο αριθμός αντιπροσωπεύει το σύνολο των ανθρώπων που έφυγαν. Ξένα δίκτυα κάνουν λόγο για 2000 ανθρώπους.

Χιλιάδες άνθρωποι στα κομβόι που έφυγαν σήμερα από το Χαλέπι Facebook Twitter

Περίπου 50.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ανατολικό Χαλέπι, κατά την εκτίμηση που διατύπωσαν ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα και ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό.


«Υπάρχουν 50.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 40.000 είναι άμαχοι, που είχαν την ατυχία να κατοικούν σε αυτό το τμήμα της πόλης. Οι υπόλοιποι είναι μαχητές, μεταξύ 1500 και 5000 και οι οικογένειές τους» δήλωσε ο Μιστούρα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Γάλλο ΥΠΕΞ στο Παρίσι.«Χωρίς την επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας ή (την εφαρμογή) μιας εκεχειρίας, το Ιντλίμπ θα είναι το επόμενο Χαλέπι» προειδοποίησε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Η Τουρκία από την πλευρά της υπολογίζει τον αριθμό των αμάχων που θα μπορούσαν να απομακρυνθούν από την συριακή πόλη μεταξύ 80.000 και 100.000.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Διεθνή / Εκπνέει το τελεσίγραφο Τραμπ: «Είμαστε σε έντονες διαπραγματεύσεις» λέει - Το Ιράν προειδοποιεί για αντίποινα

Παράλληλα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τραμπ διερωτώνται για την ψυχική υγεία του - Μπορούν να τον απομακρύνουν προσφεύγοντας στην 25η Τροπολογία του Συντάγματος;
THE LIFO TEAM