Χιλιάδες άνθρωποι στα κομβόι που έφυγαν σήμερα από το Χαλέπι

Χιλιάδες άνθρωποι στα κομβόι που έφυγαν σήμερα από το Χαλέπι Facebook Twitter
Κάτοικοι του Χαλεπιού συγκεντρώνονται στα σημεία από όπου ξεκινούν οι οχηματοπομπές εκκένωσης
0

Περισσότερoι από 2.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από το ανατολικό Χαλέπι σήμερα, καθώς σε εξέλιξη είναι η συμφωνία για ασφαλή μεταφορά αμάχων και ανταρτών.

Οι εκκενώσεις της Πέμπτης ξεκίνησαν το μεσημέρι χρησιμοποιώντας ασθενοφόρα και πράσινα λεωφορεία και συνεχίζονται μέχρι και απόψε.

Χιλιάδες άνθρωποι στα κομβόι που έφυγαν σήμερα από το Χαλέπι Facebook Twitter

Η δεύτερη οχηματοπομπή που μεταφέρει αντάρτες και τις οικογένειές τους αναχώρησε το απόγευμα από το Χαλέπι, την ώρα που οι κυβερνητικές δυνάμεις πλησιάζουν στο να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο των τελευταίων ανταρτοκρατούμενων συνοικιών, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Συρίας.


«Η δεύτερη αυτοκινητοπομπή με ένοπλους άνδρες και τις οικογένειές τους που επιβιβάστηκαν σε 15 λεωφορεία ξεκίνησε», επιβεβαίωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο. Στη δημοσιότητα δόθηκαν και οι επίσημες εικόνες από τα κομβόι που μεταφέρουν τους ανθρώπους ενώ οι εικόνες μέσα από την πόλη δείχνουν χιλιάδες κατοίκους να συγκεντρώνονται στα σημεία από όπου οργανώνονται οι εκκενώσεις.

Χιλιάδες άνθρωποι στα κομβόι που έφυγαν σήμερα από το Χαλέπι Facebook Twitter

«Οι ένοπλοι άνδρες και οι οικογένειές τους θα εγκαταλείψουν την πόλη κατά ομάδες κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι οχηματοπομπές θα συνεχίσουν έως την απομάκρυνση (όλων) των ένοπλων ανδρών» από την πόλη, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της συριακής τηλεόρασης.

Ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που απομακρύνθηκαν παραμένει αδιευκρίνιστος. Το συριακό τηλεοπτικό δίκτυο έκανε λόγο για 4.000 αντάρτες και τις οικογένειές τους, χωρίς να εξηγήσει εάν τα μέλη των οικογενειών προστίθενται στους μαχητές ή αυτό ο αριθμός αντιπροσωπεύει το σύνολο των ανθρώπων που έφυγαν. Ξένα δίκτυα κάνουν λόγο για 2000 ανθρώπους.

Χιλιάδες άνθρωποι στα κομβόι που έφυγαν σήμερα από το Χαλέπι Facebook Twitter

Περίπου 50.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ανατολικό Χαλέπι, κατά την εκτίμηση που διατύπωσαν ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα και ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό.


«Υπάρχουν 50.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 40.000 είναι άμαχοι, που είχαν την ατυχία να κατοικούν σε αυτό το τμήμα της πόλης. Οι υπόλοιποι είναι μαχητές, μεταξύ 1500 και 5000 και οι οικογένειές τους» δήλωσε ο Μιστούρα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Γάλλο ΥΠΕΞ στο Παρίσι.«Χωρίς την επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας ή (την εφαρμογή) μιας εκεχειρίας, το Ιντλίμπ θα είναι το επόμενο Χαλέπι» προειδοποίησε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Η Τουρκία από την πλευρά της υπολογίζει τον αριθμό των αμάχων που θα μπορούσαν να απομακρυνθούν από την συριακή πόλη μεταξύ 80.000 και 100.000.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Διεθνή / Οργή για τις αντιεμβολιαστικές δηλώσεις Κένεντι μετά την ένοπλη επίθεση στην Ατλάντα

Οι υπάλληλοι του οργανισμού καταγγέλλουν ότι η μακροχρόνια ρητορική του Κένεντι κατά των εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τον κορωνοϊό, έχει τροφοδοτήσει το κλίμα εχθρότητας απέναντι στη δημόσια υγεία
LIFO NEWSROOM
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και κυβέρνηση Τραμπ προς διακανονισμό $500 εκατ. και αποκατάσταση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ συμφωνεί να ξοδέψει $500 εκατ. σε εκπαιδευτικά προγράμματα για να αποκαταστήσει δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακής χρηματοδότησης, κλείνοντας μήνες αντιπαράθεσης με τη διακυβέρνηση Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Από «πασιφίστρια» η Ιαπωνία γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Διεθνή / Ιαπωνία: Από ειρηνευτική δύναμη γίνεται μεγάλος εξαγωγέας όπλων με την επιλογή της Mitsubishi για φρεγάτες

Η συμφωνία Αυστραλίας-Mitsubishi ύψους 6,5 δισ. δολαρίων για φρεγάτες είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής πώληση ιαπωνικού οπλικού συστήματος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
LIFO NEWSROOM
Ο Σέργκει Μοσούνωφ εξαγοράζει τη Fabergé έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Η Φαμπερζέ των αυτοκρατορικών αυγών περνά στα χέρια του Σέργκει Μοσούνωφ έναντι 50 εκατ. δολαρίων

Ο επιχειρηματίας Σέργκει Μοσούνωφ απέκτησε το διάσημο brand Φαμπερζέ, γνωστό για τα πολυτελή κοσμήματα και τα περίφημα αυγά, σε μια συμφωνία ύψους 50 εκατ. δολαρίων, συνεχίζοντας την κληρονομιά της εμβληματικής μάρκας
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Διαμάχη μεταξύ Νετανιάχου και στρατιωτικών για την εισβολή στη Γάζα

Διεθνή / Ισραήλ: Διαμάχη μεταξύ Νετανιάχου και στρατιωτικών για την εισβολή στη Γάζα

Η απόφαση του Ισραήλ να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς πλήρη κατοχή αποκαλύπτει τις εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Νετανιάχου και των στρατιωτικών ηγετών, σε μια κρίσιμη φάση του πολέμου
LIFO NEWSROOM