Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ προσέλαβαν πρώην μυστικό πράκτορα και σωματοφύλακα του Ομπάμα για την προστασία τους

Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ προσέλαβαν πρώην πράκτορα και σωματοφύλακα του Ομπάμα για την προστασία τους Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ προσέλαβαν τον πρώην πράκτορα μυστικών υπηρεσιών που κλήθηκε να προστατεύσει δύο πρώην προέδρους, τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Τζορτζ Γ. Μπους. 

Ο Κρίστοφερ Σάντσεζ εικονίζεται σε βίντεο φωτογραφίες του ζεύγους από τα Invictus Games στην Ολλανδία. 

Ο Σάντσεζ αποχώρησε από τις μυστικές υπηρεσίες το 2013 και έκτοτε είναι αντιπρόεδρος της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας TorchStone Global.

«Οι πράκτορες μυστικών υπηρεσιών είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο σ'αυτό που κάνουμε. Πέρασα πέντε χρόνια με προέδρους και ήμουν αρκετά τυχερός να κάνω θητεία τα τελευταία 2,5 χρόνια του Τζορτζ Μπους στον Λευκό Οίκο και τα 2,5 πρώτα του Μπαράκ Ομπάμα» είχε πει ο ίδιος σε podcast, το 2020. 

Η πρόσληψη τού Σάντσεζ έρχεται μετά την αποποίηση των βασιλικών καθηκόντων του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ και τη μετακόμισή τους στην Καλιφόρνια. 

Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ προσέλαβαν πρώην πράκτορα και σωματοφύλακα του Ομπάμα για την προστασία τους Facebook Twitter
Υπό το άγρυπνο βλέμμα του Κρίστοφερ Σάντσεζ δούκας και δούκισσα του Σάσεξ στα Invictus Games - Φωτ.: Getty Images

Έκτοτε, ο πρίγκιπας Χάρι προσπαθεί να εξασφαλίσει αυξημένη ασφάλεια, ζητώντας, μάλιστα, τον περασμένο Ιανουάριο από τη βρετανική κυβέρνηση την παροχή ομάδας ασφάλειας για την επίσκεψή του στη Βρετανία, την οποία θα πλήρωνε ο ίδιος. Και τον Φεβρουάριο ο ίδιος ανέφερε σε ανακοίνωση μέσω του δικηγόρου του πως «δε νιώθει ασφαλής». 

Παρότι έχει τη δική του ομάδα σωματοφυλάκων, ο Χάρι είχε εκφράσει ανησυχία για το ότι χρειαζόταν περαιτέρω προστασία. 

Λόγω μάλιστα της έλλειψης ενισχυμένης προστασίας, οι δύο τους απέφυγαν να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, χάνοντας μεταξύ άλλων και το μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου. 

Υπενθυμίζεται πως Χάρι και Μέγκαν έφτασαν προ πέντε ημερών στην Ολλανδία, λίγο πριν την έναρξη των Invictus Games, που καθιερώθηκαν για τους τραυματίες στρατιώτες, η 5η διοργάνωση των οποίων διεξάγεται στην Ολλανδία. 

Είχε προηγηθεί η επίσκεψή τους στη βασίλισσα Ελισάβετ στα ανάκτορα του Ουίνδσορ - και πιθανότατα η συνάντησή του με τον πρίγκιπα Κάρολο. 

Με πληροφορίες από PageSix

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM
«Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Διεθνή / «Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Ο Αμερικανός ράπερ είπε ότι ένιωσε «φοβισμένος» όταν πήγε τον εγγονό του στον κινηματογράφο και χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ομόφυλο ζευγάρι που εμφανίζεται στην ταινία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Διεθνή / Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναγνώρισαν ότι διεξήγαγαν πλήγμα «στην περιοχή του νοσοκομείου» Νάσερ και πρόσθεσαν ότι «στόχος δεν ήταν οι δημοσιογράφοι»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να διαθέσει 20 τόνους πλουτονίου από αποσυναρμολογημένες πυρηνικές κεφαλές σε εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ για χρήση σε αντιδραστήρες, με κόστος μεταφοράς και επεξεργασίας να βαραίνει τη βιομηχανία
LIFO NEWSROOM