Γαλλία: Εκκενώθηκαν αεροδρόμια, λόγω απειλής για βόμβα

Γαλλία: Εκκενώθηκαν αεροδρόμια, λόγω απειλής για βόμβα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Το ένα μετά το άλλο, αεροδρόμια της Γαλλίας εκκενώθηκαν σήμερα, έπειτα από απειλές που έλαβαν για βόμβα. 

Το Γαλλικό πρακτορείο, επικαλούμενο αστυνομική πηγή, έκανε λόγο για εκκένωση έξι αεροδρομίων της Γαλλίας, έπειτα από email που έλαβαν με «απειλές για επίθεση».

Εκκενώσεις έγιναν, σύμφωνα πάντα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στα αεροδρόμια των πόλεων Λιλ, Μπρον (κοντά στη Λιόν), Τουλούζη, όπως και στο Μποβέ, που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από το κέντρο του Παρισιού. 

Τα δύο από αυτά τα αεροδρόμια- της Λιλ και το Μποβέ- έκαναν σχετικές αναρτήσεις στα social media, ενώ η περιφέρεια όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο του Μπρον ανακοίνωσε ότι η απειλή για βόμβα αποδείχθηκε φάρσα.

Το αεροδρόμιο της Νίκαιας έκανε λόγο για διαφορετικού τύπου συναγερμό, καθώς εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένη βαλίτσα στο terminal 1. Γύρω από τη βαλίτσα στήθηκε μια περίμετρος ασφαλείας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Πλέον, η λειτουργία του αεροδρομίου έχει αποκατασταθεί, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση. 

Η Γαλλία έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, έπειτα από την επίθεση σε σχολείο που έγινε την περασμένη Παρασκευής, όταν ριζοσπαστικοποιημένος 20χρονος σκότωσε έναν εκπαιδευτικό και τραυμάτισε άλλους δύο ανθρώπους. 

Τα τελευταία 24ωρα έχουν δοθεί αρκετές εντολές για εκκένωση, για λόγους ασφαλείας, όπως έγινε χθες στο παλάτι των Βερσαλλιών, για δεύτερη φορά μέσα τρεις ημέρες. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ SOCIAL MEDIA

Διεθνή / Η Αυστρία σχεδιάζει απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 14 ετών

Ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά, κάνοντας λόγο για εθισμό και προβλήματα υγείας
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ GOOGLE

Διεθνή / Θύματα του Έπσταϊν μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ και την Google για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων

Οι επιζώντες υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Telegraph: Η Ρωσία στέλνει αλκοολικούς από κέντρα απεξάρτησης στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Σοβαρές καταγγελίες σκιαγραφούν μια ανησυχητική εικόνα για τον τρόπο ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων, με αναφορές για στρατολόγηση ευάλωτων ατόμων, αποστολή τους στο μέτωπο χωρίς επαρκή εξοπλισμό και κακοποίηση όσων αρνούνται να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM