Γαλλία: Εκκενώθηκαν αεροδρόμια, λόγω απειλής για βόμβα

Γαλλία: Εκκενώθηκαν αεροδρόμια, λόγω απειλής για βόμβα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Το ένα μετά το άλλο, αεροδρόμια της Γαλλίας εκκενώθηκαν σήμερα, έπειτα από απειλές που έλαβαν για βόμβα. 

Το Γαλλικό πρακτορείο, επικαλούμενο αστυνομική πηγή, έκανε λόγο για εκκένωση έξι αεροδρομίων της Γαλλίας, έπειτα από email που έλαβαν με «απειλές για επίθεση».

Εκκενώσεις έγιναν, σύμφωνα πάντα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στα αεροδρόμια των πόλεων Λιλ, Μπρον (κοντά στη Λιόν), Τουλούζη, όπως και στο Μποβέ, που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από το κέντρο του Παρισιού. 

Τα δύο από αυτά τα αεροδρόμια- της Λιλ και το Μποβέ- έκαναν σχετικές αναρτήσεις στα social media, ενώ η περιφέρεια όπου βρίσκεται το αεροδρόμιο του Μπρον ανακοίνωσε ότι η απειλή για βόμβα αποδείχθηκε φάρσα.

Το αεροδρόμιο της Νίκαιας έκανε λόγο για διαφορετικού τύπου συναγερμό, καθώς εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένη βαλίτσα στο terminal 1. Γύρω από τη βαλίτσα στήθηκε μια περίμετρος ασφαλείας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Πλέον, η λειτουργία του αεροδρομίου έχει αποκατασταθεί, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση. 

Η Γαλλία έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής, έπειτα από την επίθεση σε σχολείο που έγινε την περασμένη Παρασκευής, όταν ριζοσπαστικοποιημένος 20χρονος σκότωσε έναν εκπαιδευτικό και τραυμάτισε άλλους δύο ανθρώπους. 

Τα τελευταία 24ωρα έχουν δοθεί αρκετές εντολές για εκκένωση, για λόγους ασφαλείας, όπως έγινε χθες στο παλάτι των Βερσαλλιών, για δεύτερη φορά μέσα τρεις ημέρες. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Savannah Guthrie: Η μητέρα της αγνοείται για 10η ημέρα - Το βίντεο και οι ανησυχίες για την ιδιωτικότητα

Διεθνή / Savannah Guthrie: Η μητέρα της αγνοείται για 10η ημέρα - Το βίντεο και οι ανησυχίες για την ιδιωτικότητα

Το βίντεο από το κουδούνι της 84χρονης αποτέλεσε κρίσιμο στοιχείο για την έρευνα του FBI, αλλά ταυτόχρονα άνοιξε συζήτηση για την ιδιωτικότητα και τη χρήση οικιακών καμερών
THE LIFO TEAM
Ζιζέλ Πελικό: «Μην ντραπείτε ποτέ» – Το μήνυμα στα θύματα κακοποίησης στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Μην ντραπείτε ποτέ» – Το μήνυμα στα θύματα κακοποίησης στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη

Η γυναίκα που αναδείχθηκε σε παγκόσμιο σύμβολο κατά της σεξουαλικής βίας λέει ότι η ντροπή είναι «διπλή καταδίκη» και περιγράφει το σοκ που ένιωσε βλέποντας τον εαυτό της «σαν μια πάνινη κούκλα» σε βίντεο της αστυνομίας
THE LIFO TEAM