Ερευνητής αντιμετώπισε λιοντάρι με «όπλο» ένα sleeping bag- Πώς τον έσωσαν οι συνάδελφοί του

Ερευνητής αντιμετώπισε λιοντάρι με «όπλο» ένα sleeping bag- Πώς τον έσωσαν οι συνάδελφοί του Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Ένας ερευνητής έδωσε «μάχη» με ένα λιοντάρι, με μοναδικό «όπλο» ένα sleeping bag, μέχρι να σπεύσουν να τον σώσουν οι συνάδελφοί του.

Ο Γκοτζ Νέεφ είχε κατασκηνώσει με άλλους ερευνητές στο Δέλτα του Οκαβάνγκο στην Μποτσουάνα. Πρόκειται για παρθένα περιοχή, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, γνωστή ως «τελευταία Εδέμ» της Αφρικής. Οι ερευνητές έκαναν εκεί δοκιμές, για τον έλεγχο των χωροκατακτητικών ειδών φυτών.

Τα ξημερώματα της 7ης Δεκεμβρίου, ο Νέεφ ξύπνησε από έναν θόρυβο. Είδε τη σιλουέτα του λιονταριού, λίγες στιγμές προτού αυτό μπει στη σκηνή του.

«Προσπάθησα να πισωπατήσω σε μια γωνία της σκηνής μου και να σπρώξω μακριά το λιοντάρι με το sleeping bag, αλλά ήταν αποφασισμένο να μου επιτεθεί», είπε στην Daily Mail. «Έπιασε το κεφάλι μου, αλλά κατάφερα να το τραβήξω και έσπρωξα τον αριστερό αγκώνα μου στο πρόσωπό του. Άρχισε να δαγκώνει το χέρι μου και ούρλιαξα από τον πόνο», περιέγραψε ο 32χρονος.

Ακούγοντας τη φασαρία, ο Ράινερ φον Μπράντις έτρεξε να βοηθήσει και είδε το λιοντάρι στη σκηνή του συναδέλφου. Έπιασε το μόνο «όπλο» που ήταν διαθέσιμο: ένα σωρό ξεραμένης κοπριάς ελέφαντα.

«Το πέταξα στο λιοντάρι πραγματικά δυνατά. Δεν είχε αποτέλεσμα. Είχε τη μία πατούσα πάνω στον Γκοτζ, οπότε του πέταξα κλαδιά, αλλά ούτε αυτό είχε το αποτέλεσμα. Τώρα πια το λιοντάρι τον είχε πιάσει από τον αγκώνα, τον μασούσε και ο φίλος μου ούρλιαζε. Ήμουν σχεδόν γυμνός και ούρλιαζα επίσης, έτρεξα προς το λιοντάρι και το χτύπησα με ένα μεγάλο κομμάτι ξύλου, αλλά δεν έκανε τίποτα», δήλωσε ο 42χρονος.

Τελικά τον Νέεφ έσωσε τρίτος συνάδελφος, ο οποίος μπήκε στο βαν της ομάδας και το έριξε στο ζώο. «Έπρεπε να βρω έναν ασφαλή τρόπο να πατήσω το λιοντάρι, χωρίς να τραυματίσω τον άνθρωπο», είπε ο Τομελέτσο Γουότερ Σεταμπόσα στην ιστοσελίδα The Voice. «Η ουρά του και τα πίσω πόδια του ήταν εκτεθειμένα, καθώς κρατούσε σφικτά το θύμα του», περιέγραψε.

Ο Σεταμπόσα χτύπησε το λιοντάρι αρκετές φορές με το όχημα, μέχρι το ζώο να απομακρυνθεί παραπατώντας. «Δεν ξέρω πόσο κράτησε, αλλά μου φάνηκε μια ώρα», δήλωσε ο Νέεφ, που είχε πληγές στα χέρια και κατάγματα.

Στη συνέχεια, οδήγησαν τρεις ώρες μέσα στη νύχτα, για να βρουν γιατρό. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ο Νέεφ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Βίντχουκ, την πρωτεύουσα της Ναμίμπια.

Αργότερα, αξιωματούχοι υπηρεσίας για τα άγρια ζώα εντόπισαν το τραυματισμένο λιοντάρι. Διαπίστωσαν ότι ήταν ένα γέρικο, αποσκελετωμένο αρσενικό ζώο και αποφασίστηκε να θανατωθεί.

Οι επιθέσεις λιονταριών σε ανθρώπους είναι σπάνιες. Ο Στιβ Μπόλνικ, οδηγός σαφάρι με εμπειρία 30 ετών στην αφρικανική ύπαιθρο δήλωσε ότι η «απόλυτη απελπισία» που έδειξε το συγκεκριμένο ζώο υποδεικνύει ότι δεν είχε φάει για καιρό.

«Αν και είναι ασυνήθιστο να επιτίθενται λιοντάρια σε ανθρώπους, συχνά διαπιστώνουμε ότι υπεύθυνα για αυτό είναι τα γηραιότερα ζώα. Το λιοντάρι προφανώς μύρισε κάποιον σε αυτή την τέντα που, ήλπιζε, ότι θα ήταν εύκολος στόχος», δήλωσε ο Μπόλνικ.

Με πληροφορίες από Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM