Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στις ΗΠΑ η δημόσια στάση ενός πρακτορείου φωτογράφων στο Facebook, απέναντι σε έναν νέο άνδρα που ζήτησε επιστροφή την προκαταβολής, όταν η μέλλουσα σύζυγός του σκοτώθηκε σε τροχαίο. 

 

Ο Τζάστιν Μόντνεϊ και η Αλέξις Γουάιατ θα αντάλλαζαν αιώνιους όρκους αγάπης στις 23 Μαΐου. Είχαν ήδη κλείσει τα πάντα για εκείνη την ημέρα - τον χώρο της δεξίωσης, το catering, τους μουσικούς και τους φωτογράφους. Αρραβωνιασμένοι από το 2018, το ζευγάρι είχε στείλει τα προσκλητήρια και μετρούσε αντίστροφα τον χρόνο όταν, στις 3 Φεβρουαρίου, η Αλέξις σκοτώθηκε αναπάντεχα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που ενεπλάκη το αυτοκίνητό της με ένα φορτηγό.

 

«Ελπίζουμε να κλαις τη μέρα του γάμου»: Η νύφη σκοτώθηκε και οι φωτογράφοι χλεύασαν τον γαμπρό για την επιστροφή των χρημάτων

 

«Ήμουν σοκαρισμένος. Δεν μπορούσα να κάνω σχεδόν τίποτα», δήλωσε αργότερα στο περιοδικό People ο 24χρονος, όταν η ιστορία για την απάντηση που του έδωσαν οι φωτογράφοι απασχόλησε τα τοπικά μέσα.

 

Αντί για ετοιμασίες γάμου, ο νέος άνδρας έπρεπε τώρα να φροντίσει για την κηδεία της 22χρονης αγαπημένης του και, μέσα στις άχαρες φροντίδες ήταν και η ακύρωση όλων των γαμήλιων κρατήσεων. Κάποια στιγμή, επικοινώνησε και με το γραφείο που είχε αναλάβει την βιντεοσκόπηση της τελετής, στο οποίο είχαν προκαταβάλει 1.800 δολάρια.

 

«Με θλίψη μου σας ενημερώνω ότι η αρραβωνιαστικιά μου, Αλέξις, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 3 Φεβρουαρίου», έγραψε ο Μόντνεϊ στο Copper Stallion Media, εξηγώντας πως περίμενε μαζί με την ακύρωση και την επιστροφή της προκαταβολής. Η εταιρεία του απάντησε αρχικά πως, φυσικά, θα αφαιρούσε από το πρόγραμμά της τον ματαιωμένο γάμο, αλλά δεν θα του έδινε πίσω το ποσό, καθώς δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο από το συμβόλαιό τους. 

 

«Ελπίζουμε να κλαις τη μέρα του γάμου»: Η νύφη σκοτώθηκε και οι φωτογράφοι χλεύασαν τον γαμπρό για την επιστροφή των χρημάτων

  

Στην αρχή ο Μόντνεϊ πίστεψε ότι επρόκειτο για παρεξήγηση και τους έστειλε την είδηση με τον θάνατο της αγαπημένης του καθώς και ένα πιστοποιητικό θανάτου, χωρίς όμως αποτέλεσμα. «Η ζωή είναι σκύλα, Τζάστιν», έγραψε αργότερα σε ανακοίνωσή της η ιστοσελίδα. «Αν κάτι συμβεί και ο γάμος ακυρωθεί, σε αυτό το σενάριο κρατάμε τα χρήματα ως αποζημίωση για την ζημιά, καθώς υπάρχει πιθανότητα να μην κλείσουμε άλλο event για εκείνη την ημέρα». 

 

Όταν το περιοδικό People επικοινώνησε με την Copper Stallion Media, περιορίστηκαν στο να απαντήσουν ότι για τον γάμο είχαν κλείσει δύο φωτογράφους που είχαν κλειδώσει το πρόγραμμά τους για εκείνη την ημέρα. Αρκετοί επαγγελματίες του χώρου σχολίασαν ότι η λογική πίσω από την μη επιστροφή των προκαταβολών σε αυτές τις περιστάσεις έχει σοβαρό σκεπτικό και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, αλλά τα όσα ακολούθησαν καταδικάστηκαν από την τοπική κοινωνία. 

 

Ο Μόντνεϊ συνέχισε να στέλνει email στα οποία δεν του απαντούσαν και, πριν λίγες εβδομάδες, τους ενημέρωσε πως ένας φίλος του σκόπευε να γράψει στο Facebook όσα είχαν προηγηθεί. Η ανάρτηση πήρε διαστάσεις και οδήγησε σε μία «επίθεση» αρνητικών βαθμολογιών στην σελίδα αξιολόγησης υπηρεσιών γάμων "The Knot", από χρήστες του Facebook που δεν είχαν συνεργαστεί με το πρακτορείο για να είναι σε θέση να αξιολογήσουν αντικειμενικά τις υπηρεσίες του. 

 

Όταν η μητέρα της Αλέξις εξήγησε την κατάσταση σε μία ανάρτηση της, στην ίδια σελίδα, The Knot, η Copper Stallion Media απείλησε να της κάνει μήνυση. 

 

«Ελπίζουμε να κλαις όλη ημέρα»

 

Η υπόθεση εκτροχιάστηκε και σύμφωνα με screenshot που επικαλείται το People, την η μέρα που θα γινόταν ο γάμος, η Copper Stallion Media έγραψε στο Facebook: «Σήμερα θα ήταν η ημέρα που θα βιντεοσκοπούσαμε τον γάμο του Τζάστιν και της Αλέξις στο Κολοράντο Σπρινγκς. Μετά από όσα έκανες, ο Τζάστιν με τo σόου ατα ΜΜΕ, προσπαθώντας να πάρει πίσω τα χρήματα, ελπίζουμε να κλαψουρίζεις με λυγμούς για αυτό που θα ήταν η ημέρα του γάμου σας. Λυπόμαστε, αλλά δεν λυπόμαστε ("sorry, not sorry")» προσέθεταν χαρακτηριστικά.

 

Ο Μόντνεϊ καταγγέλλει πως παρουσίασαν και μία φωτογραφία του από το κολέγιο (που τους είχε στείλει πριν τον θάνατο της Αλέξις, μαζί με άλλες φωτογραφίες), την οποία είχαν αλλοιώσει ψηφιακά ώστε να φαίνεται θλιμμένος και συνοφρυωμένος. Πλέον οι αρχικές σελίδες της εταιρείας στα social media έχουν απενεργοποιηθεί. 

 

«Ελπίζουμε να κλαις τη μέρα του γάμου»: Η νύφη σκοτώθηκε και οι φωτογράφοι χλεύασαν τον γαμπρό για την επιστροφή των χρημάτων

 

«Το συμβόλαιο δεν προέβλεπε επιστροφή. Δεν θα αποζημιώσουμε ΠΟΤΕ τον Τζάστιν Μόντνεϊ ακόμα και με τις διαδικτυακές απειλές και την παρενόχληση», σημειώνει η εταιρεία. «Αν γνωρίζαμε ότι θα μας τάραζε κατά αυτόν τον τρόπο, θα του ζητούσαμε μεγαλύτερη προκαταβολή. Καταλαβαίνουμε ότι υπήρξε ένας θάνατος, αλλά δεν είναι σωστό να στρέφονται στο ίντερνετ και να σοδομίζουν την φήμη μιας εταιρείας», συνεχίζει η Copper Stallion Media.

 

«Πρόθεση με αυτή τη μοχθηρία ήταν να μας βλάψουν. Γνωρίζουμε ότι ο Τζάστιν είναι ακόμα νέος, στα 20 του, αλλά αυτό ήταν λάθος. Θα μπορούσε να έχει υποβάλει σιωπηλά μια αίτηση διεκδίκησης για να «προσπαθήσει» να πάρει την προκαταβολή που δεν επιστρέφεται. Αντί για αυτό όμως επέλεξε το ίντερνετ, για να μας διαλύσει». 

 

Ο Μόντνεϊ λέει τώρα πως δεν σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας ούτε περιμένει την επιστροφή των 1.800 δολαρίων. Προσπαθεί να διαχειριστεί το πένθος του και να αποδεχτεί την απώλεια. «Ήταν πολύ καλόκαρδη και ευγενική, πάντα νοιαζόταν για τους άλλους», λέει για την Αλέξις. «Πάλευε για όσα ήταν σωστά και ενδιαφερόταν για το πώς μπορεί να βοηθήσει.» 

 

Είχαν γνωριστεί σε μία χριστιανική κατασκήνωση. «Δεν μπορούσα να σταματήσω να την σκέφτομαι. Της ζήτησα να βγούμε και πήγαμε στο πρώτο μας ραντεβού. Τα υπόλοιπα έγιναν ιστορία».