Έκτακτο διάγγελμα Πούτιν: «Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν τους πολίτες σαν ανθρώπινες ασπίδες»

Έκτακτο διάγγελμα Πούτιν: «Οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν τους πολίτες σαν ανθρώπινες ασπίδες» Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Πως χρησιμοποιούν τους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες κατήγγειλε τις ουκρανικές δυνάμεις ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο νέο διάγγελμά του, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του περί αγώνα κατά των νεοναζί τής Ουκρανίας. 

Όπως είπε, σε αντίθεση με την Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις προσέφεραν ανθρωπιστικούς διαδρόμους για τη φυγή των αμάχων, τους οποίους «μπλοκάρουν οι εθνικιστές», κρατώντας ομήρους «χιλιάδες ξένους πολίτες». 

Ο ίδιος ανέφερε πως Ουκρανοί και Ρώσοι είναι «ένας λαός», αν και οι πρώτοι «απειλούνται και υφίστανται πλύση εγκεφάλου». 

Κατά τ'άλλα, γνωστοποίησε πως η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως αποκαλεί η Ρωσία τον πόλεμο στην Ουκρανία, πηγαίνει βάσει σχεδίου - παρά τις αναφορές περί του αντιθέτου από μυστικές υπηρεσίες και διεθνείς αναλυτές. «Όλοι οι στόχοι που είχαμε θέσει, επιτυγχάνονται ή έχουν ήδη επιτευχθεί» σημείωσε. 

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε τους Ρώσους στρατιώτες «που πολεμούν γενναία» ως «πραγματικούς ήρωες», σημειώνοντας πως «η επιτυχία του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία είναι πρότυπο αυτού του ηρωισμού». Ανακοίνωσε, μάλιστα, πως ο Ρώσος στρατιώτης που «ανατινάχθηκε με χειροβομβίδα για να αποφύγει τη σύλληψη» θα τιμηθεί μετά θάνατον. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διεθνή / Γάζα: Οι αραβικές χώρες συνεργάζονταν με το Ισραήλ κρυφά παρά τις καταδίκες

Διαρρεύσαντα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ενώ τα αραβικά κράτη καταδίκασαν δημόσια τον πόλεμο στη Γάζα, ενίσχυσαν κρυφά τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ – μια συνεργασία που μπορεί να διαμορφώσει τη μελλοντική εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Διεθνή / Νόμπελ Οικονομίας 2025: Στους πρωτοπόρους της καινοτομίας που εξηγούν πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο

Η ανακοίνωση έγινε σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική επανάσταση επανακαθορίζουν την παραγωγικότητα, τη βιωσιμότητα και τις κοινωνικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

Διεθνή / Νετανιάχου αποθεώνει Τραμπ: «Κανένας Αμερικανός πρόεδρος δεν έδειξε τέτοιο σθένος και αποφασιστικότητα»

«Ο Θεός να ευλογεί εσάς, την οικογένειά σας, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και τη φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες της Επαγγελίας» σημείωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM