Δύο νεκροί δημοσιογράφοι στη Χομς της Συρίας

Δύο νεκροί δημοσιογράφοι στη Χομς της Συρίας Facebook Twitter
0
Δύο νεκροί δημοσιογράφοι στη Χομς της Συρίας Facebook Twitter

Δύο αλλοδαποί δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σήμερα από τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού της πόλης Χομς. Πρόκειται για την Αμερικανίδα δημοσιογράφο,  Μαρί Κόλβιν, που εργαζόταν για τη βρετανική εφημερίδα Sunday Times, και τον γάλλο φωτορεπόρτερ Ρεμί Οσλίκ.

Οι ρεπόρτερ σκοτώθηκαν στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της πολιορκημένης πόλης Χομς, όταν βομβαρδίσθηκε το σπίτι όπου διέμεναν, σύμφωνα με Σύριους ακτιβιστές και αυτόπτες μάρτυρες.

Πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι έχουν εισέλθει παράνομα στη Συρία κατά τους τελευταίους μήνες με τη βοήθεια των λαθρεμπόρων για να καλύψουν την 11μηνη εξέγερση κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ Άσαντ, καθώς η κυβέρνηση αποκλείει την είσοδο σε σχεδόν όλους τους ξένους δημοσιογράφους και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Και οι δύο ήταν βετεράνοι δημοσιογράφοι με θητεία σε πολέμους στη Μέση Ανατολή και αλλού. Η Μαρί Κόλβιν ήταν μία μάχιμη ρεπόρτερ που είχε χάσει το μάτι της σε αποστολή στη Σρι Λάνκα το 2001 και έκτοτε φορούσε μαύρη καλύπτρα.

Η πόλη Χομς βρίσκεται στο επίκεντρο της συριακής εξέγερσης και σφυροκοπείται ασταμάτητα από τις δυνάμεις του καθεστώτος από τις 3 Φεβρουαρίου. Την εβδομάδα που πέρασε άλλος ένας δημοσιογράφος πέθανε από κρίση άσθματος στη Χομς, ο Αντονι Σαντίντ, δημοσιογράφος των New York Times.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM