Δραματική ήταν απόπειρα διάσωσης εγκλωβιωσμένου οδηγού από μισοβυθισμένο αυτοκίνητο στα νερά κοντά στο χείλος των καταρρακτών του Νιαγάρα. 

 

Όχι μόνο οι διασώστες επιχείρησαν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ψύχους και ισχυρών ανέμων, αλλά όπως διαπιστώθηκε το εγκλωβισμένο άτομο ήταν ήδη νεκρό.

 


Εικόνες και βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media, κατέγραφαν τον δύτη να κατεβαίνει στο σημείο από ιπτάμενο ελικόπτερο, να σκαρφαλώνει στο αυτοκίνητο και να βγάζει τελικά νεκρό το σώμα της οδηγού, μιας γυναίκας στα 60 της, σύμφωνα με αξιωματούχους της πολιτείας της Νέας Υορκης. 

 

Woman’s body pulled from submerged car in dramatic recovery at Niagara Falls’ edge

 

Woman’s body pulled from submerged car in dramatic recovery at Niagara Falls’ edge

 


Η Κάθι Χότσουλ, κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, εξέφρασε τη θλίψη της για το θάνατο της γυναίκας, επαινώντας παράλληλα τον ηρωισμό των ομάδων διάσωσης. 

 

 

Ασαφές παραμένει πώς το αυτοκίνητο βρέθηκε στο νερό. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως το είχαν δει να επιπλέει κοντά σε γέφυρα πεζών απ'όπου πιστεύεται πως κατέληξε στο ποτάμι, λόγω και της ολισθηρότητας της ασφάλτου. 

 

Το αυτοκίνητο είχε βυθιστεί σχεδόν ολόκληρο στο νερό και είχε προηγηθεί επιχείρηση της αστυνομίας με drone προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχαν άτομα μέσα. 

 

Με πληροφορίες από Guardian