Δημοσιογράφος της εφημερίδας New York Post παραιτήθηκε υποστηρίζοντας ότι την ανάγκασαν να γράψει ψευδές ρεπορτάζ για την Κάμαλα Χάρις.

 

Το εν λόγω ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στις 23 Απριλίου και υποστήριζε ότι δίνεται σε παιδιά μετανάστες αντίγραφο του βιβλίου της αντιπροέδρου, «Superheroes Are Everywhere», στο «πακέτο καλωσορίσματος» τους στις ΗΠΑ. 

 

Το δημοσίευμα έφερε την υπογραφή της Λάουρα Ιταλιάνο, όμως η δημοσιογράφος ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι παραιτήθηκε εξαιτίας της εντολής για το ψευδές ρεπορτάζ.

 

«Σήμερα παρέδωσα την παραίτησή μου στους αρχισυντάκτες μου στη New York Post. Το δημοσίευμα για την Κάμαλα Χάρις, ένα ψευδές ρεπορτάζ που μου δόθηκε εντολή να γράψω και το οποίο απέτυχα να αποτρέψω, ήταν το αποκορύφωμα», ανέφερε στην ανάρτησή της.

 

«Υπήρξε τιμή μου να κάνω ρεπορτάζ για το πιο ζωντανό, πνευματώδες tabloid της Νέας Υόρκης, μια εφημερίδα γεμάτη ρεπόρτερ και αρχισυντάκτες που θαυμάζω βαθιά και θεωρώ φίλους. Λυπάμαι που φεύγω», έγραψε ακόμη.

 

 

 

Το δημοσίευμα της New York Post βασιζόταν σε μια φωτογραφία από δομή προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στο Λονγκ Μπιτς. Σε αυτή, πάνω σε ένα κρεβάτι ήταν αντίτυπο του βιβλίου της αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

 

Όμως, από έρευνα της Washington Post αποδείχθηκε πως το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν ανάμεσα στα πολλά που είχαν δωρίσει πολίτες, για να δοθούν στα παιδιά. «Είναι ένα από τα εκατοντάδες βιβλία που τα είχαν δωρίσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λονγκ Μπιτς, Κέβιν Λι.

 

Δημοσιογράφος της New York Post παραιτήθηκε λέγοντας ότι την πίεσαν να γράψει ψευδές ρεπορτάζ για την Κάμαλα Χάρις

 

Ούτε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ούτε ο τοπικός δήμος αγόρασαν αντίγραφα του βιβλίου της Κάμαλα Χάρις, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Λονγκ Μπιτς. Διευκρίνισε ακόμη ότι τα βιβλία που δωρίζονται πηγαίνουν σε βιβλιοθήκη της δομής φιλοξενίας, από όπου το κάθε παιδί μπορεί να επιλέξει τι θα διαβάσει.

 

Συνέχεια στο ψευδές, όπως αποδείχθηκε, ρεπορτάζ της New York Post έδωσε και το Fox News- το οποίο όπως και η εφημερίδα ανήκει στην οικογένεια Μέρντοκ- ενώ ρεπόρτερ του καναλιού έκανε ερώτηση για το θέμα και κατά τη διάρκεια του briefing στον Λευκό Οίκο.

 

Τους ισχυρισμούς της εφημερίδας υιοθέτησαν και αρκετοί εκλεγμένοι Ρεπουμπλικάνοι, διατυπώνοντας αβάσιμες κατηγορίες σε βάρος της Χάρις ότι επωφελείται προσωπικά από την κατάσταση με το μεταναστευτικό. Ο Τζο Μπάιντεν έχει αναθέσει στην αντιπρόεδρο την κατάσταση με το κύμα μεταναστών στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

 

Όσο για την New York Post, αρχικά «κατέβασε» από την ιστοσελίδα της το δημοσίευμα και στη συνέχεια το επανεμφάνισε τροποποιημένο. Στη νέα εκδοχή δεν υπήρχε ο ισχυρισμός πως το βιβλίο της Χάρις δίνεται σε όλα τα παιδιά και διευκρινιζόταν ότι το αντίτυπο της φωτογραφίας δωρίστηκε από πολίτη.

 

Παρόλα αυτά, η εφημερίδα επέμεινε ότι η παρουσία του βιβλίου της αντιπροέδρου στη δομή ήταν μια χειρονομία ενδεικτική της πολιτικής της διοίκησης Μπάιντεν ότι υποδέχεται με «ανοιχτές αγκάλες» του μετανάστες, παρότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η κυβέρνηση έχει κάποια σχέση με αυτό το θέμα.

 

Με πληροφορίες από CNN, Guardian