Το Broadway ανοίγει αλλά όχι πριν τον Σεπτέμβριο

Το Broadway ανοίγει αλλά όχι πριν τον Σεπτέμβριο Facebook Twitter
Unsplash
0

Ακόμα και αν η Νέα Υόρκη αρχίσει να ανοίγει σταδιακά τις δραστηριότητες, μετά την άρση των μέτρων του lockdown για τον κορωνοϊό, το Broadway δεν θα συνεχίσει τις παραστάσεις του μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο λέει ότι οι περισσότεροι περιορισμοί στη χωρητικότητα του κοινού θα μειωθούν σε δύο εβδομάδες. Ο δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάζιο, απ' την άλλη λέει ότι θέλει να ανοίξει ξανά η πόλη την 1η Ιουλίου.

Ωστόσο, το Broadway, φάρος για τους τουρίστες και κινητήριος δύναμη της οικονομίας, δεν είναι αρκετά έτοιμο να ανάψει τα φώτα της σκηνής.

Οι περισσότερες παραγωγές δεν προγραμματίζουν παραστάσεις μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου ή ακόμα και αργότερα.  Αλλά υπάρχουν σημάδια «ζωής» όπως αναφέρουν οι New York Times.

Ο Κουόμο δήλωσε πως οι παραστάσεις του Broadway θα αρχίσουν να πωλούν εισιτήρια για πλήρη χωρητικότητα με από τις 14 Σεπτεμβρίου.

Γιατί όμως αυτή  η τετράμηνη αναμονή; Με έως και οκτώ παραστάσεις την εβδομάδα και τους τουρίστες, που αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της πελατειακής τους βάσης, να μην μπορούν να παραβρεθούν λόγω μέτρων, που ισχύουν σε κάθε χώρα, οι παραγωγοί χρειάζονται χρόνο για να διαφημιστούν.

Πρέπει να ανασυγκροτηθούν και να κάνουν πρόβες για το καστ των ηθοποιών, που δεν έχουν δουλέψει για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα. Παράλληλα, πρέπει να τακτοποιήσουν και να διαπραγματευτούν τα νέα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Αλλά ο σημαντικότερος λόγος είναι περισσότερο εσωτερικός: ατομικά και συλλογικά, προσπαθούν να φανταστούν πότε θα μπορεί ένας μεγάλος όγκος τουριστών να νιώθει αρκετά ασφαλής ώστε ταξιδέψει στην Times Square, να έχει την διάθεση να κλειστεί σε έναν χώρο για να παρακολουθήσει μία παράσταση, να γλεντήσει όπως αρμόζει στην καλλιτεχνική γειτονιά του θεάματος.

Οι περισσότερες παραστάσεις του Broadway χάνουν χρήματα ακόμη και στις καλύτερες στιγμές τους. Έτσι οι παραγωγοί λένε ότι δεν υπάρχει τρόπος να αντέξουν οικονομικά αν ανοίξουν ξανά με κοινωνική απόσταση, δεδομένου του υψηλού κόστους εργασίας της βιομηχανίας αλλά και των ενοικίων, καθώς για τον καιρό που ήταν κλειστοί υπάγονται σε οικονομικά μέτρα ελάφρυνσης. 

Το Broadway, το οποίο φιλοξενεί 41 θέατρα, προσέλκυσε 14,6 εκατομμύρια ανθρώπους που ξόδεψαν 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια για εισιτήρια το 2019.

Η πανδημία ανάγκασε όλα τα θέατρα να κλείσουν στις 12 Μαρτίου 2020 και η επανέναρξη θα είναι σαφώς πολύ πιο περίπλοκη από το κλείσιμο.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία είναι η έλλειψη τουριστών, οι οποίοι αποτελούσαν περίπου τα δύο τρίτα του κοινού του Broadway πριν από την πανδημία.

Περίπου 30 παραγωγές σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τις παραστάσεις στο Broadway πριν από το τέλος του 2021, από τα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ οι υπόλοιπες σταδιακά στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Με πληροφορίες των NewYokrTimes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM