Το Broadway ανοίγει αλλά όχι πριν τον Σεπτέμβριο

Το Broadway ανοίγει αλλά όχι πριν τον Σεπτέμβριο Facebook Twitter
Unsplash
0

Ακόμα και αν η Νέα Υόρκη αρχίσει να ανοίγει σταδιακά τις δραστηριότητες, μετά την άρση των μέτρων του lockdown για τον κορωνοϊό, το Broadway δεν θα συνεχίσει τις παραστάσεις του μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο λέει ότι οι περισσότεροι περιορισμοί στη χωρητικότητα του κοινού θα μειωθούν σε δύο εβδομάδες. Ο δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάζιο, απ' την άλλη λέει ότι θέλει να ανοίξει ξανά η πόλη την 1η Ιουλίου.

Ωστόσο, το Broadway, φάρος για τους τουρίστες και κινητήριος δύναμη της οικονομίας, δεν είναι αρκετά έτοιμο να ανάψει τα φώτα της σκηνής.

Οι περισσότερες παραγωγές δεν προγραμματίζουν παραστάσεις μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου ή ακόμα και αργότερα.  Αλλά υπάρχουν σημάδια «ζωής» όπως αναφέρουν οι New York Times.

Ο Κουόμο δήλωσε πως οι παραστάσεις του Broadway θα αρχίσουν να πωλούν εισιτήρια για πλήρη χωρητικότητα με από τις 14 Σεπτεμβρίου.

Γιατί όμως αυτή  η τετράμηνη αναμονή; Με έως και οκτώ παραστάσεις την εβδομάδα και τους τουρίστες, που αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της πελατειακής τους βάσης, να μην μπορούν να παραβρεθούν λόγω μέτρων, που ισχύουν σε κάθε χώρα, οι παραγωγοί χρειάζονται χρόνο για να διαφημιστούν.

Πρέπει να ανασυγκροτηθούν και να κάνουν πρόβες για το καστ των ηθοποιών, που δεν έχουν δουλέψει για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα. Παράλληλα, πρέπει να τακτοποιήσουν και να διαπραγματευτούν τα νέα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Αλλά ο σημαντικότερος λόγος είναι περισσότερο εσωτερικός: ατομικά και συλλογικά, προσπαθούν να φανταστούν πότε θα μπορεί ένας μεγάλος όγκος τουριστών να νιώθει αρκετά ασφαλής ώστε ταξιδέψει στην Times Square, να έχει την διάθεση να κλειστεί σε έναν χώρο για να παρακολουθήσει μία παράσταση, να γλεντήσει όπως αρμόζει στην καλλιτεχνική γειτονιά του θεάματος.

Οι περισσότερες παραστάσεις του Broadway χάνουν χρήματα ακόμη και στις καλύτερες στιγμές τους. Έτσι οι παραγωγοί λένε ότι δεν υπάρχει τρόπος να αντέξουν οικονομικά αν ανοίξουν ξανά με κοινωνική απόσταση, δεδομένου του υψηλού κόστους εργασίας της βιομηχανίας αλλά και των ενοικίων, καθώς για τον καιρό που ήταν κλειστοί υπάγονται σε οικονομικά μέτρα ελάφρυνσης. 

Το Broadway, το οποίο φιλοξενεί 41 θέατρα, προσέλκυσε 14,6 εκατομμύρια ανθρώπους που ξόδεψαν 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια για εισιτήρια το 2019.

Η πανδημία ανάγκασε όλα τα θέατρα να κλείσουν στις 12 Μαρτίου 2020 και η επανέναρξη θα είναι σαφώς πολύ πιο περίπλοκη από το κλείσιμο.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία είναι η έλλειψη τουριστών, οι οποίοι αποτελούσαν περίπου τα δύο τρίτα του κοινού του Broadway πριν από την πανδημία.

Περίπου 30 παραγωγές σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τις παραστάσεις στο Broadway πριν από το τέλος του 2021, από τα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ οι υπόλοιπες σταδιακά στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Με πληροφορίες των NewYokrTimes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Διεθνή / Τυφώνας Μελίσα: Έφτασε στην Κούβα - Δείτε live την κίνησή του φαινομένου

Ο τυφώνας Μελίσα πλήττει την Κούβα με ανέμους έως 193 χλμ/ώρα, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές - Zωντανά η πορεία του φαινομένου και οι τελευταίες εξελίξεις για Τζαμάικα και Μπαχάμες
LIFO NEWSROOM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ

Διεθνή / Τουρκία: Κατέρρευσε επταώροφο κτήριο - Οικογένεια με τρία παιδιά εγκλωβισμένη στα συντρίμμια

Έχουν αναπτυχθεί 147 μέλη ομάδων έρευνας και διάσωσης στο σημείο. Η περιοχή γύρω από το κατεστραμμένο κτήριο έχει περικυκλωθεί, ενώ τα κοντινά κτήρια εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στην Ολλανδία: Νίκη Βίλντερς προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις - Αποκλείουν συνεργασία τα μεγάλα κόμματα

Διεθνή / Εκλογές στην Ολλανδία: Νίκη Βίλντερς προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις - Αποκλείουν συνεργασία τα μεγάλα κόμματα

Οι εκλογές στην Ολλανδία ξεκινούν με τις δημοσκοπήσεις να ευνοούν το ακροδεξιό κόμμα του Βίλντερς, αλλά τα μεγάλα κόμματα αποκλείουν συνεργασία μαζί του, οδηγώντας τη χώρα σε πιθανή μακρά διαπραγμάτευση για κυβέρνηση συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Μπατακλάν: Ο σκηνοθέτης της σειράς για την τρομοκρατική επίθεση απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί ασέβειας

Διεθνή / Μπατακλάν: Ο σκηνοθέτης της σειράς για την τρομοκρατική επίθεση απορρίπτει ισχυρισμούς περί ασέβειας

Η σειρά «Des Vivants» κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, εν όψει της 10ης επετείου της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπατακλάν, που άφησε πίσω 130 νεκρούς και πάνω από 490 τραυματίες
LIFO NEWSROOM
Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιστολές Αυστραλών στρατιωτών βρέθηκαν κλεισμένες σε μπουκάλι έναν αιώνα μετά

Διεθνή / Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Επιστολές Αυστραλών στρατιωτών βρέθηκαν κλεισμένες σε μπουκάλι έναν αιώνα μετά

Μέσα στο διαυγές, χοντρό γυαλί υπήρχαν ευδιάκριτες επιστολές, γραμμένες με μολύβι από τους στρατιώτες Μάλκολμ Νέβιλ (27) και Γουίλιαμ Χάρλεϊ (37), με ημερομηνία 15 Αυγούστου 1916
LIFO NEWSROOM
Η πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες

Διεθνή / Η πιο φονική αστυνομική επιχείρηση στην ιστορία της Βραζιλίας – 64 νεκροί, σκηνές πολέμου στις φαβέλες

Τουλάχιστον 64 άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση κατά του Comando Vermelho σε δύο φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο
LIFO NEWSROOM
Μπριζίτ Μακρόν: «Οι ψευδείς ισχυρισμοί έβλαψαν την ποιότητα ζωής της» κατέθεσε η κόρη της

Διεθνή / Μπριζίτ Μακρόν: «Οι ψευδείς ισχυρισμοί βλάπτουν την ποιότητα ζωής της» κατέθεσε η κόρη της

Η Τιφαίν Οζιέρ μίλησε στη δίκη για τον σεξιστικό εκφοβισμό εναντίον της πρώτης κυρίας της Γαλλίας - «Δεν περνά μέρα ή εβδομάδα χωρίς κάποιος να μην της μιλήσει γι’ αυτό»
LIFO NEWSROOM