Αναβλήθηκε η δίκη των τριών φεμινιστριών στην Τυνησία

Αναβλήθηκε η δίκη των τριών φεμινιστριών στην Τυνησία Facebook Twitter
0

Αναβολή για τις 12 Ιουνίου, πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης των τριών μελών της οργάνωσης Femen, για την γυμνόστηθη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν, έξω από το δικαστικό μέγαρο της χώρας.

Οι τρεις ακτιβίστριες, δύο Γαλλίδες και μία Γερμανίδα, εμφανίστηκαν ημίγυμνες για να εκφράσουν την συμπαράσταση τους, στην 18χρονη Τυνήσια «Αμίνα Τάιλερ» που βρίσκεται μέλος της οργάνωσης και είναι υπό κράτηση.

Οι τρεις γυναίκες αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης ενός χρόνου για προσβολή ηθών.


Η περιβόητη γυμνόστηθη διαμαρτυρία έγινε στις 29 Μαΐου και έιναι η πρώτη που αποπειράθηκε να κάνει η συγκεκριμένη οργάνωση σε αραβική χώρα.

Η Ολεξάντρα Σεβτσένκο, η ακτιβίστρια που απελάθηκε από την Τυνησία, με το που έφτασε για να υπερασπιστεί τις τρεις ακτιβίστριες, είπε: «Tρεις άνδρες εισέβαλαν στο δωμάτιο μου, δεν είχα χρόνο να στείλω μήνυμα και να ειδοποιήσω κάποιον. Φορούσα κυριολεκτικά μόνο τα εσώρουχα μου. Δεν μου έδειξαν ταυτότητα, επίσημα έγγραφα, και δεν μου έλεγαν τα ονόματα τους. Το μόνο που μου είπαν ήταν να του ακολουθήσω».

Οι αρχές είπαν στην Σεβτσένκο, ότι είναι ανεπιθύμητη στην χώρα, επειδή φοβούνται ότι θα προβεί σε νέα γυμνόστηθη διαμαρτυρία.

«Σε καθημερινή βάση αυτή την εβδομάδα, χάκερ παραβίαζαν την ιστοσελίδα της οργάνωσης μας. Δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε. Οι τεχνικοί μας, μας επισήμαναν ότι οι επιθέσεις ήταν από την Αλγερία και την Τυνησία».

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM