Αμερικανικό πανεπιστήμιο βάζει το «Pokemon Go» στο πρόγραμμα μαθημάτων του επόμενου εξαμήνου

Αμερικανικό πανεπιστήμιο βάζει το «Pokemon Go» στο πρόγραμμα μαθημάτων του επόμενου εξαμήνου Facebook Twitter
2

Η μαζική δημοφιλία του «Pokemon Go», του πιο επιδραστικού παιχνιδιού επαυξημένης πραγματικότητας στον κόσμο, γίνεται αντικείμενο ακαδημαϊκής μελέτης και φτάνει μέχρι τις πανεπιστημιακές αίθουσες.

Από το επόμενο εξάμηνο, το πανεπιστήμιο του Idaho στις ΗΠΑ θα συμπεριλάβει στο πρόγραμμα σπουδών του το μάθημα «Pop Culture Games».

Το εν λόγω μάθημα, που θα έχει υποχρεωτικές παρουσίες, θα περιλαμβάνει στην ύλη του παιχνίδια που παίζονται σε smartphones και τα οποία παρακινούν τους παίχτες να έχουν κάποια φυσική δραστηριότητα όπως π.χ. το «Pokémon Go» και το «Humans vs. Zombies».


Το μάθημα θα αναλάβει να διδάξει ο μεταπτυχιακός φοιτητής και υπάλληλος του τμήματος «Επιστημών της Κίνησης» Steven Bird. Ο ίδιος υποστηρίζει πως υπάρχουν πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα σε αυτά τα applications, από την υπόσχεση για φυσική δραστηριότητα.

«Σε ενεργοποιούν, βιώνεις διαφορετικά πράγματα, βλέπεις τον ήλιο. Σου επιτρέπουν να μετακινείσαι μαζί με μεγάλες ομάδες ανθρώπων ή ως ομάδα. Έτσι, όχι μόνο ασκείσαι, αλλά καλλιεργείς το ομαδικό πνεύμα και τις ηγετικές ικανότητές σου» αναφέρει ο επικεφαλής του μαθήματος σε δ.τ. που είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου. 

Αμερικανικό πανεπιστήμιο βάζει το «Pokemon Go» στο πρόγραμμα μαθημάτων του επόμενου εξαμήνου Facebook Twitter
Το μάθημα θα ενταχθεί κανονικά στο επόμενο εξάμηνο που ξεκινάει στις 22 Αυγούστου.

Ο Bird έχει την πλήρη υποστήριξη του προέδρου του τμήματος: «Είναι ένας φανταστικός τρόπος για να κινητοποιήσεις από νέους μέχρι ενήλικες, αλλά και μία εξαιρετική ευκαιρία να βάλεις τις οικογένειες να συμμετάσχουν σε παιχνίδια. Ο βασικός μας στόχος είναι να εμφυσήσουμε στους ανθρώπους έναν πιο ενεργητικό τρόπο ζωής και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με άπειρους τρόπους» τονίζει ο Philip Scruggs.

Με στοιχεία από το Daily Dot

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια