Αγόρι 11 ετών σκότωσε τον δάσκαλό του και αυτοκτόνησε σε σχολείο του Μεξικό

Αγόρι 11 ετών σκότωσε τον δάσκαλό του και αυτοκτόνησε σε σχολείο του Μεξικό Facebook Twitter
0

Ένας 11χρονος μαθητής άνοιξε πυρ σε ένα σχολείο στο βόρειο Μεξικό, σκοτώνοντας έναν δάσκαλο και τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι ακόμη πριν αυτοκτονήσει, ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι.

Το περιστατικό συνέβη στο ιδιωτικό σχολείο Colegio Cervantes στην πόλη Torreón στην πολιτεία Coahuila. Δεν ήταν αμέσως σαφές ποια ήταν τα κίνητρά του ανήλικου δράστη. Αν και οι δολοφονίες αυξάνονται στο Μεξικό, τέτοια περιστατικά σε σχολεία είναι σπάνια.

Το αγόρι ήταν ένας καλός μαθητής που ζούσε με τη γιαγιά του και είχε κανονική συμπεριφορά, δήλωσε ο δήμαρχος Jorge Zermeño στο Milenio TV, όπως μεταδίδει το BBC. Διέπραξε την επίθεση με δύο όπλα, είπε ο κ. Zermeño ενώ δεν είπε πώς το αγόρι τα είχε αποκτήσει.

Ο δήμαρχος δήλωσε ότι η αστυνομία εξακολουθεί να προσπαθεί να εντοπίσει τους γονείς του. Δεκάδες αστυνομικοί και στρατιώτες είχαν αποκλείσει το σχολείο. Οι τραυματίες είναι πέντε μαθητές και ένας καθηγητή φυσικής αγωγής.  Κατά τις πληροφορίες, το αγόρι είχε ζητήσει να πάει στο μπάνιο στην αρχή της σχολικής ημέρας. Ο δάσκαλός του πήγε να τον ψάξει μετά από 15 λεπτά, και το αγόρι άρχισε να πυροβολεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM