Στη Ρωσία μεταφέρθηκαν οι πρώτες σοροί από την αεροπορική τραγωδία

Στη Ρωσία μεταφέρθηκαν οι πρώτες σοροί από την αεροπορική τραγωδία Facebook Twitter
0

Στη Ρωσία μεταφέρθηκαν οι πρώτες σοροί από την αεροπορική τραγωδία Facebook Twitter

 

Στην Αγία Πετρούπολη έφτασαν οι πρώτες 144 από τις 224 σορούς των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος στην Αίγυπτο.

 

Οι σοροί μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος της ρωσικής κυβέρνησης το πρωί σήμερα. Ένα δεύτερο αεροσκάφος που θα μεταφέρει τις υπόλοιπες πρόκειται να απογειωθεί από το Κάιρο απόψε στις 20.00 ώρα Ελλάδος.

 


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το αεροσκάφος τύπου Airbus A321 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Kogalymavia, στο οποίο επέβαιναν κυρίως Ρώσοι παραθεριστές, είχε απογειωθεί από το θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη όταν συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά το πρωί του Σαββάτου.


Ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα, αλλά επισήμαναν ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.


Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε τη χθεσινή, ημέρα εθνικού πένθους.


Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι ένα αεροσκάφος τύπου Ilyushin Il-76 του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 0600 τοπική ώρα στο αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης με τις πρώτες σορούς των θυμάτων.


Κατά την άφιξή του, οι σοροί φορτώθηκαν σε φορεία και στη συνέχεια σε ένα μεγάλο λευκό φορτηγό που περίμενε στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου.


Φωτογράφος του Ρόιτερς είδε το λευκό φορτηγό να φεύγει από το αεροδρόμιο συνοδευόμενο από οχήματα της αστυνομίας. Κατευθύνθηκε προς ένα νεκροτομείο της Αγίας Πετρούπολης, όπου από στιγμή σε στιγμή πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία της αναγνώρισης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM