Στη Ρωσία μεταφέρθηκαν οι πρώτες σοροί από την αεροπορική τραγωδία

Στη Ρωσία μεταφέρθηκαν οι πρώτες σοροί από την αεροπορική τραγωδία Facebook Twitter
0

Στη Ρωσία μεταφέρθηκαν οι πρώτες σοροί από την αεροπορική τραγωδία Facebook Twitter

 

Στην Αγία Πετρούπολη έφτασαν οι πρώτες 144 από τις 224 σορούς των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος στην Αίγυπτο.

 

Οι σοροί μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος της ρωσικής κυβέρνησης το πρωί σήμερα. Ένα δεύτερο αεροσκάφος που θα μεταφέρει τις υπόλοιπες πρόκειται να απογειωθεί από το Κάιρο απόψε στις 20.00 ώρα Ελλάδος.

 


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το αεροσκάφος τύπου Airbus A321 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Kogalymavia, στο οποίο επέβαιναν κυρίως Ρώσοι παραθεριστές, είχε απογειωθεί από το θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη όταν συνετρίβη στη Χερσόνησο του Σινά το πρωί του Σαββάτου.


Ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα, αλλά επισήμαναν ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.


Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε τη χθεσινή, ημέρα εθνικού πένθους.


Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι ένα αεροσκάφος τύπου Ilyushin Il-76 του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 0600 τοπική ώρα στο αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης με τις πρώτες σορούς των θυμάτων.


Κατά την άφιξή του, οι σοροί φορτώθηκαν σε φορεία και στη συνέχεια σε ένα μεγάλο λευκό φορτηγό που περίμενε στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του αεροδρομίου.


Φωτογράφος του Ρόιτερς είδε το λευκό φορτηγό να φεύγει από το αεροδρόμιο συνοδευόμενο από οχήματα της αστυνομίας. Κατευθύνθηκε προς ένα νεκροτομείο της Αγίας Πετρούπολης, όπου από στιγμή σε στιγμή πρόκειται να ξεκινήσει η διαδικασία της αναγνώρισης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: Ο Τραμπ αποχώρησε από τη συνεδρίαση χωρίς την «τελική απόφαση» που δεσμεύτηκε ότι θα έπαιρνε

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σκόπευε να λάβει μια «οριστική απόφαση» σε σχέση με την ενδεχόμενη συμφωνία με το Ιράν - Η αντίδραση της Τεχεράνης στην επιμονή του για τα πυρηνικά
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM