Συνεχίζεται η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ - Η Γερουσία την έκρινε συνταγματικά ορθή

Συνεχίζεται η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ - Η Γερουσία την έκρινε συνταγματικά ορθή Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Υπέρ της πλήρους διεξαγωγής της δίκης του τέως πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ψήφισε η πλειοψηφία των Αμερικανών Γερουσιαστών, στηρίζοντας το επιχείρημα των Δημοκρατικών ότι η διαδικασία επιτρέπεται με βάση το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Με 56 ψήφους υπέρ και 44 κατά η Γερουσία κατέληξε ότι η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ είναι συνταγματική, παρά την αντίθετη γνώμη των συνηγόρων του. 

Η Γερουσία ψήφισε μετά από μία ημέρα γεμάτη συζητήσεις σχετικά με το αν ήταν συνταγματικό να παραπεμφθεί σε δίκη ένας πρώην πρόεδρος.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ βασίζεται «σε συγκεκριμένα, αδιάσειστα γεγονότα», υποστήριξε την Τρίτη, ο Δημοκρατικός βουλευτής-κατήγορος Τζέιμι Ράσκιν, παρουσιάζοντας, στην έναρξη της δίκης στη Γερουσία, ένα βίντεο από την μέρα της εισβολής στο Καπιτώλιο.

«Αυτό είναι ένα σοβαρό έγκλημα», δήλωσε ο Τζέιμι Ράσκιν μετά την παρουσίαση του βίντεο. Ο βουλευτής των Δημοκρατικών, κατήγορος στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στην Γερουσία, σχολίασε, χωρίς να κρύψει τη συγκίνησή του, πως η επίθεση οπαδών του τέως προέδρου στο Καπιτώλιο συνέβη μια μέρα μετά την κηδεία του γιου του.

«Αυτή η δίκη έχει μια προσωπική διάσταση», είπε, αδυνατώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς του. «Άνθρωποι πέθαναν, αστυνομικοί κατέληξαν με τραυματισμούς στο κεφάλι», είπε, ζητώντας από τους Γερουσιαστές να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν τον Ντόναλντ Τραμπ για «υποκίνηση εξέγερσης».

Έξι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές «συνασπίστηκαν» με τους Δημοκρατικούς, προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη, παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πλέον αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εντόπισε τον Λουίτζι Μαντζιόνε σε κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια
LIFO NEWSROOM