Μάικ Πενς: Να σταματήσει τώρα η βία και η καταστροφή στο Καπιτώλιο- Η επίθεση δεν θα γίνει ανεκτή

Μάικ Πενς: Να σταματήσει τώρα η βία και η καταστροφή στο Καπιτώλιο- Η επίθεση δεν θα γίνει ανεκτή Facebook Twitter
EPA
0

Αυτό που δεν έχει πράξει ακόμη ο Ντόναλντ Τραμπ, να καταδικάσει την εισβολή στο Καπιτώλιο, το έπραξε ο αντιπρόεδρός του, Μάικ Πενς.

Ο Πενς προστέθηκε στους ολοένα περισσότερους Ρεπουμπλικάνους- πλην του απερχόμενου προέδρου- που καταδικάζουν τα πρωτοφανή γεγονότα στο Καπιτώλιο.

«Η βία και η καταστροφή που λαμβάνει χώρα στο Καπιτώλιο πρέπει να σταματήσει και πρέπει να σταματήσει τώρα. Όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να σεβαστούν τους αξιωματικούς επιβολής του νόμου και να φύγουν αμέσως από το κτίριο», έγραψε ο Πενς στο Twitter.

«Η ειρηνική διαδήλωση είναι δικαίωμα κάθε Αμερικανού, αλλά αυτή η επίθεση στο Καπιτώλιό μας δεν θα γίνει ανεκτή και εκείνοι που εμπλέκονται θα διωχθούν με την πλήρη έκταση του νόμου», πρόσθεσε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.


Μέχρι στιγμής ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει δύο αναρτήσεις, στις οποίες καλεί τους διαδηλωτές να είναι ειρηνικοί, αλλά δεν κάλεσε τους υποστηρικτές του εισβολείς να αποχωρήσουν από εκεί. «Ζητώ από όλους στο Καπιτώλιο να παραμείνουν ειρηνικοί. Όχι βία! Θυμηθείτε, εμείς είμαστε το κόμμα του νόμου και της τάξης. Σεβαστείτε τον νόμο και τους υπέροχους άνδρες και γυναίκες με τα μπλε. Σας ευχαριστώ!».

Ο αντιπρόεδρος βρισκόταν στο Καπιτώλιο όταν έγινε η εισβολή. Λόγω της θέσης του, προέδρευε της συνεδρίασης για την καταμέτρηση των ψήφων του σώματος των εκλεκτόρων και της τυπικής επικύρωσης της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν. Όταν εισέβαλαν οι διαδηλωτές, ο Πενς φυγαδεύτηκε και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

Διεθνή / «Η σκιά του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη»: Η Βρετανία προετοιμάζει την κοινωνία για ενδεχόμενο πόλεμο

«Εξετάζουμε τι σημαίνει μια σύγκρουση για ολόκληρη την κοινωνία και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός» δήλωσε ο Βρετανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για τις ένοπλες δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Ουκρανία ΗΠΑ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Το σχέδιο των ΗΠΑ προβλέπει ένταξη στην ΕΕ το 2027 - Οι Ευρωπαίοι αντιδρούν

Η ένταξη από την 1η Ιανουαρίου 2027 «προβλέπεται, αλλά παραμένει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», με την Ουάσινγκτον να τάσσεται υπέρ της επίσπευσης, όπως αναφέρει πηγή με γνώση των συνομιλιών
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM