Απεργία την Πρωτομαγιά

Μουσουλμάνος φοιτητής γιορτάζει για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα και οι εντυπώσεις του έγιναν viral

Μουσουλμάνος φοιτητής γιορτάζει για πρώτη φορά τα Χριστούγεννα και οι εντυπώσεις του έγιναν viral Facebook Twitter
Ο Μοχάμαντ Χουσεΐν με τους συγκάτοικούς του
0

Μέχρι τώρα, στα 25 του, ο Μοχάμαντ Χουσεΐν δεν είχε γιορτάσει ποτέ ξανά τα Χριστούγεννα, καθώς είναι μουσουλμάνος. Η πανδημία του έδωσε την ευκαιρία να ζήσει αυτή την εμπειρία και ο φοιτητής που ζει στο Τορόντο έγινε viral.

Λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, οι 25χρονος και οι δύο συγκάτοικοι του θα μείνουν μαζί στο σπίτι αυτές τις ημέρες. Αποφάσισαν λοιπόν να τον εισάγουν στον κόσμο των Χριστουγέννων.
΄
Στο παρελθόν ο Μοχάμαντ Χουσεΐν είχε ζήσει κάποιες πλευρές της γιορτής- έχει πάει σε χριστουγεννιάτικα πάρτι στο γραφείο ή σε σπίτι κάποιου φίλου την παραμονή- αλλά ποτέ δεν βίωσε τα Χριστούγεννα στην πλήρη έκτασή τους.

Αποφάσισε λοιπόν να μοιραστεί τις εντυπώσεις του στο Twitter και γρήγορα έγινε viral, αφού οι αναρτήσεις του αναδημοσιεύθηκαν σχεδόν 100.000 φορές, ενώ συγκέντρωσαν πληθώρα likes και σχολίων.

Έπειτα από αυτή την ανταπόκριση, ένας φίλος του πρότεινε να προσθέσει στις αναρτήσεις του ένα link για φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως και έκανε. «Είναι πραγματικά εκπληκτικό. Τόσοι άνθρωποι κάνουν δωρεές σε αυτές τις οργανώσεις, τόσο πολλοί άνθρωποι λένε όμορφα πράγματα», δήλωσε στο BBC ο 25χρονος.

Μεταξύ άλλων, μπαίνοντας στον κόσμο των Χριστουγέννων, παρατήρησε ότι πρέπει να βελτιώσει τις επιδόσεις του. «Δεν μπορούσα παρά να παρατηρήσω ότι ήταν πάρα πολύ καλύτεροι από εμένα. Για παράδειγμα, όταν βάζαμε τη γιρλάντα στις σκάλες, εγώ πραγματικά πάσχιζα και ο συγκάτοικός μου κινούνταν με ταχύτητα φωτός», δήλωσε.

Επίσης διαπίστωσε ότι κάποιοι είναι «δεμένοι» με συγκεκριμένα στολίδια, ή φαγητά. Όσο για τα πράγματα που τον μπερδεύουν; Ότι δεν μπορεί να ανοίξει το δώρο του αμέσως. «Πιστεύω ότι η αναμονή για τα δώρα είναι κάτι που με μπερδεύει. Είναι εκεί πέρα!», ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Τα Χριστούγεννα είναι μία δουλειά μερικής απασχόλησης, που κάνεις από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Παρατηρώντας το απ'έξω, τα Χριστούγεννα φαίνονταν αρκετά απλά. Πάντα πίστευα ότι στήνεις ένα δέντρο και μετά δίνεις δώρα στην οικογένεια. Αυτό είναι ψέμα», έγραψε σε μία από τις αναρτήσεις του ο 25χρονος.

«Θες να κοιμηθείς το Σάββατο; Κρίμα. Πήγαινε να βάλεις φωτάκια έξω από το σπίτι. Το επόμενο σαββατοκύριακο; Οχι. Κάθε ελεύθερη στιγμή που έχεις θα την περάσεις αγωνιώντας για τα δώρα που πρέπει να αγοράσεις», συμπλήρωσε.

Η δεύτερη παρατήρησή του αφορούσε την προσκόλληση σε κάποιες παραδόσεις. «Οι άνθρωποι έχουν ισχυρά αισθήματα για τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις τους. Αν κάποιος επιμένει ότι πρέπει να φας ένα συγκεκριμένο φαγητό το πρωί των Χριστουγέννων, επειδή είναι παράδοση της οικογένειας του, μην προτείνεις εναλλακτικές. Θα σε μαχαιρώσουν στον λαιμό», ανέφερε.

Από την άλλη, είναι και το θέμα των δώρων. «Μπορείς να πάρεις στον εαυτό σου ένα δώρο, αλλά δεν μπορείς να γεμίσεις ο ίδιος την κάλτσα σου. Το συγκεκριμένο δεν το καταλαβαίνω, αλλά είπα στους συγκάτοικούς μου ότι αγόρασα πράγματα για τη δική μου κάλτσα και μου είπαν ότι αυτό δεν γίνεται. Δεν με νοιάζει. Μου αγόρασα ένα balm για τα χείλη και θα προσποιηθώ τον έκπληκτο», περιέγραψε.

«Ο προϋπολογισμός σου για τα δώρα δεν έχει σημασία. Μπορείς να ορίσεις όσο μεγάλο προϋπολογισμό θες, αλλά το τέλειο δώρο θα είναι πάντα 10 δολάρια πιο ακριβό. Δεν υπάρχει νίκη σε αυτό. Απλά παραιτήσου», παρατήρησε επίσης.

Άλλη μία διαπίστωσή του ήταν ότι η θρησκευτική πλευρά των Χριστουγέννων είναι προαιρετική. «Μου αρέσει αυτό. Αν πρότεινα στη μητέρα μου να κάνουμε ένα κοσμικό Ραμαζάνι, θα πάθαινε καρδιακή προσβολή», έγραψε.

«Για να συνοψίσω, θέλω να επικροτήσω όσους γιορτάζουν τα Χριστούγεννα εδώ και καιρό. Χρειάζεται πολλή δουλειά και είναι πολύ κουραστικό. Θα έλεγα ότι περνάω ευχάριστα. Έμαθα ότι απολαμβάνω τη χριστουγεννιάτικη μουσική και την αγορά δώρων. Επίσης έμαθα ότι δεν απολαμβάνω τη μέντα», κατέληξε ο 25χρονος.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ