Βρετανίδα έχασε 320.000 λίρες πέφτοντας θύμα διαδικτυακού ειδυλλίου που αποδείχθηκε απάτη

Βρετανίδα έχασε 320.000 λίρες πέφτοντας θύμα διαδικτυακού ειδυλλίου που αποδείχθηκε απάτη Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Μια γυναίκα στη Βρετανία φέρεται να εξαπατήθηκε από έναν άνδρα που γνώρισε στο διαδίκτυο, ο οποίος κατάφερε να της αποσπάσει 320.000 λίρες.

Η ίδια δηλώνει προδομένη από τον πρώην σύντροφό της. Η Άννα φέρεται να έχασε την κληρονομιά της από τους γονείς της σε ένα «είδος διαδικτυακής απάτης» που η αστυνομία αποκαλεί «ρομάντζο απάτη».

Η Άννα μάλιστα δεν μπόρεσε να πει στην οικογένειά της την αλήθεια, υποστηρίζοντας ότι ντρέπεται που εξαπατήθηκε. Η αστυνομία λέει ότι οι απατεώνες «κερδίζουν την καρδιά των ανθρώπων που πιστεύουν ότι δήθεν είναι καλοί».

Η 50χρονη Άννα δήλωσε ότι: «Τόσο το μέγεθος της απώλειας όσο και το συναίσθημα ότι έχασα όλα όσα είχαν φτιάξει με κόπο οι γονείς μου, με έχουν συγκλονίσει». Η Άννα έπεσε θύμα ενός απατεώνα, ο οποίος συστηνόταν ως Τιμ, τον οποίο και γνώρισε μέσω διαδικτύου αφότου έχασε τον σύζυγό της το 2019.

Γνωρίστηκαν σε έναν ιστότοπο γνωριμιών και μετά ο Τιμ πρότεινε να συνομιλούν μέσω WhatsApp. Έστειλαν φωτογραφίες και μιλούσαν τηλεφωνικά, αλλά δεν συναντήθηκαν ποτέ. Μετά από μερικές εβδομάδες, ο Τιμ είπε στην Άννα ότι ταξίδευε στη Ρουμανία για να εργαστεί.

Άρχισε να ζητάει μικρά χρηματικά ποσά και στη συνέχεια ζήτησε 68.000 λίρες για τελωνειακές αμοιβές και 200.000 λίρες για να εξασφαλίσει στους εργολάβους του τον εξοπλισμό του. Η Άννα είχε αμφιβολίες για τα χρήματα που κατέθετε, αλλά ο Τίμ την έπεισε να συνεχίσει, καταθέτοντας χρήματα στην μεταφράστριά του, την Χάριετ. Τότε σταμάτησαν τα μηνύματά του. Η Άννα προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Βρετανικό Προξενείο και τις αρχές της Νοτίου Αφρικής, αλλά δεν υπήρχε κάποιο

«Δεν μπορούσα να κοιμηθώ για μέρες. Ένιωσα τόσο άρρωστη. Η πίεση ήταν τεράστια. Νιώθω τόσο προδομένη» εξηγεί η Άννα. Να σημειωθεί ότι η Άννα δεν ήταν το μόνο θύμα. Η μεταφράστρια, στην οποία της είχε πει να μεταφέρει τα χρήματα ήταν πραγματικό άτομο στο Bath. Η Χάριετ πίστευε ότι ήταν σε σχέση με έναν άντρα που ονομάζεται Τόμπι, ο οποίος της είπε ότι τα χρήματα που προέρχονταν από την Άννα ήταν για ένα σπουδαίο επενδυτικό σχέδιο και θα έπρεπε να τα μεταβιβάσουν σε άλλο λογαριασμό.

O Τόμπι έπεισε επίσης την 60χρονη Χάριετ να επενδύσει 10.000 λίρες από τα δικά της χρήματα. Η Χάριετ είχε επίσης γνωρίσει τον Τόμπι στο Διαδίκτυο και είχαν μια σχέση για οκτώ μήνες. Υποτίθεται ότι θα της έστελνε φωτογραφίες ακινήτων που σχεδίαζε να αγοράσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να μπορούν να ζήσουν μαζί. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε ποτέ.

Η Αστυνομία πάντως εκτιμά ότι τα θύματα τέτοιας απάτης σπάνια καταγγέλλουν τους απατεώνες γιατί ντρέπονται.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ