Ο Τραμπ απειλεί να «εγκαταλείψει τη χώρα» αν χάσει από τον Μπάιντεν στις εκλογές

Ο Τραμπ απειλεί να «εγκαταλείψει τη χώρα» αν χάσει από τον Μπάιντεν στις εκλογές Facebook Twitter
0

Σε χθεσινή προεκλογική ομιλία του, ο Ντόναλντ Τραμπ «φαντάστηκε» ένα μέλλον με ενδεχόμενη ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν.

«Ξέρετε κάτι; Το να κατεβαίνω [στις εκλογές] απέναντι στον χειρότερο υποψήφιο στην ιστορία της Αμερικανικής πολιτικής με πιέζει», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στο συγκεντρωμένο πλήθος. 

«Φαντάζεστε να χάσω; Όλη μου η ζωή- τι θα κάνω; Θα πω, έχασα από τον χειρότερο υποψήφιο στην ιστορία της πολιτικής! Δεν θα νιώσω τόσο καλά. Ίσως χρειαστεί να φύγω από τη χώρα, δεν ξέρω», πρόσθεσε ο Τραμπ. 

Πάνω από 17,8 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει ήδη, μέσω ταχυδρομείου ή διά ζώσης, κατά νεότερα δεδομένα του US Elections Project, που ενημερώθηκαν χθες Πέμπτη.

Πρόκειται για ρεκόρ σε αυτή την ψηφοφορία, με φόντο τη μεγάλη πόλωση μεταξύ του Ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί δεύτερη θητεία στην προεδρία την 3η Νοεμβρίου, και του Δημοκρατικού υποψήφιου Τζο Μπάιντεν, τον οποίοι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο φέρουν να προηγείται.

Να σημειωθεί επίσης πως πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε χθες ότι θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν, τον οποίο -όπως είπε- θεωρεί ικανό να καθοδηγήσει τους Αμερικανούς «μέσα από μία από τις πιο σκοτεινές μας στιγμές» σε μια χώρα που πλήττεται σφόδρα από την πανδημία.

Αν και η δυναμική προς το παρόν μοιάζει να ευνοεί τον πρώην αντιπρόεδρο του Μπαράκ Ομπάμα, το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει ακόμη κριθεί, προειδοποιεί ο καθηγητής Μάικλ Μακντόναλντ, στέλεχος του Elections Project.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM