Ο Τραμπ απειλεί να «εγκαταλείψει τη χώρα» αν χάσει από τον Μπάιντεν στις εκλογές

Ο Τραμπ απειλεί να «εγκαταλείψει τη χώρα» αν χάσει από τον Μπάιντεν στις εκλογές Facebook Twitter
0

Σε χθεσινή προεκλογική ομιλία του, ο Ντόναλντ Τραμπ «φαντάστηκε» ένα μέλλον με ενδεχόμενη ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν.

«Ξέρετε κάτι; Το να κατεβαίνω [στις εκλογές] απέναντι στον χειρότερο υποψήφιο στην ιστορία της Αμερικανικής πολιτικής με πιέζει», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στο συγκεντρωμένο πλήθος. 

«Φαντάζεστε να χάσω; Όλη μου η ζωή- τι θα κάνω; Θα πω, έχασα από τον χειρότερο υποψήφιο στην ιστορία της πολιτικής! Δεν θα νιώσω τόσο καλά. Ίσως χρειαστεί να φύγω από τη χώρα, δεν ξέρω», πρόσθεσε ο Τραμπ. 

Πάνω από 17,8 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει ήδη, μέσω ταχυδρομείου ή διά ζώσης, κατά νεότερα δεδομένα του US Elections Project, που ενημερώθηκαν χθες Πέμπτη.

Πρόκειται για ρεκόρ σε αυτή την ψηφοφορία, με φόντο τη μεγάλη πόλωση μεταξύ του Ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί δεύτερη θητεία στην προεδρία την 3η Νοεμβρίου, και του Δημοκρατικού υποψήφιου Τζο Μπάιντεν, τον οποίοι δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο φέρουν να προηγείται.

Να σημειωθεί επίσης πως πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε χθες ότι θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε εκδήλωση της προεκλογικής εκστρατείας του Τζο Μπάιντεν, τον οποίο -όπως είπε- θεωρεί ικανό να καθοδηγήσει τους Αμερικανούς «μέσα από μία από τις πιο σκοτεινές μας στιγμές» σε μια χώρα που πλήττεται σφόδρα από την πανδημία.

Αν και η δυναμική προς το παρόν μοιάζει να ευνοεί τον πρώην αντιπρόεδρο του Μπαράκ Ομπάμα, το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει ακόμη κριθεί, προειδοποιεί ο καθηγητής Μάικλ Μακντόναλντ, στέλεχος του Elections Project.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM