Καναδάς: Ερευνητές βρήκαν την «Βασίλισσα των Ωκεανών», έναν τεράστιο λευκό καρχαρία

Καναδάς: Ερευνητές βρήκαν την «Βασίλισσα των Ωκεανών», έναν τεράστιο λευκό καρχαρία Facebook Twitter
0

Ερευνητές που εργάζονται στη θάλασσα και συγκεκριμένα στα ανοικτά της «Νέας Σκωτίας» του Καναδά, βρήκαν έναν τεράστιο λευκό καρχαρία που ζυγίζει 3.541 κιλά και έχει μήκος 17 πόδια και 2 ίντσες.

Ειδικότερα, επιστήμονες από την ΜΚΟ, OCEARCH, που ερευνά τους λευκούς καρχαρίες, περιέγραψαν τον θηλυκό καρχαρία ως την «Βασίλισσα του Ωκεανού» και την ονόμασαν Nukumi.

Καναδάς: Ερευνητές βρήκαν την «Βασίλισσα των Ωκεανών», έναν τεράστιο λευκό καρχαρία Facebook Twitter


«Την ονομάσαμε Nukumi», από τη θρυλική σοφή γυναίκα των ιθαγενών Mi'kmaq» έγραψε η ΜΚΟ, Ocearch σε δημοσίευση της στα social media.

Ο πολιτισμός των Mi'kmaq έχει βαθιές ρίζες στη Νέα Σκωτία, σύμφωνα με το άρθρο. «Με τα νέα δεδομένα που έχουμε συλλέξει, αυτός ο καρχαρίας θα μοιραστεί τη σοφία του μαζί μας για τα επόμενα χρόνια» έγραψε ο OCEARCH.


Το Nukumi είναι το μεγαλύτερο από τα οκτώ θηλαστικά του είδους που έχουν βρει οι ερευνητές κατά τη διάρκεια της πρόσφατης αποστολής τους.

Σημειώνεται ότι η ΜΚΟ OCEARCH είναι ένας οργανισμός συλλογής δεδομένων για τους ωκεανούς που έχει συλλέξει και μελετήσει στοιχεία από εκατοντάδες καρχαρίες, δελφίνια, φώκιες και άλλα ζώα της θάλασσας.

Η ομάδα χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να μάθει πληροφορίες σχετικά με τα μοτίβα μετανάστευσης και να ανακαλύψει άγνωστες λεπτομέρειες σχετικά με τις ζωές των καρχαριών.


Τον Οκτώβριο του 2019, η OCEARCH μελέτησε έναν αρσενικό καρχαρία που ονόμασαν Ironbound από το Lunenburg, στη Νέα Σκωτία.


Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, ο «ιχνηλάτης» έδειξε ότι ο καρχαρίας μήκους 12 ποδιών και 4 ιντσών, είχε ταξιδέψει 1.473 μίλια κάτω από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ κοντά στο Μαϊάμι.


Οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες είναι τα μεγαλύτερα «αρπακτικά» στον κόσμο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Άγριας Ζωής, και είναι γνωστό ότι σχίζουν κομμάτια το θήραμά τους, τα οποία καταπίνονται ολόκληρα.


Παρά την τρομακτική φήμη τους, η WWF λέει ότι οι καρχαρίες είναι ένα ευάλωτο είδος και ο αριθμός τους μειώνεται επικίνδυνα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ