Κορωνοϊός- Γερμανία: Σε καραντίνα 950 άνθρωποι έπειτα από πάρτι γενεθλίων

Κορωνοϊός- Γερμανία: Σε καραντίνα 950 άνθρωποι έπειτα από πάρτι γενεθλίων Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου Pixabay
0

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην πόλη Μπίλεφελντ της Γερμανίας, έπειτα από κρούσματα κορωνοϊού που προέκυψαν από πάρτι γενεθλίων, με συνέπεια να έχουν μπει ήδη σε καραντίνα 950 άνθρωποι.

Έως τώρα έχουν εντοπιστεί 36 κρούσματα κορωνοϊού που σχετίζονται με αυτό το πάρτι το οποίο διοργανώθηκε σε ιδιωτικό χώρο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Westfalen-Blatt». Οι επισκέπτες εναλλάσσονταν συνεχώς και ανάμεσά τους ήταν πολλοί μαθητές διαφορετικών σχολείων. Εξαιτίας αυτού, τμήματα σε 10 σχολεία έχουν τεθεί σε καραντίνα- ανάμεσά τους μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης. Έως την Παρασκευή είχαν εντοπιστεί 20 κρούσματα, αλλά η αύξησή τους σε 36 προκάλεσε τεράστια προσέλευση σε υπαίθριο κέντρο όπου γίνονται τεστ κορωνοϊού, με συνέπεια να σχηματιστούν εκεί μεγάλες ουρές αυτοκινήτων. Οι δημοτικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μην κατευθύνονται εκεί, διότι το σύστημα είναι υπερφορτωμένο.

«Δεν υπάρχουν κανονισμοί για ιδιωτικές γιορτές, αλλά συστάσεις και φυσικά υπάρχει και η κοινή λογική. Στην εποχή του κορωνοϊού δεν είναι λογικό να γίνονται επισκέψεις από δεκάδες άτομα σε ένα διαμέρισμα, διότι οι συνέπειες δεν βαρύνουν μόνο την οικογένεια και τους επισκέπτες της, αλλά και αρκετές εκατοντάδες μαθητές», δήλωσε στην εφημερίδα ο επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κρίσεων του Μπίλεφελντ, Ίνγκο Νίρνμπεργκ.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Καρλ-Γιόζεφ Λάουμαν ανακοίνωσε ότι θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για τη διοργάνωση γιορτών. «Θα συμπεριλάβουμε στο πρωτόκολλο ότι οι ιδιωτικές γιορτές πρέπει να γίνονται γνωστές στις αρμόδιες υπηρεσίες δύο εβδομάδες νωρίτερα και ότι θα πρέπει να δίνεται η λίστα των επισκεπτών και το όνομα του διοργανωτή, ώστε να μπορεί να γίνει ιχνηλάτηση», δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Διεθνή / Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να πλήξει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πέμπτη το Κίεβο και επιβεβαίωσε στον πρόεδρο Ζελένσκι την αδιαμφισβήτητη στήριξη της χώρας του στην Ουκρανία - 3 δισ. λίρες η ετήσια στρατιωτική βοήθεια της Βρετανίας προς την Ουκρανία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Διεθνή / «Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος»: Παρέμβαση Μπάιντεν για τις διαμαρτυρίες υπέρ της Γάζας στα πανεπιστήμια

Οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 2.000 συλλήψεις στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες
NEWSROOM