Ο Άι Γουέι Γουέι έκανε σιωπηλή διαμαρτυρία υπέρ του Ασάνζ- Κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Ο Άι Γουέι Γουέι έκανε σιωπηλή διαμαρτυρία υπέρ του Ασάνζ- Κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA
0

Ο Άι Γουέι Γουέι έκανε διαμαρτυρία έξω από το βρετανικό δικαστήριο που εξετάζει την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος ο ιδρυτής των WikiLeaks.

Αρχικά ο Κινέζος καλλιτέχνης προχώρησε σε σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από το δικαστήριο στο Λονδίνο, φορώντας ένα T-shirt στο οποίο απεικονιζόταν ο ίδιος και ο Ασάνζ να υψώνουν το μεσαίο δάχτυλό τους. Στις δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια ο Άι Γουέι Γουέι, ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο 49χρονος.

«Πραγματικά αντιπροσωπεύει τη βασική αρχή για την οποία μαχόμαστε, την ελευθερία του Τύπου», τόνισε ο Κινέζος καλλιτέχνης, συμπληρώνοντας ότι ο Ασάνζ στοχοποιήθηκε άδικα. «Κάθε βήμα είναι ολοένα και πιο δύσκολο για εκείνον. Είναι απίστευτο. Είναι προετοιμασμένος να δώσει μάχη, αλλά οι συνθήκες δεν είναι δίκαιες. Απελευθερώστε τον, αφήστε τον να είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος. Προσπάθησαν να διαλύσουν τον ίδιο και το όνομά του», πρόσθεσε.

 

Ο Άι Γουέι Γουέι εξήγησε ότι επέλεξε να κάνει σιωπηλή διαμαρτυρία επειδή «όλες οι λέξεις που θέλουμε να πούμε έχουν ήδη ειπωθεί. Ως καλλιτέχνης, αν δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την τέχνη μου- που είναι πολύ περιορισμένη- προτιμώ να μείνω σιωπηλός».

Η ακροαματική διαδικασία για την έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ διανύει την τέταρτη εβδομάδα και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες. Όμως, ο δικαστής δήλωσε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 6 εβδομάδες προτού ανακοινώσει την ετυμηγορία του, κάτι που σημαίνει ότι αυτή θα γνωστοποιηθεί μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, που θα γίνουν στις 3 Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ