Ιταλία: Έπειτα από 40 μέρες στη θάλασσα, άφησαν 27 μετανάστες να βγουν στη στεριά

Ιταλία: Έπειτα από 40 μέρες στη θάλασσα, άφησαν 27 μετανάστες να βγουν στη στεριά Facebook Twitter
Πηγή φωτό Twitter
0

Μια ομάδα μεταναστών, που διασώθηκαν από δανέζικο τάνκερ στη Μεσόγειο, πάτησαν ξανά στεριά, έπειτα από πάνω από 40 ημέρες στη θάλασσα.

Οι 27 άνθρωποι- ανάμεσά τους μια έγκυος γυναίκα- σάλπαραν από τη Λιβύη στις 2 Αυγούστου. Δύο ημέρες αργότερα, όταν το σκάφος τους άρχισε να βυθίζεται, τους διέσωσε το Maersk Etiene. Όμως στη συνέχεια καμία χώρα δεν έδινε άδεια στο δανέζικο τάνκερ να δέσει κάτι που κράτησε πάνω από ένα μήνα, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, όταν τελικά οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Ιταλία.

Μία ημέρα νωρίτερα, οι άνθρωποι αυτοί είχαν μεταφερθεί σε ένα σκάφος διάσωσης της ΜΚΟ Mediterranea Saving Humans, που τους πήγε στο λιμάνι του Πότσαλο. «Αυτό βάζει ένα τέλος στο πιο ντροπιαστικό και μεγαλύτερης διάρκειας αδιέξοδο της ευρωπαϊκής ναυτικής ιστορίας», ανέφερε σε ανάρτηση η οργάνωση.


Τι συνέβη με το τάνκερ

Σύμφωνα με την εταιρεία που διαχείριζεται το Maersk Tankers, οι αρχές της Μάλτας ζήτησαν από το πλήρωμα να διασώσει του μετανάστες. Η χώρα αρνείται ότι έκανε αυτό το αίτημα και απαντά ότι η διάσωση έγινε εκτός των χωρικών υδάτων της.

Αυτό οδήγησε σε αδιέξοδο, αφού η Ιταλία και η Λιβύη αρνούνταν να δεχθούν τους μετανάστες. Στο μεταξύ, οι προμήθειες άρχισαν να λιγοστεύουν, ενώ οι κυβερνήσεις εξακολουθούσαν να τους απαγορεύουν να δέσουν σε κάποιο λιμάνι.

Η κατάσταση ήταν τέτοια, που τις τελευταίες ημέρες 3 μετανάστες πήδηξαν από το τάνκερ, για να προσπαθήσουν να φτάσουν κολυμπώντας στην ακτή. Διασώθηκαν ξανά από το πλήρωμα. Τελικά, από το τάνκερ κανόνισαν να μεταφερθούν οι 27 στο σκάφος της ΜΚΟ, καθώς «η κατάστασή τους απαιτούσε άμεση ιατρική φροντίδα σε κατάλληλες υγειονομικές δομές».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM