Ιταλία: Έπειτα από 40 μέρες στη θάλασσα, άφησαν 27 μετανάστες να βγουν στη στεριά

Ιταλία: Έπειτα από 40 μέρες στη θάλασσα, άφησαν 27 μετανάστες να βγουν στη στεριά Facebook Twitter
Πηγή φωτό Twitter
0

Μια ομάδα μεταναστών, που διασώθηκαν από δανέζικο τάνκερ στη Μεσόγειο, πάτησαν ξανά στεριά, έπειτα από πάνω από 40 ημέρες στη θάλασσα.

Οι 27 άνθρωποι- ανάμεσά τους μια έγκυος γυναίκα- σάλπαραν από τη Λιβύη στις 2 Αυγούστου. Δύο ημέρες αργότερα, όταν το σκάφος τους άρχισε να βυθίζεται, τους διέσωσε το Maersk Etiene. Όμως στη συνέχεια καμία χώρα δεν έδινε άδεια στο δανέζικο τάνκερ να δέσει κάτι που κράτησε πάνω από ένα μήνα, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, όταν τελικά οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στην Ιταλία.

Μία ημέρα νωρίτερα, οι άνθρωποι αυτοί είχαν μεταφερθεί σε ένα σκάφος διάσωσης της ΜΚΟ Mediterranea Saving Humans, που τους πήγε στο λιμάνι του Πότσαλο. «Αυτό βάζει ένα τέλος στο πιο ντροπιαστικό και μεγαλύτερης διάρκειας αδιέξοδο της ευρωπαϊκής ναυτικής ιστορίας», ανέφερε σε ανάρτηση η οργάνωση.


Τι συνέβη με το τάνκερ

Σύμφωνα με την εταιρεία που διαχείριζεται το Maersk Tankers, οι αρχές της Μάλτας ζήτησαν από το πλήρωμα να διασώσει του μετανάστες. Η χώρα αρνείται ότι έκανε αυτό το αίτημα και απαντά ότι η διάσωση έγινε εκτός των χωρικών υδάτων της.

Αυτό οδήγησε σε αδιέξοδο, αφού η Ιταλία και η Λιβύη αρνούνταν να δεχθούν τους μετανάστες. Στο μεταξύ, οι προμήθειες άρχισαν να λιγοστεύουν, ενώ οι κυβερνήσεις εξακολουθούσαν να τους απαγορεύουν να δέσουν σε κάποιο λιμάνι.

Η κατάσταση ήταν τέτοια, που τις τελευταίες ημέρες 3 μετανάστες πήδηξαν από το τάνκερ, για να προσπαθήσουν να φτάσουν κολυμπώντας στην ακτή. Διασώθηκαν ξανά από το πλήρωμα. Τελικά, από το τάνκερ κανόνισαν να μεταφερθούν οι 27 στο σκάφος της ΜΚΟ, καθώς «η κατάστασή τους απαιτούσε άμεση ιατρική φροντίδα σε κατάλληλες υγειονομικές δομές».

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM